Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Pobre Pirineu!
15 gen 2010
L’alcalde de Barcelona, Jordi hereu, acaba de presentar la proposta de convertir Barcelona en ciutat candidata als Jocs Olímpics d’hivern de 2022. Semblava un simple imbècil i ha resultat ser tot un gran “maragall”... L’elit metropolitana continua esgrimint el seu model de gestió i negoci a base de “grans esdeveniments” internacionals que impulsin el creixement econòmic i les inversions: Olimpíades del 92, Fòrum 2004...Ara l’impacte arriba fins al Pirineu amb la metropolitanització de tot el territori català i la definitiva conversió de les comarques de muntanya en un annex de la gran ciutat. Fa tremolar pensar en la intensificació de les obres d’infraestructura, de túnels i autovies, amb la invasió hotelera, els pilotassos i la urbanització que acabarà de destruir les valls del Pirineu. Torna a sonar la fanfàrria propagandística de sempre i es mobilitza la mateixa màfia d’altres ocasions .. Apart de lo repugnant que resulta el constant creixement tentacular d’aquest monstre anomenat Barcelona i la fagocitació total del territori circumdant; apart de la gravetat d’augmentar l’explotació del medi de muntanya cada cop més vulnerable a causa del canvi climàtic i el mateix negoci de la neu; el que tot plegat suscita és un terrible cansament psicològic per intoxicació ideològica, mental...PROOOOUUU!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pobre Pirineu!
15 gen 2010
gran síntesi que caldrà profunditzar en cas de victòria socialista
Re: Pobre Pirineu!
15 gen 2010
res de nou, jo crec que ja fa una pila d'anys que tot catalunya és l'àrea d'extraradi de barcelona. La vida rural ja no existeix.
Re: Pobre Pirineu!
15 gen 2010
Home, potser això és generalitzar massa. Una cosa és que estigui molt malmesa i una altra que simplement no existeixi. Si fos així no hi hauria absolutament cap motiu per oposar-se a tot això que diu el post.
Re: Pobre Pirineu!
16 gen 2010
Castanesa és una vall de la Ribagorça. Amb poc més de 170 residents fixos, els seus habitants viuen fonamentalment de la ramaderia.


Castanesa és l’objectiu fonamental de l’anomenat projecte “Ribagorça Nord”, la darrera iniciativa de gran envergadura del consorci ARAMON. El projecte contempla l’ampliació de l’estació d’esquí de Cerler fins el paratge de Ardonés i la construcció d’una nova estació d´esquí a la vall de Castanesa. El finançament del colossal projecte, xifrat inicialment en més de 400 milions d’euros, s’obtindria de la construcció i venda de fins a 4.000 habitatges. Serà, asseguren els seus promotors, la major estació d’esquí de tots els Pirineus, fins a superar els 146 quilòmetres de pistes, amb l’ampliació del domini d´explotació.

Amb aquesta operació - que han dit que començaran a executar a partir de 2010 - el complex hivernal propietat del grup empresarial Aramón, les instal.lacions de Cerler ocuparan terrenys de la vall de Castanesa, al terme municipal de Montanull, que llinda amb el Pont de Suert. Des de la Vall de Benasc fins al Pont de Suert.


El passat 11 de desembre de 2008, el projecte va rebre el primer vistiplau a Zaragoza dels òrgans administratius.

Les obres d’ampliació han de començar abans de finals del 2010, segons estableixen els acords de lloguer de terrenys signats durant aquests darrers anys amb els veïns de la zona.

Ja el nou pla general d’ordenació urbana, dissenyat per garantir una massiva requalificació de sòls amb fins immobiliaris, ha obert la polèmica al municipi.

http://www.pirena.com/cat/pirena-index-cat.php
Sindicato Sindicat