Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Lleida acull un curs sobre el món àrab
19 gen 2010
Dels dies 22 de gener al 5 de març, els divendres, organitzat pel Grup d’Aprenentatge Col·lectiu, Lleida acull un curs sobre el món àrab.
La ciutat de Lleida acollirà, del 22 de gener al 5 de març, un curs sobre els pobles que conformen el món àrab per tal de reflexionar sobre la seva realitat i més enllà del discurs mediàtic. Sota el títol: "Què en sabem del món àrab?".

Les sis sessions del curs aprofundiran sobre la realitat dels seus pobles, les seves solidaritats, geopolítica, economia i conflictes. A més, s’analitzaran les lluites dels pobles saharaui i palestí, i la Dona i l’Islam.

El Curs està organitzat pel Grup d’Aprenentatge Col·lectiu de Lleida (GAC) amb la participació, entre altres, de professors i especialistes com el periodista i politòleg, Alberto Arce i la lingüista Fidaa Hammoud. Totes les sessions, que se celebraran a la seu de la CGT i el CSA La Maranya de Lleida, estan obertes a les persones interessades que es podran inscriure a l’adreça gaclleida ARROBA gmail.com per un preu de 15 euros.

Què en sabem del món àrab?

Curs d’aproximació a la seva història, economia, cultura, política i societat.

Presentació.

El món àrab ha esdevingut protagonista de les nostres vides. Massa sovint els mitjans de comunicació ens parlen de morts, d’enfrontaments, de conflictes que tenen a veure amb la gent i els pobles d’aquesta regió. En els nostres pobles, barris, tenim nous veïns i veïnes, vinguts de diferents parts d’aquest món que, més enllà dels tòpics, esdevé per tots nosaltres un gran desconegut.

Des del Grup d’aprenentatge Col·lectiu de Lleida (GAC) volem reflexionar que hi ha més enllà del discurs mediàtic que ens arriba de manera quotidiana. Modestament, volem entendre la realitat dels pobles que conformen el món àrab. Volem aproximar-nos a les creences, conflictes, història, formes de vida i anhels de la seva gent. Ho volem entendre des de la nostra perspectiva, com a persones compromeses en la transformació de la societat, sabedors que arreu del món hi ha persones i pobles que albirem una societat més justa per a tothom.

Sessions del curs.

1-El Magreb (Llevant). Aproximació a la realitat dels seus països i pobles (Marroc, Mauritània, Sàhara Occidental, Algèria, Tunísia i Líbia.)

A càrrec de Pepe Nieto (SODEPAU).

Dia 22 de gener.

Hora 19h.

Lloc: Seu de la CGT de Lleida (Edificis sindicats 8ª planta).

2- Mashreq (Ponent). Aproximació a la realitat dels seus països i pobles (Egipte, Palestina, Jordània, Síria, Líban, Iraq, Iran).

A càrrec de Aritz Garcia (Politòleg i Educador Social).

Dia 29 de gener.

Hora: 19h.

Lloc: Seu de la CGT de Lleida (Edifici sindicats 8ªplanta).

3.- Les resistències i la solidaritat des de casa nostra. 30 anys d’experiències.

A càrrec de Josep Maria Navarro ( Antropòleg, Professor de l’UB).

Dia 12 de febrer.

Hora: 19h.

Lloc: Seu de la CGT de Lleida.

4.- Tauler d’escacs de la Mediterrània i Orient Mitjà. Geopolítica, recursos, economia, ocupació i estat dels diferents conflictes.

A càrrec de Alberto Arce ( Periodista i Politòleg) .

Dia 19 de febrer.

Hora: 19h.

Lloc: Seu de la CGT de Lleida.

5.- Experiències de lluita. Taula rodona. Persones vinculades a la lluita del poble saharaui, del poble palestí i activistes internacionals de diferents moviments de solidaritat internacionalista.

Dia: : 26 de febrer.

Lloc: CSA La Maranya (C/ del Parc nº 13 Casc Antic Lleida).

Hora: 19h

6- Dona i Islam. La situació i el paper de la dona en el marc de les diferents situacions socials al món àrab.

A càrrec de Fidaa Hammoud (Lingüista i Logopeda).

Dia 5 de març.

Hora: 19h.

Lloc: La Maranya (C/ del Parc nº 13 Casc Antic Lleida).

Com participar al curs.

El curs està obert a totes les persones interessades. El preu del curs és de 15 euros indispensables per cobrir les despeses generades. Es lliuraran a totes i tots els participants una bibliografia bàsica pel seguiment de les diferents sessions. A tots els que ho desitgin també se’ls facilitarà una bibliografia complementària per aprofundir en els diferents temes.

Inscripcions: gaclleida ARROBA gmail.com

Organització: Grup d’aprenentatge col·lectiu de Lleida (GAC).

Col·laboració: CGT, La Maranya, L’Ocell Negre

Agraïments especials: Ivan Gordillo i Aritz Garcia.

Què és el GAC ?

Un col·lectiu integrat per un conjunt, obert, de persones que volem impulsar la formació i la reflexió per ser més crítiques i actives en la nostra activitat diària. Fins ara el GAC s’ha centrat en l’aprenentatge i la discussió de temes del camp de les ciències socials, l’economia política, la filosofia, l’ecologia,.. i decideix col·lectivament els continguts de cada sessió. Per això, està obert a la participació de les persones interessades que per tal de transformar la societat, primer volem saber com funciona.

Grup d’aprenentatge Col·lectiu de Lleida (GAC)


---

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat