Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Abusiva pujada de tarifes a RENFE
07 gen 2010
Abusiva pujada de tarifes a RENFE
El Ministeri de Foment a través de l’Entitat Pública Empresarial RENFE, depenent del mateix, ha engegat una pujada de tarifes desorbitada, entre el 4 i el 10%, deixant a les clares el seu interès perquè els ciutadans donin l’esquena a l’ús del ferrocarril, com mitjà de transport més segur, ecològic i socialment sostenible, però més car i cada dia més elitista i menys accessible a totes les capes socials.

Aquesta barbàrie xoca directament amb la pujada aprovada pel govern per al Salari Mínim Interprofessional, les pensions (1%) o els salaris del funcionariat (0,3%) o la crida efectuada per a contenir les pujades salarials en la negociació col·lectiva, el que provoca que als treballadors/es com part més feble de la cadena se’ls perjudiqui greument i se’ls forci a poc a poc a l’abandó del transport públic ferroviari i a l’ús del vehicle privat, amb la consegüent repercussió sobre les emissions de CO2 a la atmosfera, colapses circulatoris en les ciutats, accidents…

Novament es demostra que el Govern de ZP actua justament en el sentit invers del que predica, intentant fer creure a la població espanyola que planteja actuacions més respectuoses amb el clima per a frenar el canvi climàtic, com deixa entreveure amb la futura llei d’Economia Sostenible i en la pràctica es fa absolutament el contrari, potenciant l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i desincentivant l’ús del transport públic.

La CGT vol mostrar públicament el seu enèrgic rebuig a les pujades de les tarifes ferroviàries, especialment les de rodalia, mitjà de transport de milions de treballadors per a desplaçar-se, màxim quan en el mes de juny està prevista una nova pujada tarifaria derivada de l’increment de l’IVA que aplicarà el Govern de ZP i fa una crida a la classe treballadora i en general al conjunt de la societat espanyola per a frenar aquests abusos i treballar per una mobilització que culmini en la VAGA GENERAL, per primavera.

Sindicat Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball
Mira també:
http://www.sff-cgt.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Abusiva pujada de tarifes a RENFE
07 gen 2010
El dia 30 de gener está prevista una vaga i manifestació en contra de la pujada dels preus dels transports públics! Fem pinya!
Re: Abusiva pujada de tarifes a RENFE
08 gen 2010
¿Dónde, cuándo, cómo y por qué...?. Bueno, el por qué no necesita explicación...
Re: Abusiva pujada de tarifes a RENFE
08 gen 2010
la vaga serà tot elñ dia a totes les estacions i parades de metro bus i renfe m'imagino...
Eeeeh editem material, enganxines, cartells a cada barri, a cada poble; correm la veu! aquesta vaga ha de ser sonada! cinquanta anys despres de la vaga de tramvies! tornem a fer-la grossa! hi ha motius de sobra.
boicot boicot boicot
Re: Abusiva pujada de tarifes a RENFE
08 gen 2010
Sempre organitzant les coses amb 15 dies d'antel·lació i així anem... qui convoca, informació? en fi..
Sindicat