Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El Tribunal Suprem israelià va ordenar l'alliberament sota fiança de les dues activistes que van ser detingudes diumenge
08 feb 2010
Un fiscal d'Estat va admetre davant del Tribunal Suprem avui que la Policia d'Immigració van detenir il legalment als dos activistes internacionals detingut ahir en un atac abans de l'alba a les oficines de Ramallah, el Moviment de Solidaritat Internacional. Els dos seran alliberats sota fiança.
judici.jpg
judici2.jpg
Avui d'hora, el Tribunal Suprem israelià va ordenar l'alliberament sota fiança dels dos activistes que van ser detinguts diumenge durant un atac abans de l'alba a l'oficina de Ramallah, els mitjans de comunicació del Moviment de Solidaritat Internacional. Durant l'audiència, el Fiscal de l'Estat va admetre que era il legal que la Policia d'Immigració per rebre la custòdia dels dos en els territoris ocupats, on no té autoritat legal.

Si bé la il • legalitat de la detenció dels dos, Ariadna Jove Martí, un periodista espanyol, i Bridget Chappell, un estudiant d'Austràlia a la Universitat Beira Zeit, la policia d'immigració és ara indiscutible, segueix sent impugnada la legalitat de la batuda.

Segons Martí i Chappell, que han estat interrogats en primer lloc sobre els seus visats. L'Exèrcit, però, lega que les seves detencions van ser expulsats de seguretat, malgrat el fet que el Fiscal de l'Estat podia proporcionar cap evidència per donar suport a aquesta idea.

Els Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina en la prohibició de qualsevol incursió israeliana a la zona A, per raons no directament i amb urgència relacionades amb la seguretat, fins i tot en la "persecució en calent". Una incursió en l'àrea A en el terreny dels visats de venciment per tant, en violació directa dels acords.

El tribunal havia ordenat l'alliberament dels dos a una fiança de 3.000 nous xéquels cada un, i amb la condició que no van a entrar en els territoris ocupats, en espera de la decisió final del cas. Els jutges també va ordenar a l'Estat a presentar declaracions, si n'hi ha, implicant a les dues com a amenaces de seguretat per a una revisió de la legalitat de la seva detenció.

Els intents israelians de deportar els estrangers involucrats amb el treball de solidaritat amb Palestina són part d'una recent campanya per posar fi a les manifestacions palestines de base, que consisteix en detencions massives de manifestants palestins i els organitzadors. En els últims deu mesos, la "Oz" unitat de la immigració il.legal detingut i va intentar deportar quatre activistes internacionals.

Eva Novakova, un nacional txec i ex coordinador de mitjans de comunicació de l'ISM, va ser arrestat a Ramallah l'11 de gener de 2010, i deportat al dia següent, abans de la deportació pot ser apel • lat. Ella també va ser detingut per la Policia d'Immigració. Advocat Novakova es troba actualment en el procés de preparació d'un recurs davant el Tribunal Suprem d'Israel per impugnar la legalitat de la seva detenció.

A més, l'activista de la solidaritat americana, Ryan Olander, va ser arrestat il legalment per dues vegades la "unitat d'Oz" La immigració, però es va impedir la seva expulsió després que un jutge va dictaminar la seva detenció il legal. Crides similars a la Cort també va anul.lar les expulsions d'altres activistes nord-americanes i britàniques en els últims mesos.
Mira també:
http://palsolidarity.org/
http://palsolidarity.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Tribunal Suprem israelià va ordenar l'alliberament sota fiança de les dues activistes que van ser detingudes diumenge
08 feb 2010
Si estiguessin a l'Iran, Sudan, Iraq, etc... ja els hi haurien donat uns quants cops de bastó i fet fora del país.

A Israel, coma ha estat de dret que és, la democràcia funciona com cal.
Sindicat Terrassa