Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Assumpta Escarp, Presidenta de TMB, es pasa pel forro les decisions de la Inspecció de Treball en relació a la Seguretat i Salut
04 mar 2010
.
ulleres3.jpg
Aquesta setmana la CGT va entregar un escrit a Inspecció de Treball per reclamar el compliment del requeriment de l'Inspector de Treball que deia a la Direcció d'autobusos de TMB, presidida per Assumpta Escarp, que s'havia de lliurar ulleres de sol als conductors i conductores.
El plaç donat per l’Inspector de Treball a la Direcció per lliurar-les es va esgotar el 13 de Gener de 2010 i la Direcció de TMB s'ho ha pasat pel forro.


Desde el 13 de gener de 2010 fins aquesta setmana, la CGT ha estat reclamant insistenment a la Direcció de TMB el compliment de la resolució de l'Inspector de Treball per motius de Seguretat i Salut.
La Direcció de TMB no ha complert amb el requeriment mostrant un despreci absolut per la Seguretat i Salut dels seus treballadors/es.

La CGT ens preguntem:
Per això serveix la Inspecció de Treball?
Així funciona la Administració Pública front a la Seguretat i Salut?
Com pot ser Assumpta Escarp Regidora de Seguretat a l'Ajuntament de Barcelona i, a la vegada, no complir els requeriments per motius de Seguretat de la Inspecció de Treball?
Portem desde 2007 amb aquest tema, hem d'esperar a que hi hagui un accident com a consequencia d'això?
Perque els mitjans de comunicació van publicar que haviem guanyat aquest requeriment de Inspecció de Treball i quan TMB l'incompleix no ho publica ningú?

Adjuntem requeriment de l'Inspecctor de Treball.

La denuncia per aconseguir que les ulleres de sol que utilitzem la majoria dels conductors/es de TMB per fer la nostra feina la pagués l’empresa, es va posar després de demanar-s’ho a l’empresa en el Comitè de Seguretat i Salut (CSS). Aquesta Direcció que en els seus pamflets desinformadors diu que tan aprecia els seus treballadors però que després quan es l’hora dels fets provats no ho demostra, va dir que no a la possibilitat d’arribar a un acord en el CSS per donar les ulleres de sol.

La denuncia davant d’Inspecció de Treball es va posar el 13 de Setembre de 2007 en representació de la secció sindical de la CGT a TB.
Després varem patir un canvi d’inspector, el qual va demanar un informe tècnic per acabar de decidir que feia.
Aquest informe va ser favorable i finalment el passat 23 d’Octubre de 2009; 2 anys, 1 mes i 10 dies després d’iniciar el procés va arribar la resolució d’Inspecció de Treball on deia:
"Se requiere a la empresa para que en un plazo máximo de 90 días dote a los trabajadores cuyo trabajo consista en la conducción de vehículos, de gafas de sol adecuadas a dicha tarea para evitar los deslumbramientos y así prevenir los posibles errores en la conducción con resultado de accidentes, que pueden poner en riesgo la seguridad y salud de los conductores.
Barcelona 13 de Octubre de 2009"

Esperavem que la Direcció no incomplis un Requeriment de la Inspecció de Treball, que no intentes donar unes ulleres de sol sense arribar a un acord amb la majoria de la representació dels treballadors, sense la consulta amb aquests i els tècnics de prevenció.

Desitgavem que la Direcció seguis fil per randa el que escriu en el seu document:
"Les polítiques de recursos humans a TMB. La prevenció de riscos laborals a TMB" on diu:
"La direcció està absolutament compromesa amb la prevenció de riscos laborals i per aquest motiu, des de fa anys, està desenvolupant aquesta política preventiva que podem resumir en els següents punts:
- Planificar per prevenir.
- Informar i formar tots els treballadors.
- Posar a disposició dels treballadors mitjans de comunicació d’incidències i de suggeriments.
- Complir les disposicions legals i anar més enllà si cal.
- Assegurar unes condicions de treball sense riscos o minimitzant els inevitables.
- Fomentar la participació i la informació de tothom a l’empresa en matèria de prevenció de riscos .
- Vigilar la salut dels treballadors.
- Investigar tots els accidents de treball."

Doncs bé, no ha sigut així, un cop més la Direcció de TMB ha incomplert en relació a la Seguretat i Salut dels seus treballadors/es. I tot això, saltant-se un requeriment d'un Inspector de treball.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat