Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
2 joves condemnats per sabotejar el toro del Bruc- Xerrada i sopador solidari a Terrassa
23 feb 2010
Aquest divendres 26 a les 20h al Kasalet (c/Societat nº4-Terrassa) Solidaritat Antirepressiva de Terrassa organitzarà una xerrada informativa i un sopador en solidaritat amb els dos joves condemnats per fer caure el toro del Bruc.
cartell sat 26-2-09 toro bruc.jpg
8 dies de presó... no ens faran creure!
Explicació del cas

El juliol del 2008, dos manresans van ser detinguts a la localitat de Bruc sota acusació de causar danys al toro espanyol. Després de passar dotze hores a comissaria van rebre una citació judicial en la què se'ls convocava a un judici ràpid el dia 5 d'agost a Igualada. Allà, els dos joves van decidir no declarar, ja que el pèrit judicial els hi demanava la quantitat desproporcionada de 2700€ pels danys causats. Quatre mesos més tard, concretament el 10 de desembre, van ser jutjats a l'audiència provincial de Barcelona. Els dos manresans, durant el judici, afirmen que la seva intenció era acabar amb el símbol espanyolista. Finalment, el dia 26 de gener del 2009, es va dictar la sentència en que se'ls condemnava a una pena multa de 12€ diaris, durant 16 dies. Els dos manresans però, ja van deixar clar que no reconeixien la sentència i que no pagarien la multa per una acció que seguien creient justa. Així doncs, després que el recurs d'apel·lació ha estat refusat la seva entrada a presó es produirà en pocs mesos.

I per què no pagar la pena multa?
Des de l'Esquerra Independentista i els moviments socials, sempre s'han pogut generar els diners necessaris per pagar les penes multes de forma col·lectiva. Tanmateix, entenem la insubmissió a la pena multa com a forma de desobediència, ja que et negués a pagar a l'estat, és a dir, et negués a enriquir a qui et reprimeix. Així doncs, no pagar la pena multa és una mostra de coherència política. I és que la finalitat de l'estat no és cap altre que castigar a través de la pena multa a la pobresa i a la dissidència, ja que qui menys pena compleix no és aquell que menys delinqueix sinó aquell que més capacitat econòmica té. Des del grup de suport, volem mostrar la solidaritat vers els dos manresans i animar-vos a participar en les mobilitzacions per evitar el seu ingrés a presó, així com denunciar aquesta eina repressiva de les penes multes, que condemna, no pel suposat delicta, si no pel teu nivell adquisitiu.

This work is in the public domain
Colera camping CNT