Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Dos ex–Maulets a judici onze anys després per denunciar la Constitució Espanyola
21 gen 2010
El judici es farà el proper divendres als jutjats de Girona. Maulets i Alerta Solidària han convocat una cocentració de suport als represaliats a les 11:45h denunciar la repressió política que segueix exercint l'estat i contra la constitució espanyola.
conc judici 3 dolot2.png
El 5 de desembre de 2009, Maulets organitzà un acte per denunciar la constitució espanyola, en aquesta ocasió, però, s'hi afegia un motiu més. Explicar al veinat d'Olot i comarca que aquell primer acte ja llunyà acabà amb la detenció dels ponents per part dels Mossos d'Esquadra, quan aquests tornaven cap a casa.Ara passats onze anys de tràmits judicials en els que les denuncies per les agressions que patiren els independentistes han desaparegut, s'arriba a judici.



11 anys després... 2 ex – maulets a judici per denunciar la Constitució Espanyola!

El dissabte 5 de desembre de 1998, unes hores després d'haver realitzat una xerrada de Maulets contra la Constitució Espanyola a Olot, dos dels oradors, juntament amb un assistent a l'acte van ser interceptats pels Mossos d'Esquadra a la carretera a la sortida de la població.

En el transcurs de la identificació d'aquestes persones els Mossos d'Esquadra, els comandaments dels quals anaven vestits de paisà, van escorcollar els dos vehicles i els seus ocupants, tots i totes ells joves independentistes. Els i les joves interceptats van demanar explicacions pel desmesurat desplegament de Mossos (si van arribar a concentrar al lloc dels fets almenys cinc vehicles policials) i van sol·licitar la identificació (número de placa) dels seus comandaments. A causa del procedir barroer amb què la policia estava realitzant els registres, una de les persones escorcollades va filmar els esdeveniments en vídeo, moment en el qual el sergent i el caporal dels Mossos van procedit a confiscar la càmera i a ordenar la detenció de tres dels deu ocupants dels vehicles.

Les persones encausades, dues de les quals aleshores eren militants de maulets, i una tercera persona que és un reconegut simpatitzant de l'esquerra independentista, que havien participat en l'acte anticonstitucional, van ser emmanillats i traslladats a les dependències policials d'Olot on se'ls va comunicat que havien estat detinguts sota l'acusació d'"Atemptat, resistència a l'autoritat i agressions greus". Paradoxalment, els detinguts van ser els únics que van haver de ser atesos de diferents lesions l'Hospital Sant Jaume d'Olot.

L'endemà, diumenge, els tres detinguts, després de negar-se a prestar declaració davant dels policies van ser posats en llibertat sense passar a disposició judicial, tot i que se'ls mantingueren els càrrecs. La policia no va retornar, la càmera de vídeo fins al cap de molts mesos. I La cinta on es va enregistrar el tracte rebut va ser manipulada de tal manera que totes les imatges dels fets foren degudament esborrades per la policia autonòmica.

A més, aquests foren els primers militants independentistes detinguts per la policia autonòmica que per aquells anys acabava d'iniciar el desplegament per la comarca d'Osona (1994) i pel nord del Principat de Catalunya. Amb tot, amb aquesta detenció ja van deixar entreveure quin seria el seu grau de compromís amb la constitució espanyola i amb l'estat espanyol i amb quin grau de bel·ligerància atacarien (usant falsedat documental arguments subjectius i manipulació de proves com és el cas) a tots aquells sectors socials i politics, com maulets que qüestionin la legalitat vigent del règim actual.

Ara, onze anys després d'aquells fets assistirem novament a un judici polític, en aquest cas, per denunciar el caràcter antidemocràtic d’una Constitució, l’Espanyola, que com hem vist amb el cas dels Referèndums, no solsament ens nega el dret a l’autodeterminació, sinó que a més, prohibeix que els Ajuntaments i els diferents Parlaments preguntin a la ciutadania i amenaça amb l’ús de les armes aquells que gosin desobeir.

Davant d’aquest fet, doncs, des de Maulets la Garrotxa i volem remarcar:
• Que la Constitució Espanyola és una eina d’opressió que fou forjada sota la influència de les forces armades, les quals imposaren un seguit de punts com són: la forma d’Estat monàrquic, el sistema capitalista, la manca de llibertat d’opinió i d’expressió, la negació del dret d’autodeterminació pacífica dels pobles oprimits de l’Estat, així com la carència absoluta de llibertats nacionals pel nostre poble.
• Que no pot ser democràtica una Constitució que conserva la figura anacrònica de la monarquia.
• Que el jovent dels territoris catalans sota domini espanyol no tenim cap altra sortida que combatre aquesta Constitució, jou de pobles i eina d’opressió, perquè el seu estat ni és social, ni és democràtic ni és dret.
• Que malgrat la repressió, el jovent independentista continuarem treballant, organitzant-nos i lluitant per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/7700/1/
http://alertasolidaria.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat