Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La vaga atura Nissan de Zona Franca
23 gen 2010
Unes 1.300 persones han secundat la vaga, segons els sindicats.
La planta de Nissan Motor Ibérica a la Zona Franca de Barcelona no ha arrencat màquines en el primer dissabte productiu que la companyia havia decretat adduint una punta de treball. La vaga convocada pels sindicats ha deixat buida la fàbrica. Des de les quatre del matí, piquets informatius dels sindicats s'han situat a les portes de tots els accessos de la factoria per mostrar el seu rebuig a fer treballar els 1.300 empleats de Nissan un dia festiu, quan la companyia té sobre la taula un expedient de regulació de l'ocupació (ERO) de caràcter temporal que es nega a retirar, i quan existeix el compromís de reingrés de 500 treballadors. La vaga ha suposat que es deixin de fabricar uns 320 vehicles.


Nissan tenia previst que en la jornada d'avui funcionés la línia de producció des de les 6 del matí i fins a les 2 de la tarda. La companyia havia convertit aquest dissabte i el següent en jornades productives, a causa de la demanda que ha generat el llançament de la furgoneta NV200, que es fabrica a la Zona Franca des del novembre, així com la producció del Modelyear del 2010 i pels endarreriments productius al model Primastar.

Segons Joan Carles Rodríguez, secretari general de la secció de Comissions Obreres de Catalunya a la planta de Nissan de la Zona Franca, es pot parlar de que la vaga ha estat "un èxit", ja que l'empresa havia convocat tots els treballadors, uns 1.300, i cap empleat ha volgut entrar a la fàbrica, "en solidaritat amb els companys afectats pel conflicte laboral".

Des del seu punt de vista, la companyia ha agafat "el camí equivocat" intentant que la plantilla treballés un dia festiu, quan hi ha un excedent de treballadors afectats per l'ERO temporal que podrien fer-se càrrec d'aquesta jornada i de la del proper dissabte. Rodríguez confia que aquesta setmana es reprenguin les negociacions amb l'empresa.

Amb aquesta vaga s'ha demostrat, segons Rodríguez, que el plantejament de l'empresa era equivocat, ja que els sindicats van apuntar que l'ERO temporal no era necessari perquè a principis de 2010 estava "molt clar" que es produiria un augment de la producció, 'tal com finalment ha succeït', ha explicat el representant de CCOO.

L'increment de la producció va motivar la setmana passada el trasllat de 38 treballadors d'Àvila a la planta de la Zona Franca. Els sindicats demanaran aquesta setmana el reingrés dels empleats acomiadats. Si no hi ha acord amb l'empresa, mantindran la vaga prevista pel proper dissabte.
Mira també:
http://crisippcc.wordpress.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more