Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Plataforma Aturem la Guerra:
18 feb 2010
Ahir l’Iraq, avui l’Afganistan: No a la guerra!
El 15 de febrer de 2003, vam sortir massivament al carrer per protestar contra la guerra de l’Iraq, a la que el govern d’Aznar ens va nvolucrar, ignorant els desitjos de la gran majoria de la població.

Avui, set anys després, hem de protestar contra la decisió del govern espanyol de donar suport a l’ocupació estatunidenca de l’Afganistan amb més tropes encara; contra las matances que duen a terme les forces ocupants; i contra las noves mentides que ens diuen.

No s’està reconstruint l’Afganistan: gran part de les inversions acaba a mans de multinacionals o de corruptes dirigents locals, imposats per l’ocupació.

La democràcia al país és una farsa: les recents eleccions van ser universalment reconegudes com a fraudulentes, però Karzai segueix com a president.

No s’han alliberat les dones afganeses: Karzai fins i tot ha aprovat una llei mitjançant la qual els homes poden violar les seves esposes, algunes de las quals tenen menys de deu anys.

Així és l’Afganistan després de més de vuit anys d’ocupació. No es pot justificar el cost en sang innocent que la població civil afganesa està pagant per culpa de la presència militar estrangera. I aquest patiment s’estén a les famílies dels soldats ocupants, que veuen com els seus cauen en una guerra d’objectius foscos.

Hem de donar la nostra solidaritat al poble afganès, per tal que ells mateixos puguin aixecar el seu país, sense l’ocupació i els senyors de la guerra i narcotraficants que aquesta comporta.

L’any 2003, el Zapatero va declarar, contra l’Aznar, que "l’opinió dels ciudatans, en democràcia, no pot ser marginada". Repetides enquestes han demostrat que l’enorme majoria de la població de l’Estat espanyol rebutja l’enviament de més tropes a l’Afganistan.

Exigim al govern que anul•li l’enviament de tropes, i que retiri immediatament els efectius que actualment participen a la guerra de l’Afganistan. El milió d’euros al dia que el govern espanyol actualment gasta a la ocupació hauria d’anar a fins socials.

També hi ha altres motius per tornar a sortir al carrer amb el crit "No a la guerra".

La guerra a l’Iraq continua i mentre Obama parla de retirar tropes d’aquest país -per poder enviar-ne més a l’Afganistan- la realitat és que EUA vol mantenir bases militars a l’Iraq de forma indefinida.

I recordem els 1400 palestins assassinats per bombes israelianes a principis de 2009. Un any més tard, la població de Gaza segueix empresonada pel bloqueig. Demanem al govern espanyol que abandoni el seu boicot al govern palestí elegit i que deixi de vendre armes a Israel.

Altres s’han oblidat, però nosaltres, no.Ahir l’Iraq, avui l’Afganistan... Fora les forces d’ocupació!

Solidaritat amb el poble palestí!

No a la guerra!
La Campanya per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan, d’àmbit estatal, ha coordinat aquesta setmana de difusió contra la guerra, entorn al 15 de febrer. També crida per mobilitzacions al carrer el dissabte 20 de març, coincidint amb les manifestacions a Washington i San Francisco.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa