Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : laboral
COS Ebre - No a l'Energia Nuclear
05 mar 2010
Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, amb aquest escrit donem suport i ens adherim a la convocatòria de manifestació del 7 de març a Móra d’Ebre, feta per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya.
mani-no-cementeri-nuclear-Mora-d\'ebre.gif
De la mateixa forma, volem fer públic:

1.Lo nostre màxim rebuig a la decisió antidemocràtica de l’AMAC (Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears) de presentar la candidatura d’un dels nostres pobles per acollir aquest cementiri nuclear; decisió que intenta passar per damunt de la decisió de la immensa majoria dels ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, així com de la decisió del Parlament de Catalunya en contra d’aquesta iniciativa.

2.Lo nostre màxim rebuig davant la visió absolutament antidemocràtica i espanyolista de pretendre forçar i imposar la construcció d’aquest cementiri a casa nostra, sense aturar-se a pensar en cap moment en el benestar real dels centenars de milers de persones que es veurien directament afectades a les nostres comarques... des de la Plana Alta al Baix Gaià i l’Alt Camp, passant pel Matarranya i els Ports. Pensem no només en un primer radi d'acció, sinó que en cas de fuita radioactiva, afectaria tot el nostre país, València, Barcelona... i tota l’Europa occidental. La radioactivitat no respecta ni divisions autonòmiques ni fronteres estatals.
3.Lo nostre màxim rebuig davant les intencions del govern “socialista” espanyol, i del seu ministre d’indústria, Miguel Sebastián, d’imposar coste el que coste, la construcció del cementiri, en contra de la voluntat popular expressada democràticament.
4.Lo nostre rotund rebuig davant les manipulacions i pressions exercides per l’empresa ENRESA, per tal de “comprar” a alguns consistoris per forçar l’aprovació d’aquesta construcció al seu terme municipal (tot i oblidant-se del benestar real de tots i totes les habitants del municipi propi, dels municipis i comarques dels voltants, i fins i tot dels països veïns com l’Aragó)
5.El nostre rebuig, ras i curt, a l’energia nuclear.

Des de la COS, tal i com ja vam denunciar en el seu moment la contaminació del pantà de Flix (responsabilitat de la mateixa empresa que ara vol construir el cementiri a les nostres comarques), el transvasament de l’Ebre, o els tancaments massius d’empreses a casa nostra, fem una crida a les persones treballadores de les nostres comarques i a tota la població en general a acudir a la manifestació d’Ascó per la defensa de la nostra terra.
Davant la imposició antidemocràtica i l’oblit interessat en el que ens tenen des de Barcelona, València o Madrid, hem de plantar cara davant d’aquesta nova barbaritat.

NO AL CEMENTIRI NUCLEAR, NI AQUÍ NI ENLLOC!!
PER LA NOSTRA DIGNITAT I SALUT, I PEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS I FILLES, DEFENSEM LA TERRA!!
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=145:energianuclear&catid=42:convocatories&Itemid=76

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat