Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CUP amb ciu, erc i icv?
28 gen 2010
Notícia llegida al 3/24
Decidim.cat impulsa una segona onada de consultes sobiranistes en 70 municipis més, que representen un total de 282.000 ciutadans amb dret a vot majors de 16 anys. Les votacions es faran el 28 de febrer i se'n convocaran en tres capitals de comarca: la Bisbal d'Empordà, al Baix Empordà; el Vendrell, al Baix Penedès, i Montblanc, a la Conca de Barberà, així com vuit municipis de més de 10.000 habitants.

Jordi Fàbregas, l'alcalde de Sant de Pere de Torelló i portaveu de Decidim.cat, que agrupa càrrecs municipals de Convergència, Esquerra, independents i les CUP, ha fet una crida a una major implicació dels alcaldes i regidors dels municipis que celebraran consultes per incentivar la participació ciutadana. La plataforma assegura, a més, que cedir locals no és cap il·legalitat, com ho demostra el fet que l'advocat de l'Estat no va intervenir en el cas dels ajuntaments que ho van fer al desembre.

Les pròximes consultes incorporaran per primer cop un sistema de votació electrònic, que funcionarà com a prova pilot en un dels municipis, tot i que encara està per definir.
Mira també:
http://www.3cat24.cat/noticia/497565/politica/Decidimcat-impulsa-una-segona-onada-de-consultes-sobiranistes-el-28-de-febrer-en-
http://www.decidim.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
28 gen 2010
video http://www.youtube.com/watch?v=ZeRQqYOrCmM&feature=player_embedded


Disponibilitat Permanent

Aquest cap de setmana: Fòrum Social Català 2010

dijous, gener 28, 2010



A un mes de les consultes del 28-F

Després del 13-S (Arenys de Munt), del 12-D (Sant Jaume de Frontanyà) i del 13-D (166 municipis), ara som a un mes d’una nova convocatòria de les Consultes sobre la Independència de la Nació Catalana.

Diu Harold Hongju Koh que “declarar la independència és fonamentalment un acte de voluntat popular – un acte polític, fet per un cos polític”.

La Nació Catalana, clivellada per fronteres estatals, autonòmiques, provincials i municipals, no hi ha més cos polític que el cos dels que la integren. És cert que és legítim esperar que tal o tal parlament autonòmic faci el pas i proclami quelcom. Però difícilment proclamarà res o sostindrà allò que proclami si no hi ha una base popular àmplia i permanent.

Les Consultes serveixen justament per organitzar aquesta base popular. I en mostren també les dificultats.

De totes formes les xifres del 28-F són engrescadores. Parlem d’uns 38 municipis, amb una població total de 282.514 persones i una superfície de 1215 km2. En termes demogràfics això és el 2% de tota la nació, i en termes de territori és un 1,7%. Això vol dir que el territori 28-F es troba lleugerament per damunt de la densitat demogràfica mitjana nacional, a diferència del 13-D (que s’hi trobava per sota). Això ho veien clarament en la nostra subcomarca: passem del Papiol a Molins.

El repte a hores d’ara és promoure la participació. I totes les campanyes treballen perquè tots els veïns sàpiguen quin dia es fa la consulta, què s’hi consulta, com s’hi pot votar i on s’hi pot votar. L’objectiu cabdal és que ningú no es quedi sense decidir per manca d’informació. És per això que a poblacions com Llinars del Vallès tots els dissabtes que queden fins el 28 de febrer (que serà un diumenge) hi ha xerrada, sopar i festa.

posted by Dídac López at 9:19 AM
Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
28 gen 2010
xDD

El vot electrònic es va utilitzar ja en les votacions del 13D.
Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
28 gen 2010
Sense intenció d'ofendre, sincerament, i per l'exemple que m'has posat.

Si no pots ser hegemonic i controlar el procés en aquest tipus d'espais... val la pena estar-hi? (recordem el tipus de gent que pulul.la per aquets espais)
Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
29 gen 2010
PS: m'he deixat de dir que estic d'acord amb que no ens hem de tornar bojos amb les consultes. S'intenta marcar linia si es pot, i sinó, doncs minim esforç. Però ens interessa que s'ens vegi donant-hi suport. Penseu que això no desenvocarà amb cap ruptura regional del Principat.
Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
29 gen 2010
Va no sigueu burros aquestes coses es tracten en les assemblees i no en forums d'internet. L'esquerra independentista té les suficients organitzacions (SEPC, CAJEI, Maulets, Endavant, CUP, COS, Alerta Solidària, RESCAT, Casals...) com perquè tota persona es pugui organitzar i a traves de la seva organització intentar modificar la postura del moviment.

Altra cosa són els teorics de barra, persones no militants, no organitzades, no participatives... que volen modificar comportaments de manera senzilla..
Re: La CUP amb ciu, erc i icv?
29 gen 2010
Una pregunta dirigida a l'administració d'indy barcelona... que ha passat en aquest fil? On són tots els comentaris que fa unes hores hi havia?
Sindicato Sindicat