Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Cicle de pensament i lluita antindustrial (Gener - Juny 2010)
22 gen 2010
El cicle constarà de sis sessions que prendran la forma de xerrades/debat. Tindran lloc entre gener i juny del 2010, els últims diumenges de cada mes, de 16 a 20h, al PIC (el Centre Social de Can Masdeu).
cartel_antiindustrial_baja.pdf
cartel_antiindustrial_baja.pdf (520,99 KiB)
Poc a poc, les crítiques i les lluites que assenyalen l'essència mateixa del sistema industrial com l'origen de la degradació social i ecològica contemporànies comencen a fer-se sentir a les nostres contrades. Aquest cicle vol ser una invitació a trobar-nos; a reconèixer-nos; a reflexionar juntes sobre la misèria dels nostres temps i la seva possible superació; a repensar les nostres lluites i accions col·lectives per avançar plegades en alguna direcció.

Al blog que hem creat trobareu la programació del cicle, el cartell, la octaveta, informació sobre les sessions i un recull bibliogràfic amb enllaços a textos que hem elaborat amb un doble objectiu: per una banda, contribuir a la difusió de certs textos i autors; per l'altra, facilitar que les persones interessades puguin venir "llegides" a les diverses sessions.

Programació de les tres primeres sessions del cicle:

.- 1a sessió: 31 de gener. Quan pitjor, millor!? L'imaginari apocalíptic i les seves implicacions.
La percepció social de les múltiples crisis sistèmiques està contribuint a apuntalar, també en els “espais crítics”, un imaginari apocalíptic molt arrelat que se'ns presenta amb múltiples cares. Us proposem revisar els orígens, l'evolució i les formes que pren avui dia aquesta manera “pel·liculera” d'imaginar el futur i el canvi social; debatre sobre les seves implicacions, i imaginar possible vies per a superar-la.
Ponent: Javier Rodríguez Hidalgo (editor de la revista “Resquicios” i membre de la “Asamblea contra el TAV”).

.- 2a sessió: 28 de febrer. Ciutat, medi rural i conflictivitat social.
A partir de l'anàlisi històric de l'impacte de la ciutat sobre el medi rural i l'evolució de la conflictivitat social associada, ens preguntarem si té solució la dicotomia camp - ciutat i debatrem entorn els aprenentatges que podem extreure de les resistències històriques i contemporànies a la destrucció del territori i de les formes de vida preindustrials.
Ponents: Félix Rodrigo Móra (autor del llibre “Naturaleza, Ruralidad y Civilización”) i Miquel Amorós (autor de nombrosos llibres i publicacions de temàtica antindustrial).

.- 3a sessió: 28 de març. Resistències actuals a la metropolinització.
Prenent com a punt de partida una taula rodona de conflictes i lluites actuals relacionades amb la metropolinització del territori català (Collserola, Baix Llobregat, Quart Cinturó, AVE, MAT...) debatrem sobre les potencialitats, les limitacions i el sentit de les diverses estratègies de lluita, així com sobre els reptes i el futur de l'acció col·lectiva.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat