Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
07 gen 2010
Des d'Endavant OSAN ens complau convider-vos a la jornada "Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors".

Vivim temps de canvis. La sacejada que ha suposat la crisi econòmica al nostre país, les consultes populars sobre la independència, els flagrants casos de corrupció entre les èlits polítiques, culturals i empresarials i un llarg etcètera formen l'actualitat qüotidiana. Sovint els arbres, en forma d'esdeveniments de rabiosa actualitat, no ens deixen veure el bosc que formen els processos de fons que, d'una manera o altra, modelen les nostres vides. Un bosc particularment espès és Europa i el procés de construcció de la Unió Europea. Des del catalanisme polític i certs sectors d'esquerres, hi ha hagut històricament la tendència a concebre Europa i el procés de confluència europea com un element alliberador i democratitzador.
europaendavantweb2.jpg
Des d'Endavant, pensem que aquesta concepció és, en el millor dels casos, ingènua i poc fonamentada en anàlisis rigoroses i, en el pitjor, clarament interessada. L'hegemonia dels plantejaments neoliberals en l'àmbit econòmic i el domini dels interessos dels estats membres a l'hora d'establir les grans línies geopolítiques fan que el projecte de la UE, lluny de ser l'idealitzat projecte alliberador i democratitzador, sigui una baula clau de la cadena que ens té subjugats com a poble i com a classe. Coincidint amb l'arrencada de la presidència espanyola de la UE i amb la cimera de Ministres de Treball de la UE que es celebararà a Barcelona el 28 i 29 de Gener , des d'Endavant Barcelona organitzarem un acte el dissabte dia 23 de gener sota el títol:

“*Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors*”
al Casal de Joves de Gràcia (c/ Gran de Gràcia 190 - 192).

L'objectiu d'aquest acte és doble. Per una banda, pretenem oferir una visió rigorosa del impacte de les polítiques econòmiques i geopolítiques implementades sota l'auspici de les diferents institucions que composen la Unió Europea, amb especial atenció a les conseqüències per a les aspiracions nacionals dels pobles sense estat i dels treballadors europeus. I, per altra banda, pretenem donar veu i oferir un marc de debat i intercanvi d'idees a moviments revolucionaris de pobles sense estat de l'àmbit europeu, amb l'ojectiu d'avançar en l'articulació de polítiques que ens permetin fer front als reptes que, com a poble i com a classe, ens planteja la UE.

L'acte constarà de dues sessions que articularan aquests dos eixos. A dos quarts de dotze del matí comptarem amb Jordi Torrents (Sociòleg i militant d'Endavant), Miren Etxezarreta (professora emèrita d'economia de la UAB i memebre del col·lectiu Taifa) i amb Carlos Taibo (professor de ciència política de la UAM), que exploraran les claus per a entendre l'organització econòmica i geopolítica de la Unió Europea. Després de dinar, a les quatre de la tarda, hi haurà una taula rodona composada per Jone Gorizelaia d'Euskal Herria (Batasuna), Bill Bonnard d'Escòcia (Scotish Socialist Party), Joan Felip Joulia d'Occitània (Libertat) i un militant de l'esquerra independentista dels Països Catalans (Endavant). L'objectiu és discutir i posar en comú plantejaments polítics generals i experiències de lluita concretes que contribueixin, per una banda, a fer front a l'Europa dels estats i el capital i, per l'altra, a construir els fonaments de l'Europa dels pobles i els treballadors.

Endavant OSAN
Gener de 2010
Mira també:
http://endavant.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
07 gen 2010
Molt bones jornades, em guardo la data!

PS: Que és això de libertat? el referent de l'esquerra independentista no era Anaram ou patac?
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
07 gen 2010
Vaja tela amb el psuc viu!!!!

Posició del PSUC viu sobre les consultes populars independentistes

dimecres, 06 gener de 2010

Secretaria Política

El passat 13 de desembre, i després del precedent de la consulta celebrada a Arenys de Munt el mes de setembre, varen ser convocades a les urnes per votar a favor o en contra de la “independència de Catalunya” un total de 701.551 persones amb dret a vot. D’aquestes, només 192.612 varen anar a votar, una participació que se situaria al voltant del 28%.

De les 192.612 persones que varen exercir el seu lliure i legítim dret a vot, 182.775 varen optar pel Sí a la independència. Això situaria el vot independentista en el 94,99% del total de les persones que varen votar. Ara bé, actualment Catalunya està habitada per més de 7 milions de persones. Per bé que no totes tenen, òbviament, dret a vot, el cert és que amb aquest resultat, si fem una simple extrapolació i afegim la dada que la participació i, conseqüentment, el vot independentista decreix a mesura que augmenta el nombre d’habitants dels municipis en què es fa la consulta i que les majors ciutats de Catalunya no l’han celebrat fins ara, queda palès el fet que el percentatge de la població de Catalunya interessat en que aquesta comunitat autònoma esdevingui un Estat independent a tots els efectes amb prou feines arriba al 25%.
La primera conclusió a extreure’n és que aquestes consultes no estan aportant cap dada realment nova. Segons un estudi del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), del total de persones amb dret a vot de Catalunya, el vot independentista està situat en el 21,6%, tot i que el 60% creu que el grau d’autonomia actual és insuficient. El 19,1% se senten només catalans davant el 42,7% que se senten tan catalans com espanyols i un 25,6% que se senten més catalans que espanyols. Per tant, els resultats de les consultes realitzades fins ara venen a confirmar una dada ja coneguda: que a Catalunya hi ha un sector independentista que, tot i nombrós, continua sent àmpliament minoritari.

En qualsevol cas, el PSUC-Viu vol deixar clar que, davant la pregunta per la legitimitat de l’actual estructura i funcionament de l’Estat (pregunta que considerem just i oportú que sigui plantejada), les possibles sortides no es redueixen a “independència sí” o “independència no”, sinó que són moltes més i, entre elles, òbviament, la instauració d’una República Federal. Aquesta és la posició del PSUC-Viu (i també del seu partit germà, el PCE). Alternativa que és sistemàticament ignorada, tant pels sectors centralistes com pels independentistes, que semblen reforçar-se mútuament mitjançant una dialèctica maniquea que, com demostren els referenda realitzats, no reflecteix en absolut la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya.

En aquest sentit, i donat que estan convocades per als propers mesos noves consultes populars independentistes a un nombres significatiu de petits i mitjans municipis catalans, volem concretar la nostra posició:

1.- Consultes populars, totes, però sempre i quant puguin expressar-se clarament totes les posicions al respecte.

2.- Donat que aquestes consultes no ho permeten, ja que situen exclusivament l’opció independentista, o el seu rebuig, no les considerem adients i cridem a no participar-hi en tant no es pugui defensar i votar en favor de l’opció federal. De participar-hi no tindríem mes opció que el vot contrari a l’independentisme.

3.- Els comunistes catalans, junt amb els comunistes d’arreu de l’Estat Espanyol, considerem que cal canviar la Constitució Espanyola per tal de permetre avançar en la instauració d’una República Federal capaç de recuperar els valors clàssics d’igualtat i fraternitat. Una República que faci compatible un elevat grau d’autonomia de les nacionalitats històriques amb la solidaritat inter-territorial. Una República que serveixi per unir en la lluita i en els objectius comuns als treballadors i treballadores de tot arreu front als explotadors i opressors de qualsevol indret, que no coneixen llengües ni fronteres quan es tracta de decidir en funció dels seus interessos de classe que, al cap i a la fi, seran els que prevaldran.
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
07 gen 2010
ENDAVANT I VIA FORA! VISCA LA LLUITA


INSURGENTES - HIMNO DE LA REVUELTA http://www.youtube.com/watch?v=lRApYIWFiqQ
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
07 gen 2010
he akí en el vídeo un ejemplo de lucha! sin paz social ni contratiempos e artimañas que utilizan lxs vende-obrerxs. si nadie nos defiende, habra que empezar a autogestionarnos entre todxs! no es algo d juventud, hablamos en serio pq sabemos que la lucha es el único camino. ja no ens alimenten molles, que volem el pa sencer, socialitzem la riquesa d'un coi de vegada!
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
08 gen 2010
El mateix dia hi ha un acte per l'amadeu casellas.
...
a mes, els del partit escoces aquest... fan una mica de tufo...
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
08 gen 2010
egarenc, Anaram ou patac ja no existeixen i ara es diuen "Llibertat"
Suposo que el dia de la xerrada els podrem preguntar sobre el canvi i/o procés polític que estiguin duent a terme

Respecte a l'acte de l'Amadeu, sap greu trepitjar coses. Ls jornades són matí i tarda, la gent interessada en les dues coss pot anar a una de les xerrades i a l'acte de l'Amadeu (que no sé si és matí o tarda).
A part a Barcelona cada cap de setmana hi ha coses i és impossible no aixafar-se. Aquestes jornades fa moltes setmanes que s'estan organitzant i tenim data des de finals de novembre.
En tot cas, és positiu que s'organitzin tantes coses! :-)
Re: [Acte polític] 23 de Gener - Contra l'Europa dels Estats i el Capital; per l'Europa dels Pobles i els Treballadors
08 gen 2010
L'acte d'endavant diria que porta programant-se des de fa molt, perquè no trobes 3 ponents internacionals d'un dia epr un altre que diguem.

A part, lliga perfectament amb el cap de setmana següent i la cimera europea. I no siguem falsos, ni l'acte de l'Amadeu hi aniran independentistes (més enllà de l'excepció) ni hi aniran anarquistes a escoltar propostes sobre futurs estats socialistes, no fotem.

PS:informa't i no confonguis aquest partit amb el partit nacionalista escocés, el que està en boca de CiU-ERC...
Sindicato Sindicat