Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Un any més sense teatre? Al carrer per un espai públic, cultural i autogestionat!
17 feb 2010
Recuperem el Princesa ha convocat al veïnat de Ciutat Vella (València) per tal de reivindicar un espai públic, cultural i autogestionat.
cartell princesa aniversari.jpg
recuperem_princesa.jpg
El 27 de Febrer de 2009 un incendi destruí completament l'antic Teatre Princesa. En desús des dels anys 1990 l'emblemàtic Teatre de Velluters havia estat abandonat a la seua sort per part de l'Ajuntament de València. Així doncs, ara fa un any que hi ha un gran buit al bell mig de Velluters. Un solar més en un dels barris més degradats de la Ciutat de València.

Hui en dia els moltíssims metres de solar que ocupava el Princesa, s'han destinat "provisionalment" a fer de pàrquing -llogat- per als comerciants del Mercat Central els dies feiner, i a la nit, a pàrquing descontrolat de qualsevol persona que vaja a Ciutat Vella. Aquests pàrquings a l'aire lliure són il•legals segons la pròpia normativa de l'Ajuntamentper al barri (Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de Velluters).

Ara fa aproximadament un any veïns i amics de Ciutat Vella decidiren agrupar-se en la campanya "RECUPEREM EL PRINCESA, REVISCOLEM EL BARRI", que fou impulsada amb el suport de l'Associació de Veïns El Palleter de Velluters, l'Assemblea de Ciutat Vella d'Endavant (OSAN), Ca Revolta, i l'Agrupació d'Arquitectes Sostre. La intenció d'aquesta campanya era no quedar-se de braços creuats i preguntar directament al veïnat del barri quin ús desitjava per al Princesa. Els resultats foren aclaparadors la immensa majoria (97%) volia que sobre el solar del Princesa es construira un centre públic, autogestionatpel veïnat (89%) i que fos un centre cultural o un centre social.
El proper 27 de Febrer s'acompleix un any de la crema de l'antic Teatre Princesa. Per això, Recuperem el Princesa ha fet una crida per tal d'eixir al carrer i reivindicar un equipament públic, cultural i gestionat pel veïnat al solar del Princesa. Això és per tal que s'acomplisca la voluntat del veïnat expressats durant la consulta popular promoguda per la campanya la passada tardor de 2009.

    Sota el lema "Un any més sense teatre?" Recuperem el Princesa ha convocat una jornada de cultura popular al davant del solar que comptarà amb actuacions teatrals (Grup de Teatre La Murga), música i danses de dimonis (Socarrats de Campanar), una batucada (Els cucs de Velluters),... La convocatòria és dissabte 27 de Febrer a les 11h al C/ Moro Zeit i des d'allí començarà una cervavila que recorrerà tot el barri demanant que no passe un altre any sense una solució favorable a la voluntat veïnal en el cas del solar del Princesa.
Mira també:
http://www.barriodelcarmen.net/actualitat/campanyes/944-teatro-princesa.html

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa