Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Més UE, més precarietat! El jovent català diem NO a l'Europa del Capital, la guerra i la crisi!
29 gen 2010
Les previsions de Brusel·les diuen que aquest any l'Estat Espanyol arribarà al 20,5% d'atur, esdevenint l'Estat amb més població aturada d'Europa. Tanmateix, Espanya ha assumit la presidència de torn de la Unió Europea durant sis mesos. Un semestre en el qual el president del Govern s'ha proposat ni més ni menys que fer sortir Europa de la crisi, fet sorprenent tenint en compte la duresa amb què l'estem patint sota les seves polítiques, que tan sols afavoreixen les grans empreses i els bancs i caixes.
hu.jpg
D'entre tots aquests sectors de treballadors i treballadores que pateixen la crisi econòmica, hi ha un sector que la patim amb especial intensitat: el jovent. L'any passat, l’atur juvenil va augmentar un 81%, però cap de les mesures contra la crisi presentades pel Govern central o la Generalitat anava destinada específicament a afavorir l'ocupació juvenil. No hi ha feina per les joves, i les que en tenen es troben immerses en la selva de les ETT's i la temporalitat, que ens fa estar absolutament a mercè dels capricis dels empresaris.

I el cert és que el futur que ens espera al jovent dins la Unió Europea és encara més negre, ja que es preveu que mesures com la nova directiva europea del temps de treball, més coneguda com la “Directiva de les 65 hores”, es tornin a debatre en la Cimera de Ministres de Treball que tindrà lloc a Barcelona aquesta setmana. Aquesta normativa, que es presenta sota el format d'una “recomanació”, permet augments de la jornada de treball setmanal fins les 60-65 hores, encara que els convenis fixin una jornada inferior. D'aquesta manera, s'accentua la flexibilitat i la ruptura amb les negociacions col•lectives, ja que es fomenten els pactes individuals entre empresari/a i treballador/a. Per sort, la Directiva va ser rebutjada al Parlament Europeu, però deixant la porta oberta a una futura aprovació que -tenint en compte els objectius del capital europeu- és més que probable.

Així doncs, veient el tipus de solucions que proposen els Ministres de Treball europeus per fomentar l'ocupació i pal•liar la crisi econòmica, podem deduir que d'aquesta trobada eixiran noves formes de precaritzar encara més les vides dels i les treballadores del continent.

En ple debat sobre la retallada i privatització dels serveis públics per augmentar beneficis, el Govern central pretén invertir una milionada en espectacles de fireta com les cimeres que es realitzaran a Barcelona, Madrid o València. Infraestructura, càtering, hotels, cotxes oficials, tecnologia... Tota la despesa pública que calgui per fer de la presidència europea un gran esdeveniment que li renti la cara a Zapatero, suposat socialdemòcrata, que cada cop més és desemmascara com un titella del neoliberalisme i la patronal espanyola. Un dineral que, per suposat, el Govern ni es planteja invertir en allargar l'atur a milions de persones, o en ajudar les famílies desnonades per no poder assumir la hipoteca.

El jovent organitzat a Maulets i la CAJEI, organitzacions juvenils de l'Esquerra Independentista, rebutgem absolutament el model de relacions entre països que es fomenta des de la Unió Europea, basades en el mercantilisme, en l'imperialisme envers els països de la perifèria, en la guerra justificada sota suposades raons humanitàries i en la minorització de les llengües i les cultures de les nacions sense Estat.

Volem un marc basat en relacions de lliure cooperació i solidaritat entre cultures i pobles, volem l'Europa de les treballadores i per les treballadores, ja siguin autòctones o immigrades.

Exigim que s'impulsin polítiques, basades en el repartiment equitatiu de la riquesa, en l'eliminació de qualsevol desigualtat per motius de gènere, ètnia, classe i opció sexual i en la producció sostenible, ecològica i respectuosa amb la terra que ens acull.

Coordinadora d'Assemblees de Joves de L'esquerra Independentista (CAJEI)

Maulets - Jovent Independentista Revolucionari
Mira també:
http://cajei.cat/
http://www.maulets.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més UE, més precarietat! El jovent català diem NO a l'Europa del Capital, la guerra i la crisi!
29 gen 2010
sou el mateix jovent català que a les consultes vota SI a un estat català integrat 100% a la UE?
Re: Més UE, més precarietat! El jovent català diem NO a l'Europa del Capital, la guerra i la crisi!
03 feb 2010
Busca en algun lloc que la CAJEI hagi demanat el SI, i quan no el trobis, planteget perque difames, SUBNORMAL!
Re: Més UE, més precarietat! El jovent català diem NO a l'Europa del Capital, la guerra i la crisi!
07 feb 2010
Si, són els mateixos. Oportunistes.
Sindicato Sindicat