Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Lleida] Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució es reuneix amb l’Alcalde. I entrevista a Radio Trama
02 mar 2010
La Campanya Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució (en solidaritat amb el jove agredit i detingut durant la Diada al Roser de Lleida) s'ha reunit amb l'Alcalde de la ciutat i dissabte passat va ser entrevistada a Radio Trama. Ja podeu descarregar-vos l'entrevista!
entrevista radio trama2pp.jpg


Membres de la campanya de solidaritat Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució i de l’Assemblea de Joves de Lleida es van reunir la setmana passada amb l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, per tractar el cas del jove agredit i detingut fa dos Diades mentre protestava pacíficament per la conversió del Roser de Lleida en un Parador Nacional.

Durant la reunió, la Campanya de solidaritat ha informat a l’Alcade de les greus acusacions que els Mossos d’Esquadra continuen mantenint contra el jove (demanant-li de 2 a 6 anys de presó) i contra 6 joves solidaris (a qui acusen d’injuriar al mosso agressor i que ha anat acompanyada d’una extensa investigació contra l’Assemblea de Joves), emfatitzant que els Mossos justifiquen la seva desproporcionada actuació i acusació argumentant que el jove volia agredir a l’Alcalde. Alhora, li ha exigit responsabilitats i posicionament com a màxim responsable de la ciutat.

L’Alcalde s’ha mostrat receptiu i ha afirmat que entén que aquesta dinàmica de bel·ligerància policial contra aquests joves organitzats no pot continuar i s’ha compromés a intercedir en la mesura de les seves possibilitats.

A la reunió també a assistit el regidor de Joventut, Oriol Yugero, qui ja va afirmar que en cap moment es va sentir amenaçat durant el pas de la comitiva, que ell mateix encapçalava, durant l’ofrena que diferents entitats i partits realitzaven a l’edifici del Roser durant la Diada.

D'altra banda, el dissabte 20 de febrer ens van entrevistar al programa “La Clau”, de Radio Trama de Sabadell, produït per l’Assemblea de Joves de la ciutat. Vam compartir entrevista amb el cas d’en Jona de l’Eixample, amb qui vam parlar d’especulació i lluita, a Lleida i a l’Eixample. Podeu descarregar-vos el programa aquí:
http://radiotrama.wordpress.com/2010/02/23/la-clau-20-02-2010/


Durant aquest dia també vam muntar parada informativa a la Jornada de solidaritat contra la repressió organitzada per Rescat, a Sants, Barcelona.


Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”
gerardabsolucio ARROBA gmail.com



Anteriors notícies del cas del Gerard i els 6 acusats d’injúries:

Ens entrevisten a Radio Trama de Sabadell, som al Facebook i noves xerrades solidàries i altres novetats del cas
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/390379/index.php

La CGT de Catalunya dóna suport al Gerard, durant el seu Congrés celebrat a Lleida
http://gerardabsolucio1.0fees.net/wordpress/?p=243

Dos testimonis declararan per clarificar els fets succeïts fa dos Diades a Lleida en què els Mossos van agredir i detenir un jove
http://gerardabsolucio1.0fees.net/wordpress/?p=230

El cas Gerard+6 i la lluita pel Roser a Torredembarra
http://gerardabsolucio1.0fees.net/wordpress/?p=239

L’Assemblea de Joves de Lleida entrega una carta a l’Alcalde demanant-li que es posicioni en el cas del Gerard i sis joves més
http://gerardabsolucio1.0fees.net/wordpress/?p=241

Més informació del cas: www.gerardabsolucio.cat
Mira també:
http://www.gerardabsolucio.cat
http://radiotrama.wordpress.com/2010/02/23/la-clau-20-02-2010/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat