Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
El Moviment Free Gaza navega de nou. Uneix-te a nosaltres!
21 gen 2010
Aquesta primavera el Moviment Free Gaza enviarà al menys sis vaixells a Gaza per trencar de nou el bloqueig il•legal que Israel manté sobre els 1,5 millons de palestins que viuen a la Franja.
Aquest bloqueig constitueix un acte de càstig col•lectiu, un del•licte perseguit per les lleis internacionals. La crisi humanitaria a Gaza està sent agreujada des que Egipte va començar la construcció d’un mur de Ferro de 30 metres de profunditat i 20 d’alçada en la frontera sud de Rafah, tancant l’únic pas fronterer que els palestins tenien per obtenir els subministraments bàsics.

La urgència de trencar el bloqueig creix dia a dia, al temps que es nega als palestins de Gaza els seus drets fonamentals.
La nostra missió inclou dues lanxes entregades per una organització no gubernamental (ONG) de Turquia, a més d’un buc de càrrega comprat amb donacions de la gent de Malasia. Aquesta nau serà carregada bàsicament amb ciment, sistemes de filtració d’aigua i paper - els materials imprescindibles per a la reconstrucció de Gaza, la entrada dels quals per les fornteres terrestres fou negada per Israel.

Els dos petits vaixells que va enviar el Moviment Free Gaza l’agost del 2008 van ser les primeres en desafiar el tancament hermètic que Israel té sobre Gaza. En aquella ocasió no es va demanar cap permís ni a Israel ni a Egipte ja que es navegava directament d’aigües internacionals a aigües de Gaza. Aquell petit èxit fou el catalitzador per un moviment internacional de defensors dels drets civils que va en augment, on s’incluen la Marxa de la Llibertat de Gaza (http://www.gazafreedommarch.org) i el comboi de Viva Palestina (http://www.vivapalestina.org)

Haurem de fer front al bloqueig naval d’Israel que manté il•legalment en les aigües de Gaza, però ja el vàrem trecar un cop i ho tornarem a fer. Aquesta carta té com objectiu demanar l’ajuda i col•laboració de tots per garantir que els vaixells i els seus tripulants arribin a port sense problemes.

Encara s’hi poden sumar voluntaris a la pròxima flota prevista per aquesta primavera. Estem fent una crida a ONGs i organitzacions de drets humans de tot el món per a que ens acompanyin. Si disposes de financiació per nous vaixells, et podem oferir l’assessorament logístic i tècnic necessari per aconseguir unir-los a la nostra flota.

Hi ha també altres maneres de col•laborar amb el moviment, en la següent llista se n’enumeren algunes:

1. Ajuda’ns a recaudar fons pel viatge, organitzant un acte, gran o petit, dins la seva comunitat. Tenim gent disposada a parlar en els actes que s’organitzin. http://www.freegaza.org/en/join-in/speaker-bureau. Companys que acaben d’arribar de la marxa de la llibertat de Gaza, o del comboi Viva Palestina poden ser de gran ajuda explicant les seves experiències personals en actes per a recaudar fons.

2. Es poden fer donacions de material. Involucra la teva comunitat local i ajuda’ns a fer que aquesta nova flota sigui el fruit de la unió global dels esforços de tots. Es pot contribuir amb la donació de paper, tinta o llibres per la nostra campanya del “Dret a llegir“, per més informació consulta: http://www.freegaza.org/right-to-read. Si pots donar materials per a la construcció, posa’t en contacte amb nosaltres. També pots donar a conèixer la nostra iniciativa en les escoles del teu barri, i fer-les participar escrivint cartes als nens de Gaza que nosaltres mateixos portarem en els vaixells.

3. Dóna a conèixer el viatge. Una vegada que anunciem la data definitive de sortida, necessitarem la col•laboració de tots per a que el missatge arribi als mitjans de comunicació, així com als nostres representants polítics oficials, per tenir més garanties que els vaixells i els seus passatgers navegaran sense problemes.

4. Demana als membres del teu Parlament o Ajuntament de venir amb nosaltres. De moment tenim ja parlamentaris d’Amèrica del Sud, Sudàfrica, Malasia, Turquia i Europa que s’uniran a la pròxima flota. Si tens contacts amb altres persones de perfil alt, si us plau, posis en contacte amb nosaltres.

5. Pot també ser voluntari ajudant l’equip de terra a Xipre, involucrant-te en publicitar la campanya en els medis de comunicació o amb grups de recolzament en el teu país.

Per participar en qualsevol de les maneres descrites o dirigir suggeriments i comentaris, contacti amb nosaltres a través de la següent direcció de correu electrònic: friends ARROBA freegaza.org Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la . Tenim només dos o tres mesos per acabar d’organitzar-nos, recaudar els fons addicionals i emprendre el viatge.

Uneix-te a nosaltres per navegar junts a Gaza aquesta primavera!
Mira també:
http://www.palestina.cat
http://www.freegaza.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Moviment taliban
21 gen 2010
No veig com ajudar el govern Islamofeixista Hamas pot portar res de bo que no sigui guerra i feixisme islàmic.

Si de cas les forces d'esquerra progressistes haurien d'ajudar enderrocar aquests homòfobs misògins intolerant fanàtics que tenen per llei un llibre religiós.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more