Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
l'OCDE treu Andorra de la seva `llista grisa´ de paradisos fiscals
25 feb 2010
Font: El triangle, premsa
Andorra abandona la llista grisa dels paradisos fiscals de l'OCDE

El Principat d'Andorra ha abandonat la llista grisa de paradisos fiscals de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) després de signar aquest dimecres acords d'intercanvi d'informació fiscal amb set països nòrdics, amb el que ja són 17 les economies amb les quals el Principat ha acordat compartir dades fiscals, complint així amb les exigències de l'organització. En conseqüència, segons els estàndards de l'Organització, Andorra s'unirà a la categoria de jurisdiccions que han implantat els estàndards fiscals internacionals.

Després de la incorporació del Principat, són ja 21 els països que han passat a formar part d'aquesta categoria des d'abril de 2009 . Les set economies amb les quals ha signat acords aquest dimecres Andorra són Dinamarca, les Illes Fèroe, Finlàndia, Islàndia, Groenlàndia, Noruega i Suècia, que se sumen als deu ja existents, entre els quals es troben els signats amb França, Espanya i Portugal, els seus socis comercials més habituals.

L'OCDE també destaca que, com a part del seu compromís per implementar els estàndards, el país ha aprovat recentment una legislació per permetre a les seves autoritats intercanviar informació, inclosa la informació bancària, amb les autoritats fiscals d'altres països. Andorra és a més membre del Fòrum Global sobre Transparència i Intercanvi d'Informació i ha acceptat participar en una revisió de les seves lleis i les seves pràctiques en aquesta àrea.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more