Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
LLEIDA: El SEPC organitza un seminari sobre el patriarcat en motiu del 8 de març
27 feb 2010
El seminari està reconegut amb 2 Crèdits de Lliure Elecció per la UdL i forma part dels múltiples actes que faran els moviment socials de la ciutat per reivindicar el 8 de març
creditspatriarcaperenviar.jpg
Un any més, en motiu del Dia de la Dona Treballadora l’Esquerra Independentista tornem a denunciar els sistemes patriarcal i capitalista, causants de la majoria de desigualtats actuals. Tot i que homes i dones tenen els mateixos drets i deures, socialment encara s'atorga el treball reproductiu (tot aquell que deriva de tenir cura del manteniment i de la supervivència de les persones; un treball que no està reconegut ni econòmicament ni social com a tal) a les dones, amb la compaginació amb altres àmbits com el productiu (tot aquell que produeix béns per al consum o per una nova producció, tendeix a l'especialització i té un valor monetari que regula per lleis o convenis). Aquesta doble jornada laboral condueix a les dones a un esgotament psicològic i físic total.

Per tal d’aprofundir en el sistema patriarcal el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UdL organitza un seminari sota el lema “Dona, la crisi ens fa més precàries”. El seminari està reconegut amb 2 crèdits d’Elecció pels estudiants de la UdL i forma part de les diferents activitats que el SEPC ha realitzat enguany al voltant del sistema patriarcal.

Les jornades s’iniciaran el pròxim dimarts 2 de març amb una xerrada sobre com afecta la crisi a les dones a càrrec d'una membre d'Endavant (OSAN). Els actes continuaran l’endemà, dimecres 3 de març, amb un taller de rols anti-sexistes i anti-autoritaris en les relacions interpersonals, a càrrec d’Acció Lila, col•lectiu feminista de Manresa. Els crèdits continuaran la setmana següent, dimarts 9 de març, amb una xerrada sobre l'avortament en la que s’exposarà i es debatrà el nou projecte de llei aprovat pel Senat. La xerrada anirà a càrrec de Maria Rodó i Esther Sancho. Els crèdits finalitzaran dimecres 10 de març amb una xerrada sobre els cànons de bellesa en la societat actual, a càrrec d'Eva Espasa. Totes les sessions es faran a les 18,30 a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.

Per altra banda, el proper dilluns 8 de març els moviments socials i l’Esquerra Independentista de la ciutat han convocat una manifestació davant l’IEI a les 19:30 en motiu del Dia de la Dona Treballadora també sota el lema “Dones, la crisi ens fa més precàries”. La concentració, de la mateixa manera que el seminari forma part dels múltiples actes que els moviments socials realitzaran a la ciutat per reivindicar la Diada aquest any especialment enfocada amb l’agreujament de la situació de la dona arrel de la crisi.

D’aquesta manera doncs, des del SEPC reivindiquem una vegada més la lluita antipatriarcal com a eix de la nostra lluita per aconseguir una educació eficient i de qualitat que faci dels i les estudiants unes persones crítiques amb allò que els envolta i en especial amb el sistema patriarcal, ubicat a la base del nostre ensenyament i societat.

Lleida, 7 de març de 2010

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
sepc.udl ARROBA gmail.com


Dimarts 2 de març: Xerrada Dona i Crisi a càrrec d’una membre d’Endavant.
Dimecres 3 de març: Taller de rols anti-sexistes i anti-autoritaris en les relacions interpersonals a càrrec d’Acció Lila, col•lectiu feminista de Manresa.
Dimarts 9 de març: L’avortament: legalitat vigent i debat a càrrec de Maria Rodó i Esther Sancho.
Dimecres 10 de març: Els cànons de bellesa en la societat actual a càrrec d’Eva Espasa.
Totes les sessions es realitzaran a les 18,30 a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL
Dilluns 8 de març: MANIFESTACIÓ a les 19,30 davant l’IEI
“Dona, la crisi ens fa més precàries”
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more