Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[FEL-UB] Posicionament sobre el tancament d'espais públics a la Facultat del Raval
20 feb 2010
Posicionament sobre el tancament d'espais públics a la Facultat del Raval

Davant les darreres retallades d'espais a la Facultat del Raval, des de l'Assemblea Llibertària de la UB – FEL, com a organització activa dins de la vida estudiantil, veiem necessari un anàlisi i un posicionament sobre la situació.



Des del trasllat de la Facultat de Filosofia i la de Geografia i Història al nou campus del Raval, les estudiants ens hem trobat amb tota una sèrie de problemes relacionats amb la manca d'espais i la precària situació de la facultat. Aquesta manca d'espais es fa encara més evident amb el recent tancament de la Sala de Tuppers, deixant-nos sense un espai on poder dinar, estudiar o reunir-nos.



D'altra banda, un cop més l'Administració de la nostra Facultat ens torna a demostrar la seva incapacitat per resoldre els problemes i l'autoritarisme i unilateralitat amb que es regeixen totes les presses de decisió a la UB. Tant pel que fa al tancament d'aquesta sala com a la instal·lació de portes automàtiques a la biblioteca, en cap moment s'ha consultat a la comunitat universitària sobre la imposició d'aquestes mesures.

Considerem que la imposició d'unes mesures restrictives i gens constructives no serveix per resoldre cap problema ja que no es basen en un plantejament estructural de la situació. El cas de la biblioteca per exemple, és prova d'una falsa solució als robatoris que no només ha servit per augmentar les despeses innecessàries d'una universitat greument endeutada amb els bancs, sinó també una greu retallada de l'accés a la cultura pel veïnat del Raval, ja que era la única biblioteca la que podien accedir fins ara, contradient-se d'aquesta manera el propi discurs de la UB sobre el canvi de campus i el suposat cosmopolitisme de la universitat. Creiem que aquesta no és la manera de solucionar la greu problemàtica social d'un barri afectat per la conflictivitat derivada de la precarietat laboral i l'especulació urbanística.



Davant aquests greus fets, des de l'Assemblea Llibertària proposem:



* Participació activa de la comunitat estudiantil per resoldre els conflictes que trobem a la Facultat. L'Administració de Centre ha d'escoltar i acceptar les propostes sorgides de les assemblees d'estudiants creades per tractar el tema de la biblioteca i la manca d'espais.


* Obertura de nous espais dels molts que romanen tancats a la facultat per tal d'habilitar-los com a aules d'estudi, de menjador o de vida social i associativa. En període d'exàmens és també necessària l'obertura de aules buides per estudiar.


* Retirada immediata de mesures de seguretat privada, càmeres de vigilància i portes automàtiques a la biblioteca, contraposant la instal·lació de taquilles amb clau per poder guardar els objectes personals d'aquelles que vulguin utilitzar la mateixa.


* La universitat ha de garantir l'accés a la cultura del veïnat del Raval i implicar-se activament en una resolució real dels problemes del barri.


* La gestió d'alguns espais per part de les estudiants pot esdevenir una solució efectiva per resoldre els problemes de seguretat i higiene.




En conclusió, l'Assemblea Llibertària recolzarà les assemblees que han nascut per resoldre la problemàtica, convidant a totes les estudiants a participar-hi, ja que es tracta d'un problema col·lectiu al que hem de donar una resposta col·lectiva.


Barcelona, a 19 de febrer de 2010


Assemblea Llibertària de la UB

adherida a la Federació d'Estudiants Llibertàries

www.fel-web.org/ubraval
assembleallibertariaub[arroba]gmail.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat