Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
"Enllà del Temps, Barcelona i la Setmana Tràgica, 1909-2009" Nit de teatre a les Cotxeres de Sants
23 feb 2010
Josep casalí: "El muntatge “Enllà del temps” (1909-2009), es un projecte que neix arrel del centenari de la Setmana Tràgica i de l’execució d’en Francesc Ferrer Guàrdia"


Un grup dels antics membres de l'Escola de Teatre hem iniciat l'activitat teatral de nou a l'Orfeó de Sants, dins del projecte de "l'Escola de les Arts Sants XXI", que l'entitat a encetat, per donar continuïtat als estudis teatrals. I com a primer referent hem tornat als assajos, per estrenar el proper 27 de febrer, a la Sala Gran de les Cotxeres de Sants, a les 21h. el muntatge "Enllà del Temps, Barcelona i la Setmana Tràgica, 1909-2009"

El muntatge "Enllà del Temps" (1909-2009), és un projecte que neix arrel del centenari de la Setmana Tràgica i de l'execució d'en Francesc Ferrer Guàrdia al 1909, i també com una revisió de l'espectacle que sobre el mateix tema, va dur a terme I'Escola de Teatre de l'Orfeó de Sants el gener del 1975 al teatre del Casino Aliança del Poble Nou, abundosament representat per tot Catalunya i també a València durant tot el 1975 i, que va merèixer el Premi de la Crítica Serra d'Or al millor muntatge teatral de I'any.

A partir d'aquest plantejament Josep Casalí ha elaborat una dramatúrgia amb la cronologia dels fets de la Setmana Tràgica, les veus d'alguns dels poetes amb una certa vinculació al tema i també, naturalment escenes del muntatge de l'Escola de Teatre de l'Orfeó de Sants de 1975 i fragments de Mª Aurèlia Capmany que feien esment els tràgics fets.

El nostre muntatge respon al que n'han vingut anomenar "teatre pobre", és a dir, despullat de mitjans materials que són suplerts per la més gran imaginació i el "living newpapers" que presenta al públic la informació dels esdeveniments de forma objectiva, instant a l'acció social implícitament i explícitament.

L'espai escènic està totalment despullat excepte d'un ciclorama o càmera negra, cadires plegables de tisora, algun penja-robes o suports per als diferents elements de I'attrezzo o vestuari. Els actors van vestits de manera actual, texans samarretes i bambes sobre el que es col·locaran els diversos elements de vestuari en funció del personatge que en cada moment els toqui de representar, tots els canvis d'escena de personatges, etc. són fets sempre a vista del públic, és a dir, I'espectador serà sempre còmplice i part del joc del Teatre dins del Teatre.

Josep casalí


"Enllà del Temps, Barcelona i la Setmana Tràgica 1909-2009"

Dissabte 27 de febrer de 2010

a les 21h

Per reservar i adquirir localitats:

Orfeó de Sants
c. Badalona, 18

Tel. 93 330 50 15
Mira també:
http://www.ferrerguardia.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa