Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
martingales en la compra per part del Barça d'uns terrenys a Viladecans
04 feb 2010
El club va pagar 18,4 milions d'euros per una àrea valorada en 1,4. L'exdirectiu Lluís de Val afirma que l'operació va generar una desproporcionada comissió de 3 milions (Font:El Triangle)
Font; http://www.eltriangle.eu/cat/notices/denuncien_martingales_en_la_compra_

La compra d'uns terrenys a Viladecans [a la imatge] per part de l'FC Barcelona el maig del 2008 no és aigua clara. Si més no, així ho ha assegurat l'exdirectiu Lluís de Val, que ha denunciat que en l'operació es va repartir una comissió de 3 milions d'euros. En declaracions a RKB, De Val considera que l'operació de compra d'aquests terrenys "només la va poder fer algú o molt llest o molt tonto", atès que va deixar un marges de benefici "increïble".

De Val creu que a la junta blaugrana li va entrar una pressa urgent per adquirir aquests terrenys poc abans de la votació de la moció de censura impulsada per Oriol Giralt. Ara bé, posteriorment ha quedat demostrat que no hi havia cap interès urbanístic per aquests terrenys, i el Barça els ha acabat cedint en la seva majoria a l'Ajuntament de Viladecans a canvi d'unes parcel·les no afectades per la xarxa Natura 2000 de protecció mediambiental amb l'objectiu d'impulsar el seu projecte Barça Park.

El maig del 2008, l'FC Barcelona va pagar 18,4 milions d'euros per uns terrenys de la societat Divabe, que segons l'exdirectiu els tenia valorats en 1,4 milions i els va intentar vendre per 2 o 3 milions, després de comprovar com el seu projecte per fer-hi un camp de golf no era possible a causa de la protecció mediambiental de què gaudien. El preu "està fora de mercat", segons De Val, ja que la venda es va tancar "per un 1.300% sobre el valor inicial, el mateix que la comissió". L'exdirectiu va afegir que en aquestes operacions la comissió s'hauria de moure entre un 2 i un 5% del preu, és a dir, uns 350.000 euros, tenint en compte el preu pagat finalment pel Barça.

"El president Joan Laporta és advocat i el responsable de patrimoni en aquell moment era Joan Franquesa, dues persones que entenen i podien saber que durant mesos la societat propietària volia vendre els terrenys. Hauria trobat normal que l'operació s'hagués tancat per 2 o 3 milions", ha afegit Lluís de Val.
Mira també:
http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article16437
http://www.salvemoliveretes.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa