Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Crisi del Creixement i Democràcia Inclusiva (Seminari)
03 feb 2010
Seminari sobre la crisi multidimensional i del creixement i el projecte de la Democràcia Inclusiva. Es desenvoluparà a Barcelona tots els dimecres del més de febrer de 2010, començant avui mateix, 3 de febrer.
El seminari consta de quatre sessions:

1. La crisi multidimensional i les seves arrels
La causa fonamental de l'actual crisi multidimensional (política, econòmica, social, ecològica, cultural) és la concentració de poder en mans de vàries elits, la qual es manté i es reprodueix gràcies a la dinàmica del sistema de l'economia de mercat (en la seva actual forma internacionalitzada) i el seu complement polític, la "democràcia" representativa, és a dir, el sistema polític i econòmic que va emergir a Occident fa només dos segles. Per tant, la superació de la crisi crònica que va començar amb l'emergència d'aquest sistema, i que s'ha agreujat en els últims anys amb la internacionalització de l'economia de mercat, no és possible a través de la reforma del sistema.

2. Democràcia Inclusiva: un projecte per a una nova societat
La superació de la crisi només és possible a través de la creació d'una nova forma d'organització política, social i econòmica que asseguri la igualtat en la distribució del poder entre els ciutadans en tots els àmbits (polític, econòmic, social i cultural). La Democràcia Inclusiva, per tant, no és simplement una nova utopia, sinó una nova forma d'organització social que té l'objectiu d'assegurar una distribució igualitària del poder, en tots els àmbits, i conseqüentment, la superació definitiva de la crisi multidimensional actual

3. Estratègies de transició
La transició cap a una Democràcia Inclusiva pressuposa, per tant, la creació d'un moviment massiu a nivell local, regional, nacional i a la llarga a nivell continental i global amb l'objectiu de reemplaçar el sistema de l'economia de mercat i la "democràcia" representativa, per institucions de democràcia directa, econòmica, ecològica i social. Aquest moviment intervé en tots els àmbits (polític, econòmic, social, ecològic i cultural) amb la intenció de crear noves institucions i cultura.

4. Propostes per actuar
L'objectiu intermedi és la construcció d'una Xarxa de Grups d'Acció de Democràcia Inclusiva que tindrà com a objectiu la creació d'una consciència democràtica alternativa, a través de la intervenció política així com d'activitats culturals, amb la finalitat última de contribuir a la creació d'un ampli moviment polític de transició cap a la Democràcia Inclusiva. Un primer pas en aquesta direcció podria ser la creació de grups d'estudi que proporcionin l'oportunitat d'aprofundir el coneixement dels activistes entorn dels diversos aspectes del projecte de la Democràcia Inclusiva incloent l'aspecte crucial de l'estratègia i les tàctiques.

Espai: Centre Cívic la Sedeta, C\ Sicilia, 321
Temps: De 19:30 a 21h, els dimecres de febrer del 2010,
Organitza: ATTAC Catalunya
Ponents: Membres del Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva de Barcelona
Mira també:
http://www.democraciainclusiva.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa