Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
>>> Cicle de conferències sobre literatura i compromís a la Facultat de Filologia de la UB
02 mar 2010
Aquesta setmana, Joan Brossa, a càrrec de Glòria Bordons, professora de la UB i estudiosa de Brossa + recital de Carles Rabassa.

Dimecrs 3 de març a les 19:30h a l´aula 0.1 de l´edifici Josep Carner.
literatura_i_compromis3.jpg
SEPC.jpg
Joan Fuster, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i, per tant, de les Facultats de Filologia i Matemàtiques us invitem a un cicle de conferències dedicades cadascuna d’elles a tractar tan la figura artística com política de quatre autors catalans compromesos amb l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.
Clica la imatge per una versió més gran


Com a estudiants de Filologia pretenen evidenciar que els autors escollits no són tractats –si es que se’ls tracta– de manera suficient al llarg de la llicenciatura i del grau. La nostra intenció passa per fer arribar, amb els nostres recursos, el compromís polític i social d’aquestes destacades figures del segle XX a totes aquelles persones i joves que, estudiants o no de l’especialitat, vulguin apropar-s’hi per primer cop o vulguin endinsar-s’hi una mica més. I pretenem fer-ho des d’un espai acadèmic rigorós i científic com la Universitat.

Perquè aquesta ha de ser una eina al servei de la majoria de la societat i ha de servir per bastir realment uns valors de llibertat i de justícia, de pensament crític i de solidaritat. Joan Fuster, Joan Brossa, Maria Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo simbolitzen aquests valors a més de respondre a la fermesa i a la valentia de la denúncia constant contra un Estat opressor que s’ha mantingut fidel a la barbàrie –rentada la cara, això sí– després de la Transició. Per això foren silenciats per les autoritats polítiques després d’haver pactat amb el franquisme. Per això avui, des de les institucions, se’ls manté en l’oblit o bé, en el millor dels casos, pretén arraconar-se la seva veu compromesa i crítica amb un poble que patí –i pateix– allò que un altre mestre, en Lluís Maria Xirinacs, anomenà la traïció dels líders.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/8051/1/
http://sepc.cat/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa