Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornades sobre control social 19 i 27 febrer en l'universitat lliure La Rimaia
18 feb 2010
Companys i companyes!!

des del col·lectiu 58i+ volem convidar-vos a la nova etapa que hem iniciat. Una etapa, després d'un mes de novembre ple de judicis per defensar i lluitar per una universitat pública i popular, que encetem amb unes jornades de reflexió sobre el control social. Aquí va:
jornades-cntrl-social-rimaia.jpg
Proposem un seminari:

No es tracta de conèixer totes les forces materials que l’enemic disposa per detectar-te, identificar-te, determinar-te i finalment deixar-te en estat d’inacció. Més aviat entenem l’estratègia de control social com una complexa màquina en la qual el dispositiu militar, ha deixat de ser l’eina més decisiva per passar a altres tipus d’estratègies de poder espectacular i control biopolític; on allò que es perd, d’entrada, és la possibilitat mateixa de lluitar. L’enemic es dilueix i es descentra i és precisament en aquest fet on resideix gran part de la seva força. La infraestructura militar i el cos policial amb les seves especialitzacions: grups d’antiavalots, infiltrades, “policia antiterrorista”, etc. es despleguen per l’espai i representen teatralment el seu control sobre aquest. El registre de la població (censos, controls detallats sobre les fronteres, índexs de natalitat, de desplaçament …) i la disciplina sobre el cos són mitjans d’economia de poder en tant que provoquen una auto-regulació. Les noves estratègies s’enfoquen més en aquesta direcció que en la antiquada i vella noció d’eliminar al contrari. Nosaltres sabem que, d’entrada, qualsevol lluita es dóna dins de la mateixa confusió que l’enemic imposa. Potser sigui el moment de reconèixer(nos)-ho i intentar donar unes quantes passes enrere per comprendre la situació en la que ens trobem compromeses. Aquest seminari apunta en aquesta direcció; dibuixar un mapa a partir de nosaltres mateixes, es a dir, de les nostres reaccions i les nostres formes d’actuar davant/en la situació, en contextos de lluita. Per això proposem:

Fer una aproximació teòrica als conceptes de control social i repressió (1a Part).

Recol·lectar experiències de repressió a altres companyes així com detectar les actuals estratègies de control social (2a Part).

Entendre com actua aquesta estratègia en nosaltres mateixes des d’una perspectiva psicològica i social (3a Part)

I, finalment, apendre d’aquelles que un dia s’aixecaren en un context de repressió per tal de, potser, aixecar-nos un dia nosaltres també (4a Part).

DIVENDRES 19 FEBRER
17h. Primera sessió. Introducció: Amb la participació de Santiago López-Petit i Oficina Social i posterior debat:
Repressió i control social. Com es desplega l'estrategia del control social i la repressió...
19h. Segona sessió. Experiències de repressió a Barcelona. David Fernández repassarà l'última dècada des de "Crònica dels 6", Jesús Rodríguez i Quim, ens parlaran dels mecanismes qu'utilitzen els mossos i com contrarrestar-los.
21h. Sopar i els cantautors Pere i Pau.

DISSABTE 27 FEBRER
11h. El cos, la por i la pressió social. Estrategias del poder para condicionar la ment. Identificar aquestes dinàmiques...
14h. Dinar
16h. Dinàmiques a partir del treball fet al matí.
18/19h. La resistència. Exemples de lluita en contextos repressius, experiència col.lectiva contra els desallotjaments, amb una membre del col.lectiu Forat de la Vergonya, Jesús Rodríguez (Cinema Princesa), Ivan Miró de l'assemblea de barri de Sants.
21h. Psicolabis i la cantautora Rosa.


Ja ho sabeu, estem totes convidades.

Ja es pot signar on-line l'adhesió a la petició per l'absolució dels 58 imputats en el desallotjament de la Universitat el 18 de març:
<http://enquestes.bolonya.org/index.php?sid=81585&lang=ca>;

teniu tota la informació a: <http://58imes.wordpress.com>; , on hi ha penjats alguns materials de referència

Feu-ne difusió!

i ja ho sabeu, però per si de cas: La Rimaia s'ha traslladat a Gran Via 550, entre Casanova i Villarroel


Atentament,
Col·lectiu 58i+
Mira també:
http://58imes.wordpress.com
http://enquestes.bolonya.org/index.php?sid=81585&lang=ca

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat