Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Diumenge 24 de gener de 2010 Manifestació a Ascó
22 gen 2010
i Dimecres 27 de gener: davant la Generalitat!
mani-asco.jpg
mtcbcnno1.jpg
· Diumenge 24 de gener de 2010 Manifestació a Ascó
http://lombradelatzavara.blogspot.com/2010/01/dijous-21-de-gener-de-2010


· Dimecres 27 de gener: davant la Generalitat!
http://lombradelatzavara.blogspot.com/2010/01/dimecres-27-de-gener-davan


El proper 27 de gener s’ha convocat una concentració anticementiri nuclear davant la Generalitat de Catalunya a Barcelona, fem extensiva aquesta convocatòria a totes les persones, col·lectius i associacions us hi podeu adherir a jovensebre ARROBA gmail.com.

També us agrairem que ens ajudeu a difondre aquesta convocatòria, des del següent enllaç podeu descarregar-vos el cartell.
http://apaguemlesnuclears.files.wordpress.com/2010/01/mtcbcnno2.jpg

Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC)
http://blogcanc.blogspot.com

Jóvens de les Terres de l’Ebre

El proper 27 de gener l’AMAC (Associació de Municipis en Àrees de Centrals nuclears) formalitzarà la candidatura d’Ascó per a la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) que ha de rebre els residus radioactius de tot l’Estat espanyol.

En ple debat sobre el futur de l’energia nuclear el govern de l’Estat espanyol ha decidit allargar la vida útil de les centrals de 25 a 40 anys, i com a conseqüència s’imposa la construcció d’un cementiri nuclear per acollir els residus radioactius generats fins ara i els futurs.

Les empreses nuclears, un cop més, socialitzen els costos dels residus i la problemàtica de la seua gestió. No es pot acceptar el debat sobre la gestió dels residus radioactius sense un calendari de tancament de les nuclears previ.

Amb el nou decret el govern ignora el consens territorial contrari a la implantació del cementiri nuclear, ja que deixa la decisió en mans d’un plenari municipal.

Exigim al govern català, un posicionament clar i compromès amb la defensa del futur de les Terres de l’Ebre, tal com han demanat 7 consells comarcals, 62 municipis i el Parlament.

Les instal·lacions nuclears, com s’ha demostrat històricament hipotequen el futur dels pobles i comarques on s’ubiquen.

No al cementiri nuclear,

ni a les Terres de l’Ebre ni enlloc!
Mira també:
http://www.apaguemlesnuclears.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Diumenge 24 de gener de 2010 Manifestació a Ascó
22 gen 2010
L'Ajuntament d'Ascó ha convocat una sessió extraordinària pel pròxim dimarts, dia 26, a les onze del matí, amb l'únic punt a l'ordre del dia de sotmetre a votació la candidatura del municipi a albergar el cementiri nuclear. Així, el consistori governat per CIU reconeix oficialment el seu interès per albergar les deixalles radioactives.
Sindicato Sindicat