Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Prou desallotjaments a Bon Pastor - protesta davant de la seu del Districte
12 gen 2010
Aquest migdia un petit grup de veïns afectats del Pla de Remodelació de les cases barates s'han ajuntat davant de la seu del districte de Sant Andreu, a la plaça Orfila, al voltant d'una pancarta que deia: "NO A LOS DESALOJOS EN BON PASTOR - OTRO PLAN DE REMODELACIÓN ES POSIBLE"
La família Molinar Bermejo, exinquilins de les cases barates, reallotjats al 2007 als nous pisos, han rebut al novembre una ordre de desallotjament per part del banc al qual el Patronat ha vengut el seu pis. La hipoteca que havien estat pagant, com a compensació per perdre la seva casa barata, s'ha tornat insostenible per aquesta família amb tres nens petits; el Patronat i la Associació de Veïns, que al 2007 deien "si no podreu pagar, ja ho arreglarem", ara se'n renten les mans.

La senyora Paca, Francisca Hernandez Roca, amb 75 anys viscuts al barri de les cases barates, va ser desallotjada a l'octubre 2007 pels antidisturbis de la urbana, i des de llavors no ha pogut tornar a viure al barri. El Patronat - amb el qual Paca ja estava en pleït des de feia anys - li va prometre el pitjor dels nous pisos, i ella va recorrer als tribunals. Fa dos anys que viu fora de Barcelona, aïllada del seu món, castigada per la seva voluntat de no deixar de lluitar.

Els inquilins de les cases barates de bon pastor que han estat ja traslladats als nous pisos (una quarta part dels habitants del barri) es troben en greus dificultats per pagar els preus que el Patronat li ha fixat. Molts estan ja endeudats amb els bancs; alguns hauran de renunciar a la compra del pis (la il·lusió de ser propietaris els va moure a renunciar a les cases barates i a les indemnitzacions), altres - com la familia Molinar Bermejo - hauran de deixar el barri.

El Patronat vol que els veïns més pobres marxin del barri i deixin lloc a persones amb més poder adquisitiu. El Banc Sabadell, propietari real d'aquests pisos de protecció oficial, no té miraments a la hora de fer fora als habitants del barri de tota la vida, ni el Patronat li posa cap vincle en vendre els pisos a qui decideixi.

Aviat pujarem fotos d'aquesta petita demonstració, al final de la qual Maria Rosa Molinar va ser rebuda per un funcionari de l'ajuntament que li ha fet perdre una hora del seu temps sense dir-li res que ja no sapigués.

ALERTA A LES PROPERES CONVOCATÒRIES
SOLIDARITAT ALS HABITANTS DE BON PASTOR
prou desallotjaments - prou enderrocs
Mira també:
http://bonpastor.noblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou desallotjaments a Bon Pastor - protesta davant de la seu del Districte
12 gen 2010
Ningú diu que aquesta familia va preferir comprar un pis, amb el contracte que suposa amb el banc que agafar el pis de lloguer sota la tutela del Patronat d'habitatge.
Tampoc diu que aquesta familia s'ha fotut tots els diners de l'hipoteca pel nas!

Vist el pla de remodelació i el resultat final, no és per tirar cohets, però es prou digne.
Re: Prou desallotjaments a Bon Pastor - protesta davant de la seu del Districte
13 gen 2010
Tampoc ningú diu que el Patronat i l'Associació de Veïns han estat taladrant a totes les famílies amb que sí haguessin pogut pagar les hipoteques: mentint si feia falta, dient-li que si hi havia problemes els haguessin ajudat... sapiguent que molts es trobarien en aquesta situació, en seguida de trobar-se a l'atur...

Vist que el resultat final del pla de remodelació és enderrocar 784 cases del 1929 sense indemnitzar als llogaters pel tall dels seus contractes de renta antigua, el Patronat sí que pot tirar cohets. Perquè consegueix fotre fora del barri la gent més indesitjable, vendre els seus pisos al banc (el pis que era d'aquesta familia, construit amb diners públics, és ara del Banc Sabadell) i encara hi ha gent que diu que el pla es prou digne.

I sobre el que es fiquen al nas: l'important és que els tres nens petits tinguin alguna cosa per ficar-se a la boca. Si els directius del patronat han de cobrar-li a la gent de bon pastor per poder-se fotre coca, ningú els amenaça amb treure-li les criatures. Aquí està la diferència entre rics i pobres!
Re: Prou desallotjaments a Bon Pastor - protesta davant de la seu del Districte
15 gen 2010
jo no se de que aprleu però em fa molta llàstima que llencin el barri de les cases barates, perquè allò és una peculiaritat arquitectònica i ja gairebé única a l'AMB o bCN

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more