Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Decidir no és cap delicte!
14 gen 2010
Per l'arxivament del delicte electoral
ELEC.jpg
El jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar, el 23 i 24 de febrer, dotze penedesencs acusats de delicte electoral per haver recollit signatures a favor del dret de decidir durant la jornada de les eleccions espanyoles del 9 de març de 2008. Entre els encausats hi ha un regidor de Vilafranca, Xavier Navarro (CUP), que arribat el cas, podria ser fins i tot inhabilitat.

Malgrat la prohibició de la junta electoral de la circumscripció de Barcelona i de la de Tarragona, el 9 de març de 2008 a moltes poblacions catalanes van recollir-se signatures a favor que el parlament català tingui competències per convocar referèndums vinculats. Tanmateix, els Mossos d'Esquadra, a instàncies de les juntes electorals, van obligar a retirar moltes de les taules que es van muntar. A Vilafranca, els mossos i la policia local van fer-ne desmuntar un parell i van identificar-ne els responsables. Fins i tot, van intervenir el material fotogràfic d'una persona que havia fet fotografies del moment de l'actuació de la policia, fet que ja va ser denunciat pels organitzadors de la campanya Decideixo decidir (la plataforma pel Dret de Decidir i la plataforma Sobirania i Progrés), en considerar-ho un delicte contra la llibertat d'expressió. Algunes de les persones identificades aquell dia pels mossos a Vilafranca han estat ara, gairebé de dos anys més tard, imputades de delicte electoral.

Els encausats i la resta de persones que van participar en aquella campanya afirmen que van recollir signatures tot i conèixer la prohibició de les juntes electorals perquè ho van considerar un exercici democràtic que no interferia en cap cas els comicis d'aquell 9 de març. I és que, entre altres coses, ni les taules van muntar-se a prop de col·legis electorals ni s'hi demanava el vot a cap formació política, car la campanya era a favor del dret de decidir.

Amb aquest ja sòn 22 les persones imputades per delicte electoral al Penedès. Cal recordar que els Jutjats de Vilafranca, ja van imputar i resten a les espera de judici, deu penedesencs per manifestar-se, el febrer del 2005, contra la constitució europea durant la jornada de reflexió.
Mira també:
http://ves.cat/ab2J

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Decidir no és cap delicte!
15 gen 2010
aggggggggggggg
Re: CUPs = un delicte sou vosaltros!
15 gen 2010
pobesicos los politicos CUPrruptos...
que unos espanyolistes malvados los quieren 'inhabilitar' por ser mas catalans que nadie... aixo significa que deixarien de xuclar de la mamella del erari public, oi?
[doncs potser no seria mala cosa!]
i si de passada s'en anessin a la merda, molt millor!
Re: Decidir no és cap delicte!
15 gen 2010
farlopa, farlopa! Speeeeeeeeeed! Dove sei il mio cane? Y la flauta? Arg, arg
Re: Decidir no és cap delicte!
15 gen 2010
Home, que sou de Vilafranca, la farlopa la gestiona la CUP
Sindicato Sindicat