Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El Barça i l´alcalde de Viladecans acusats d´agressió ecològica contra el delta del Llobregat
24 gen 2010
Mes de 30 al•legacions s’han presentat per a qüestionar el projecte del Barça Parc
Col•lectius ecologistes i en defensa del territori acusen al Barça i l’ajuntament de Viladecans d’agredir els espais naturals del Delta del Llobregat.

SOS Delta de Llobregat, Depana, Les Agulles-Ecologistes en Acció i Salvem Oliveretes han presentat al•legacions a la modificació del Pla general metropolita que ha de permetre encabir un complex lúdic, esportiu, comercial i Hoteler del Futbol Club Barcelona i de l’ajuntament de Viladecans al costat de la reserva natural de Remolar-Filipines.

Mes de 30 al•legacions s’han presentat per a qüestionar el projecte del Barça Parc, un projecte de dimensions i característiques exposades que van en detriment dels valors naturals que alberga el Delta del Llobregat, i en concret la zona del Remolar i les Filipines.
Afirmen que Actualment, a Catalunya, només l’1% del seu territori són zones humides i al Delta del Llobregat, només se’n protegeix el 2%, del 15% que fa poques dècades existia. Essent la tercera zona humida a Catalunya en superfície, amb 923 hectàrees protegides com a Xarxa Natura 2000 i ZEPA, de les quals 500 ha, són Reserva Natural Parcial pel gran valor a nivell internacional, de la seva flora i fauna. Tot i que el gruix principal de les infraestructures del Barça Parc es situarien sobre àrees excloses de la Xarxa Natura 2000 i del PEIN, creiem que no és l’àmbit adequat, donada la proximitat amb àrees que si que disposen d’un grau de protecció plenament justificat i amb presència d’hàbitats prioritaris. El fet que no estiguin dins del PEIN o la Xarxa Natura 2000 no vol dir que no tinguin un valor ecològic i de connexió.

Al•leguen que L’entrada en funcionament del Barça Parc suposaria un augment notable de certs impactes ambientals que repercutirien directament sobre el Delta del Llobregat i els seus valors naturals, com impacte acústic, Augment de la circulació motoritzada, impermeabilització de sòl deltaic, Contaminació llumínica, reducció d’hàbitats naturals.

Finalment denuncien que la ciutadania no ha participat i demanen que es contemplin les necessitats socials de la ciutadania que cada vegada demana més llocs d’apropament a la natura, i es creï en aquest espai un projecte social i educatiu, que ajudi a crear consciència per valorar la natura que ens envolta i la necessitat de salvaguardar els espais naturals.
Es per tot això que aquests col•lectius convoquen una xerrada informativa per exposar “l’impacte del Barça Parc a la reserva natural del Remolar” el divendres dia 5 de febrer a les 18:30 h. a la Biblioteca de Viladecans, Avda. Josep Tarradelles, 16 de Viladecans

This work is in the public domain
Colera camping CNT