Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Sindicats espanyolistes contra el cinema en català: llepaculs!
27 gen 2010
Per Toni Cucarella, publicat al seu bloc el 16 de gener de 2010.
Déu els cria i l’Espanya histèrica els uneix. A l’hora de defensar els privilegis dels vencedors espanyols sobre nosaltres, els sindicats espanyolistes, en aquest cas CCOO i –ai!– CGT (qui t’ha vist i et veu, mateta de fenoll!), s’han manifestat contra la llei del català al cinema al costat dels seus amos espanyols.

Quin cas com un cabàs! Al costat dels empresaris de distribució i exhibició, que només projecten cinema made in USA comercial i multinacional, que han convertit les sales de cinema en un espai clònic: vages al cinema que vages hi fan les mateixes pel·lícules. Quants llocs de treball s’han perdut a Europa per no tenir distribuïdores i sales de projecció per a les pel·lícules europees…

Que el català puga ser normal als cinemes de Catalunya (almenys a Catalunya, no dic ja arreu dels Països Catalans, com caldria) és un dret democràtic irrenunciable. Com irrenunciable és el dret dels treballadors a tenir cobertura sanitària total i una digna pensió de jubilació. Si a aquests "treballadors" tant els preocupa la hipotètica (dic hipotètica!) pèrdua de benefici empresarial dels seus amos, que renuncien ells als seus drets, així els amos tindran més beneficis i podran contractar més treballadors (en precari, és clar).

Jo, que sóc assalariat i tinc consciència de classe, els diré quin nom tenen els qui fan costat ulls a cegues als amos i s’avenen a fer costat al seu victimisme fals i histriònic: llepaculs.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sindicats amb un bon grapat de xarnegos contra el cinema en català: llepaculs!
27 gen 2010
Pel-licules en versio original, i sobtitolades al catala, aixi hauria de ser, aixi la canalla aprendria idiomes rapid i els que ens agrada el cinema gaudir-ho sense doblatges totalment patetics.
Re: Sindicalistes mafiosos intentant segrestar la CGT per els seus negocis
27 gen 2010
TRADUCCIO SIMULTANEA del CATALA al CRISTIA:
Agitacio previa ['precalentament'] al intent de segrest de la direcció de la CGT per aquesta colla de patufets mafiosillos submarins d'ERC autoanomenats 'L'intersindical'.
Que façin servir indymedia barcelona com a caixo de resonancia per les seves maniobres no només es indignant: es indecent!
Visca el català!
27 gen 2010
Aquests sindicats tenien tots al boca callada quan els cinemes és negaven a posar pel.licules en català i ara que hi ha uns mínims rahonables tots a protestar.
Re: Sindicats espanyolistes contra el cinema en català: llepaculs!
27 gen 2010
Copia de un comentari a un post més amunt

Re: CGT en defensa del cinema català
per Aclariment     27 gen 2010 07:04:16
Companyes i companys! La CGT no s'ha posicionat en ple contra aquesta llei! Com bé sabeu, la CGT és una Confederació, que vol dir un conjunt de Federacions. Una federació està formada per diversos sindicats, que ja poden ser de ram o regionals. El sindicat que s'ha posicionat en contra d'aquesta llei és el de l'espectacle de Barcelona, un sindicat concret d'una ciutat concreta. És evident que la CGT encara té molta penya tirant a espanyolista, però cada vegada en som més les que diem que no hi ha cap problema en ser Catalana i llibertària.
Una Confederació és una federació de federacions de sindicats. Aquí rau la seva grandesa i a voltes alguna cosa que no ens pot acabar d'agradar.

Salut i llibertat!

El futur serà del caos o de l'anarquia!

Que a alguns els hi agrada tirar merda abans de preguntar i posar-ho tot al mateix sac (aquesta ultima frase es meva)
Re: Sindicats espanyolistes contra el cinema en català: llepaculs!
27 gen 2010
Un apunt. Que quedi clar que el que faran els cinemes és un locaut i no una vaga! Al tanto amb qui s'ajunta cadascú...
Electes contra electes
28 gen 2010
Tela marinera els uns:
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/01/15/barcelona/1263555458.html

I tela marinera els altres:
http://www.esquerra.org/eleccions2004/candidaturescongres.html
(Toni Cucarella és Lluís Antoni Navarro i Cucarella)

I el que "Copia un comentari a un post més amunt" ni tan sols referencia d'on l'ha tret, o si se l'ha inventat.
Infantilistes xovinistes contra el sentit comú: desviant l'atenció
28 gen 2010
1) Els sindicats no són "espanyolistes" o "catalans". Aquesta visió simplista, infantil, reduccionista i maniquea de la realitat del moviment obrer i el món laboral és pròpia d'un nen de P4 o d'un incompetent analfabet.

2) El que és ridícul i estúpid és continuar doblant les pel·lícules, cosa que no només empobreix l'obra cultural en qüestió sinó que genera una dependència enorme de la indústria i dels mitjans audiovisuals a la llengua d'origen i la possibilitat econòmica o no de doblar la pel·lícula.

3) La solució, evidentment, és subtitular tot el que no estigui en català o castellà (si no en saps, pots anar-ne aprenent, és una qüestió de formació i de cultura, no de pàtries imaginàries), com fan els països civilitzats, i deixar de pensar que la població és estúpida i no podrà acostumar-s'hi.

4) Imposar per decret-llei que s'emeti una quota de cinema en català que no s'adiu a la realitat, fins i tot per a mi que em considero clarament catalanista, és un disbarat i no provocarà més que l'efecte contrari. Cal actuar sempre en funció de l'escenari real que tenim al davant, no d'una situació imaginària, per molt sòlida que aquesta se'ns presenti a la nostra imaginació.

5) Un cop més, el debat identitari i artificial de catalans/espanyols o català/castellà s'imposa des dels mitjans i els grups de poder, interessats a remenar la troca i desviar l'atenció d'allò que realment és important: la sortida de la crisi en clau progressista o involucionista. Que quatre pelacanyes com vosaltres encara els doneu corda és el més lamentable que he vist mai.

6) Les actituds uniformitzadores resistencials tendeixen en adquirir potència cap al feixisme i la imposició del criteri. Advertència oberta per a tot el ventall de xenòfobs que campen impunement per Indymedia.

Salut i cultura.
Sindicat Terrassa