Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
[Lleida] Xerrada sobre el moviment Queer
04 mar 2010
Aquest vespre es farà al CSA La Maranya una xerrada amb Rafael M. Mérida que durà per nom "Desmuntant el gènere: Genealogies del moviment Queer. De Stonewall (1969) a New York (1994)"
Dijous 4
Desmuntant el gènere: Genealogies del moviment Queer. De Stonewall (1969) a New York (1994).
Amb Rafael M. Mérida a les 19.30h
Professor de la UdL i editor dels llibres “Sexualidades transgresoras. Una antología de estudios queer” i “Diàlegs gais, lesbians, queer”.

La xerrada es farà al CSA La Maranya (Carrer del Parc nº13, al Casc Antic de Lleida)

Fa massa anys que les persones d’arreu sentim que les dones són víctimes de la violència de gènere, que necessiten mesures de protecció i que també han de poder accedir com a empresàries a les empreses i com a oradores en el teatre dels diputats. Doncs bé, des del CSA La Maranya volem girar la truita d’una vegada per totes i preguntar-nos: Han de ser les dones víctimes o milicianes dels seus drets? Volem que les dones puguin ser ara les explotadores o és en realitat al contrari i són els homes els que han de deixar de ser-ho? I també què vol dir ser dona, quines són les mentides que en nom del gènere i dels rols preestablerts ens han fet creure per a poder-nos tenir encara més controlades?
És per això que hem decidit utilitzar el 8 de març com a excusa per a anar més enllà i veure que les estructures de poder i de control surten dels límits de la política i que potser comença a ser hora de desaprendre tot allò que en nom de la igualtat, de la democràcia i del gènere ens han fet creure.
Perquè no hi haurà igualtat real fins que desaparegui el poder. Perquè no serà fins que no acabem amb les estructures que el capitalisme ens ha imposat que no serem lliures. I perquè només escoltant les veus que no hem sentit fins ara podrem decidir quin és el nostre futur.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Xerrada sobre el moviment Queer
04 mar 2010
En català no existeix el mot "casc" antic.
Es diu part antiga o històrica.

Desmuntem els gèneres, però també els castellanismes. ;)
Re: [Lleida] Xerrada sobre el moviment Queer
04 mar 2010
Que arriba el mestizaje
Sindicat