Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
Video d'Arnaldo Otegi
Video:
Mira també:
http://dotsub.com/view/fca6019f-e705-4ec6-954a-56d2447c6216
http://www.ezkerabertzalea.info/altsasu.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
Molta maca la musiqueta... Quasi em cau una llàgrima...snif

Fins quan ens emprenyareu aquests sonats que doneu suport a una organització racista com ETA? Quan parla de la classe treballadora es refereix per exemple a l'Isaias Carrasco (exregidor del PSE i que currava en un peatge)?

Perquè no ho diuen clar... No hi ha res d'esquerres en l'esquerra abertzale. Tots els grups armats europeus d'extrema esquerra que van tenir una lluita significativa durant els anys 70 i 80 han abandonat aquesta via (Acció Directa, Banda de Baader, Brigades Roges...). L'únic que queda en ETA és l'odi nacionalista i la venjança nacionalista.

Si son leninistes (ho diuen els estatus d'ETA) com poden negociar reiteradament amb la dreta burgesa basca que representa clarament el PNV?

I parlant de l'Otegui... Com té collons de comparar-se amb el Yasser Arafat i de comparar el poble basc amb el poble palestí? Voldria trobar una semblança entre els bascos i els palestins però no n'he trobat cap. Cap!!!

I entre l'Irlanda del Nord i Euskal Herria... Hi ha alguna similitud? Cap!!

Euskadi és un país molt ric (compareu PIB dins de l'Estat Espanyol) i això és el que compte. Igual que Flandes a Bèlgica la gran explicació a aquest "conflicte" és econòmica (igual que a Catalunya). Els rics volen separar-se dels més pobres i aprofiten l'excusa de la cultura per hi arribar-hi. Una lluita sobiranista iniciada per la burgesia catalana i basca al segle XIX i que a partir dels anys 70 va ser assumida per moviments d'extrema esquerra (fet del tot incomprensible).

Sonats proETArres...

Deixeu-nos en pau!
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
Contra viento y marea!!
Contra extorsionadores, viejos franquistas y demás escoria!!
GANAREMOS!!
La vais a sudar bastardos!!
CNI, Guardia civil, polica nacional y una llargo etc...
GANAREMOS!!
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
Clar, clar, snif, és això, els rics volen separar-se dels pobres, com a Catalunya diu, però quina imbecilitat més indecent. Precissament un treballador català paga molt més que qualsevol treballador de la resta de l'estat. Pobres espanyols-rics catalans? va home va.

A part d'aquest desequilibri que fins i tot ells reconeixen i fan balances fiscals que ho demostra. Els pobles tenen tot el dret a decidir que volen ser enfront de tots els imperialismes, els sonats sou els que defenseu aquest imperialisme i l'imposició, i que m'esteu parlant de que a Catalunya som els rics i a espanya els pobres.

PD. També m'ha fet plorar molt el teu comentari, basicament per la peneta argumentativa
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
No només kda ETA, el PCE(r) o GRAPO tmbé és viu, no?
I a part tenim bén vius en la memòria els grups MIL, dAction Directe, el Maquis i Terra Lliure!
pq la lluita continua, encenem la flama de les idees, no siguem reduccionistes i encenem la flama de les idees, o de la idea! a Euskal Herria,
als PPCC, o a "l'estat" que sigui, aixó si, pel meu gust que sigui basat en les experiències municipalistes o "consejiles", k sigui d'organització cantonal i de república federal. Independència i socialisme, comunisme o mort
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
31 des 2009
Snif...l'únic que et puc dir es que la teva argumentació no s'aguanta per enlloc i que contestar-te amb idees seria perdre el temps, quedarme sense espai i humiliar-te...simplement INFORMA'T I LLEGEIX abans d'opinar. Gràcies company i demana al 2010 que t'ordeni el cap.
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
01 gen 2010
Per en qualsevol i en jajaja, no entenc com us carregueu l'arunmentacio de snif donsc es bastant solida. No sere jo qui em fotare jo a criticar una acció o ltre, pero lo de l'esuqerra abertzale s'ha quedat en un pur projecte sobiranista. No hi ha res de lluita de clases, ni de canvi de model productiu, no de revolució social en tots les seves publicacions internes. Els seus municipis es caracteritzen per l'estetica i la forta politica a favor dels presos cosa que em sembla molt be, pero cap iniciativa de trencar l'estatus quo de la patronal i de la burgesia. A l'inreves pacten amb ella cada dos per tres, i en tot cas es queixen per que a vegades els deixen sols....

El mes greu es que aqui el smbol sobiranista es transversal. A Catalunya la majoria social de l'independentisme, comença a calar en les bases de ERC amb un Puigcercos que en el seu ultim llibre es declara obertament neo-liberal, un carretero sense mes que un cert populisme i sectors de la burgesia de CiU o Berlusconis de torn com Laporta. Aquesta hipotetica independencia de Catalunya ens conduira a alguna cosa mes que a reestablir les balances fiscals que deieu? de gestionar nosaltres solets tots els calerons jejejeje. Aquesta es la pregunta. Si no hi ha revolucio i un projecte social anticapitalista ja podem anar a buscar vots en la llagrimeta facil i els cants, himnes, banderes i selccions nacionals, anecdotes per la clase treballadora.
No se i si que certament es delirant la comparacio amb Palestina eh? espero aportar al debat la meva opinio i que sigui rebatuda amb arguments com que no en sabem o no llegim. Si us plau aporteu elements al debat i totes i tots ho repensarem.

Salut
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
02 gen 2010
una catalunya independent de veritat ha de poder escollir el sistema econòmic que la regeix, sense doblegar-se a l'FMI o el BM
Re: Arnaldo Otegi: "Hem nascut per a guanyar, i guanyarem!"
03 gen 2010
sincerament, desmuntar una hipotesi tan solida com la de l'snif sense aportar absolutament CAP argument es tristissim. Dubto molt que a una persona que s'ha passat la vida treballant en una fabrica i es troba de cop i volta al carrer d'un dia per l'altre li preocupi gaire la independencia o la sobirania d'un tros de terra que no pertany a ningu. El nacionalisme es cura viatjant, com va dir Cela. Deixeu-vos de banderes i de tonteries d'una puta vegada i intenteu solucionar els problemes que realment afecten al poble, que en son molts. UN PATRIOTA, UN IDIOTA!!!!!!!!!!!!
Sindicato Sindicat