Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[PCPC i JCPC] El 8 de Març, dia de la dona treballadora
04 mar 2010
MANIFESTACIÓ 8 DE MARÇ, A LES 19:00 A LA PLAÇA UNIVERSITAT (BCN)

DONA TREBALLADORA!

COM A DONA...

…PILAR DE LA FAMÍLIA, TREBALL DOMÈSTIC, CURA DE PERSONES DEPENDENTS, PENALITZACIÓ DE L’ABORTAMENT, OBJECTE SEXUAL DE LA PUBLICITAT, ESCLAVA D’UN MODEL DE BELLESA…

COM A TREBALLADORA…

…MENYS SALARI, MÉS ATUR I PRECARIETAT, ASSETJAMENT LABORAL - SEXUAL, PAGAR LA CRISI CAPITALISTA, RETALL DE SERVEIS PÚBLICS I DRETS SOCIALS…

ÉS AQUESTA LA IGUALTAT PROMESA?
CENT ANYS DE LLUITA FEMINISTA: Aquest 8 de març farà cent anys que celebrem el dia de la dona treballadora. Llavors les dones exigien igualtat d’oportunitats, salari igual per igual treball, ajut social a les mares obreres i el dret a votar. Avui la diferència salarial entre homes i dones a l’estat espanyol segons l’EPA és del 34,4 %.

L’ABORTAMENT ÉS UN DELICTE que segueix tipificat al Codi Penal amb la reforma del govern. No és lliure ni gratuit, sinó un negoci per les clíniques privades. I l’objecció de conciència se segueix prioritzant per davant del dret de la dona a decidir sobre el seu cos i la seva maternitat.

LA CRISI CAPITALISTA la paga la classe treballadora amb acomiadaments, retalls salarials, jornada laboral fins a 65 hores, jubilació als 67 anys, privatització de la sanitat, retall de les despeses socials (guarderies, residències…), embargament de pisos, augment de la factura de la llum, el gas, el transport. ¿Qui pot així conciliar la vida laboral i la familiar? Les treballadores no.

SOCIALISME SIGNIFICA BENESTAR COL·LECTIU (de totes les persones) davant del benefici privat del capitalisme i les seves crisis. Significa que una classe social no treballa per una altra. I significa que la igualtat entre les dones i els homes és un dret irrenunciable. El patriarcat és enemic del socialisme perquè sense l’emancipació de les dones no hi ha revolució.

EL PCPC I ELS CJC/JCPC es declaren en lluita permanent contra el patriarcat, contra el capitalisme i contra la doble explotació de les dones. Per una societat d’homes i dones lliures i iguals. Per la fi de les crisis capitalistes que sempre paga la classe treballadora, que sempre porten major divisió sexual del treball, que sempre enforteixen l’estructura social patriarcal.


VISCA LA LLUITA DE LES TREBALLADORES CONTRA EL PATRIARCAT!


PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA

CJC/JOVES COMUNISTES DEL POBLE CATALÀ
Mira també:
http://www.comunistes.org
http://www.comunistes-catalans.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa