Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'Esquerra Independentista commemora la crema de Vila-real de 1706
18 gen 2010
Ahir a Vila-real hi va haver una cercavila commemorativa de la crema de la ciutat a mans de l’exercit borbònic en la Guerra de Successió.La convocatòria, que es ve desenvolupant any rere any, compta cada cop amb més participants que recorden el crit de: “Socarrats però no vençuts!”
117486_15_01_2010_Vila_real_3.JPG
La cercavila reivindicativa va començar a les 12:00 de la cantonada del carrer Major amb Pere III a Vila-real, va recorrer els carrers del centre per acabar en la Torremoxa, l’últim vestigi que queden de les muralles i per tant símbol de resistència del poble de Vila-real. Després a les 14:00 s'ha fet un dinar popular al Casal Jaume I, que està en el carrer Soldades. L'Esquerra Independentista de la Plana, formada per les assemblees de Maulets, Endavant, COS, el SEPC i l'AJPB-CAJEI, van organitzar els actes commemoratius.

El poble de Vila-real, a la comarca de la Plana Baixa, va eixir al carrer per defensar la terra al 1706. Un poble desarmat sense cap tipus d’exercit que els recolzara que va sofrir un càstig exemplar, va ser passada pel ganivet la majoria de la seua població i es va cremar la vila, al igual que Xàtiva, en un intent d’atemorir les possibles resistències del poble català enfront de l’ocupació espanyola.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/7652/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'autoanomenada 'Esquerra Independentista' es toxica
18 gen 2010
Qualsevol dia commemorem la desfeta catalana a Estalingrad a mans dels perversos bolxeviks anticatalanistes...
Dear indys: que no es podria fer res per aturar l'intoxicacio del IMC BCN per part d'aquesta penya? Hi ha molt per fer per canviar el mon.
Re: L'Esquerra Independentista commemora la crema de Vila-real de 1706
19 gen 2010
Aixo si. Mes llegir...
i mes viatjar per ampliar horitzonts!
Re: L'Esquerra Independentista commemora la crema de Vila-real de 1706
21 gen 2010
Estaria bé que també es manifestessin davant el palau del govern català per a recordar els pobles que va cremar i destruir el monarca i militar Jaume I el conqueridor.
Sindicato Sindicat