Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Dv 26 feb 19h: “¡Ni amos, ni patrones!”
24 feb 2010
El proper divendres 26 de febrer a les 19h projecció del documental “¡Ni peones, ni patrones!”, dirigt per Hanneke Willemse al 1986.
metall.jpg
logo ateneu - copia (2).png
“¡Ni peones, ni patrones!” és un documental sobre l’experiencia anarcosindicalista durant la Guerra Civil espanyola, i sobre la revolució social que aquesta experiència va dur a terme. L’ideal de l’autogestió va ser posat en pràctica per molts d’aquests militants. En grans zones de l’Espanya republicana es va començar a viure en una societat en la qual tot el món vivia en igualtat de condicions i ningú explotava ningú.

Una de les regions on més desenvolupament va aconseguir aquesta revolució va ser a l’Aragó. Els habitants de la comarca del Cinca també van col·lectivitzar l’economia sota el principi de a cadascú segons les seves forces i a cadascú segons les seves necessitats.

Els protagonistes de la pel·lícula són dones i homes de la comarca del Cinca. Les persones parlen de les seves experiències als anys trenta i expliquen el que signifiquen els ideals revolucionaris. També mostren la importància de l’ensenyament anarquista per a la realització d’una revolució social i per a poder mantenir els seus ideals durant els quaranta anys de la dictadura franquista. Estem davant un documental pioner en rescatar la memòria d’uns fets, d’unes esperances que van ser reprimides durant la dictadura i que de la mà de documentals com aquest -pioner perquè ja quasi fa vint-i-cinc anys de la seva realització- van començar a treure a la llum. Però -i si bé això sol ja és molt- és molt poc si ho comparem amb tot el que tracta amb la senzillesa amb què només l’honestedat i la sinceritat pot tractar-ho.
Mira també:
http://ateneutgn.ourproject.org/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa