Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
Problemes del moviment llibertari
30 des 2009
-Fòbia a la organització per part d’algunes persones:

Aquest és un problema que arrossega l’anarquisme des de fa molts anys. Alguns entenen que una organització per si sola ja ataca els drets individuals, la llibertat personal, que és una autoritat. Per aquests individualistes no cal cap organització sinó que els individus ja s’ ajuntaran espontàniament quan ho necessitin. El problema d’això és que sinó hi ha una organització (horitzontal), en segons quines actuacions de l’estat o el capital els individus es veuen desbordats per la falta de coordinació i no poden reaccionar a temps.

-Actituds destructives i falta d’anàlisi de la realitat:

Algunes persones es dediquen simplement a dir que tot és una merda que no hi ha res a fer, normalment aquests que més es queixen són els que menys fan per canviar les coses. Altres es dediquen a tirar pedres, fer quatre pintades a bancs, centres comercials, organismes de l’estat sense analitzar si això aportarà alguna cosa positiva, a part de la pròpia satisfacció personal. S’ha de dir que alguns ho fan més per satisfacció personal que per convicció política.

En comptes de crear i treballar en biblioteques, centres socials, jornades, debats, cooperatives de producció consum,etc alguns prefereixen tirar pedres al vent. Actualment no serveix de res i és contraproduent tirar pedres, segur que tenim molt per aprendre i també molta feina per que altres prenguin consciència. Això no vol dir que en segons quines situacions es pogui utilitzar la violència, però no és el motiu principal de res i s’ha d’analitzar la realitat abans de fer algun acte d’aquests. Ho entenc, és més fàcil destruir que construir, però crec que podem fer molt més mal construint estructures paral·leles al sistema que tirant rocs a un centre comercial on després haurem de comprar-nos el menjar.

-Falta de compromís:

A vegades no es va a les assemblees, o es va de mala gana, per complir amb els demés. També passa que es diu de fer una cosa l’endemà i la persona encarregada no hi pensa, s’adorm, o bé passa de tot. Crec que aquest és un problema de pràcticament tots, en menor o major mesura, a mi també m’ha passat alguna vegada. No es tracta de dedicar-te el 100% de la teva vida a la “causa” ja que a mi també m’agrada fer moltes altres coses, però si que quan es diu una cosa s’ha de complir.

-Autocomplaença:

Sovint ens creiem tenir la veritat absoluta i no escoltem els altres, de qui també en podríem aprendre moltes coses. Apart de llegir llibres de tendència llibertària o parla amb gent del nostre “ghetto” també podem aprendre moltes coses d’altres llibres i d’altres persones, siguin cristians, comunistes, liberals, etc. De fet segur que en alguns dels seus pensaments trobem coses també de l’anarquisme o afegim algunes que ens semblen interessants.

-Benevolència davant les drogues:

Hi ha certa tendència a creure que les drogues pel sol fet de ser il·legals es converteixen en quelcom bo. Una afirmació és que les drogues no són dolentes ni bones per si soles i que això depèn de l’ús que se’n faci, per tant depèn d’una elecció individual. Però com saber quina persona tindrà un bon o mal viatge?? Això no es sabrà fins que s’hagi provat, amb els riscos que això suposa. Les drogues no només destrossen el propi individu sinó també la gent més propera a ell.

És curiós que alguns admirin tant els militants llibertaris del 36, mentre consumeixen. Ja que aquests tenien una actitud de rebuig cap a les drogues, de fet la CNT imprimia cartells contra el consum d’alcohol i el joc.

Les drogues s’han utilitzat en ambient llibertaris amb l’excusa d’alliberar-se de les costums, de descobrir-se a un mateix,etc, tot això per acabar en festes hedonistes o/i orgies.

El consum de drogues a la nostra societat no té res a veure amb ritus d’altres cultures, sinó en una societat capitalista, de masses, industrialitzada, on la droga actua com a producte alienant que es consumeix per tal d’obtenir una momentània satisfacció.

A més el consum de drogues provoca un mercat negre d’ aprovisionament (narcotràfic) on hi participen els bancs que blanquegen gran quantitat de capitals, empreses tapadores i membres de l’estat implicats en el tràfic. Sobre aquest últim punt, la droga s’ha utilitzat per acabar amb diversos moviment polítics com Els panteres negres i al País Basc als anys 80 amb la invasió de l’heroïna.

-Obrerisme:

La retòrica de l’esquerra tradicional ha sigut l’ètica del treball, el fet que el burgès és dolent perquè no treballa i l’obrer bo perquè si que treballa. Així els obrers serien els que haurien de rebre els beneficis d’aquest treball i no ser absorbits pràcticament tots pel burgès. El què passa és que actualment el treballador pot ser per exemple un autònom, una persona que treballa a una oficina, un comercial, un tècnic, un professor o fins i tot un metge o advocat que el seu treball depengui d’un altre. El terme treballador no ha quedat limitat a grans fàbriques industrials, sinó que s’ha estratificat i tornat molt més complex.

L’obrerisme continua elevant un model de treballador (sobretot manual), sa i musculat que com afirmava Marx serà el que ens porti cap a la societat sense classes. No és que s’hagi acabat la societat de classes i la desigualtat és que el “proletariat” entès com l’obrer industrial i manual ha disminuït per augmentar les files del sector terciari. Per tant no té sentit parlar del “proletariat” com la avantguarda que ens portarà a la societat sense classes (si és que mai ho ha sigut), ja que pel fet de ser treballadors no els converteix en més esquerranistes ni revolucionaris. En tot cas qui pot qüestionar el sistema seran algun treballadors, immigrants, camperols, estudiants, marginats socials (els marxistes aquests sempre els han tractat em despreci com a “lumpens”); en resum, tots aquells que no tinguin el poder sobre les seves pròpies vides. I d’aquests n’hi han molts, ja que el capitalisme cada vegada més ha tendit a la concentració de capital, menjant-se el petit empresari.

Els treballadors assalariats però són els únics que tenen la força per aturar tot el sistema, per després organitzar novament les coses segons les seves necessitats. El problema és que aquests actualment al viure en una societat de consum i espectacle, són enganyats fent-los creure que poden espirar al mateix que un ric i així sovint esdevenen el sector més reaccionari, fins que una crisi els torna a posar el seu lloc.

Afortunadament l’anarquisme pràcticament ja té superada aquesta idealització de l’obrer, fins i tot l’anarcosindicalisme s’ha obert a altres fronts, com el cultural (de fet mai l’ha deixat). Els que continuen utilitzant un llenguatge més obsolet i tenen la creença que els obrers seran la avantguarda de la revolució són els marxistes més ortodoxos i els Stalo-rucs. Però aquests últims tampoc s’en enterat que el Mur de Berlín ja va caure fa uns anys.

Gosflautisme i “Punk”:

Hi ha gent que es pensa que l’anarquia és beure cervesa i pixar-se per les parets mentre es beu una cervesa i es crida: -Muerte al estado. O una altre versió de qualsevol grup punk o treta d’una pintada: – Nacionalismo solo es fascismo, -La patria son mis pies, -Anarquia y birra fría, etc. Tampoc cal anar d’intel·lectual xupa llibres de Bakunin o Kropotkin, a mi i a molts de vosaltres segur que us agrada sortir de festa i beure birra, però no cal anar d’ultranarquista, fent el notes cada dos per tres. A més aquests que tant s’han de justificar acaben sent els que menys s’ho creuen, si t’ho creus no cal justificar-te, jo quant tenia 17-20 anys portava samarretes del Che i una sudadera de la URSS i mira ara… jeje.

P.D: Molts d’aquests problemes o pràcticament tots es poden fer extensius a altres moviments.

http://unaminoriaradical.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Problemes del moviment llibertari
30 des 2009
La benevolència davant les drogues i l´últim punt no sé què hi pinten. Si es fa una crítica, que sigui seriosa i descrigui temes vitals.
Re: Problemes del moviment llibertari
30 des 2009
La benevolència davant les drogues si que hi pinta, vaja crec que és una problemàtica que es dóna a molts CSO. L'últim punt és el tòpic, però no per això deixa de ser cert que hi ha gent que actua així.

Salut!
Re: Problemes del moviment llibertari
30 des 2009
por què atacas tanto la libre expresion de los jovenes cercanos al movimiento libertario? te pareces mas bien a un cura predicador que a un revolucionario. yo creo que "droga y perroflautismo" es lo que le gusta a la gente y no dana al movimiento lo mismo que no le ayuda (menos, obviamente, casos extremos donde el estado utiliza extrategias de infiltramiento y degeneracion).
y en ultimo: donde està la accion que tanto prefieres a las piedras, a las pintadas? bibliotecas de cuatro gatos que van de iluminados, grupos guetizados de intelectuales que hablan de ideas diluvianas. hasta que no se vea el deslumbre de las llamas, por què cortar el rollo a quien a su manera pretende luchar?
Consciència de classe i bla
31 des 2009
"l'anarquisme pràcticament ja té superada aquesta idealització de l’obrer"
"l'anarcosindicalisme s’ha obert a altres fronts"

El teu paràgraf sobre l'obrerisme és un embolic, de fet és un extracte del mateix garbuig d'idees que ens transmeten des dels partits "obrers" i els sindicats grocs.

Igual com hi ha l'obrer que sense saber-ho actua com el patró, també hi ha l'obrer amb consciència de classe que actua com a obrer. Ara i sempre.
Re: Problemes del moviment llibertari
31 des 2009
Jo no dic a ningú el que ha de fer, només dono la meva opinió.

Per l'anarcosindicalista: Clar que hi han obrers que tenen consciència de classe, però crec que no ha de ser ni serà únicament els obrers els que alliberin la humanitat, sinó tots els explotats, siguin obrers, immigrants, camperols, putes, indigents,etc.
Re: Problemes del moviment llibertari
31 des 2009
no em sembla malament el text, crec k l'acerta força, tot i k és cert, k no cal caure en derrotisme tmpoc. la responsabilitat individual farà la resta, confiem en la humanitat... x alliberar la terra d la humanitat, la seva destrucció és la nostra creativitat, endavant camarades, unitat popular, comunisme llibertari o mort! avui com ahir, aki com a Grècia, la resistència i el poder popular creixen
Re: Problemes del moviment llibertari
31 des 2009
Cual es el camino?.Un camino ya hay....


Reivindicación del bombazo a banco Santander

Comunicado:

En esta noche buena kisimos saludar a banco santander como un socio mas del consumo y la miseria, deseandola los mas catastroficos deseos para este 2010.

Feliz navidad burgueses¡¡¡¡¡¡

Venganza por nuestrxs kompañerxs presxs en esta guerra social, evidente solo para quienes se posicionan como guerrerxs, en lo kotidiano, en lo tangible, sin olvidar ni por un segundo como nos rodea el enemigo, en complicidad con quienes sienten el rigor de la represion? saludos fraternos a gabriel, pablo, matias, marco, marcelo, esteban, axel, flora, marcelo, fredy, cristian, zisarro, cejita y todxs lxs presxs del mundo, que aun kon las limitantes de la prision continuan en la ruptura constante con todo lo que huele a poder.

Y por la destrucción de la autoridad y toda sociedad impuesta, fuego al estado, a las carceles y a sus carcelerxs!

mientras exista miseria habra rebelion!



info
Comunicados] Recopilación de Acciones en Argentina llevadas a cabo en el marco de la Huelga de Hambre Internacional

Anarquistas

Jueves 31 de diciembre de 2009

Los siguientes hechos fueron enviados por los compas de Anarquistas del otro lado de la cordillera, en donde se encuentran comunicados de ataques a íconos del capital y una protesta afuera de una cárcel. Todo esto como aporte a la Huelga de Hambre Internacional propuesta por el compañero Pombo Da Silva
Ataque a sucursal del banco francés, en solidaridad con la huelga [bs. as.]
JPEG

Atacamos sucursal del banco francés enn solidaridad con la huelga de hambre internacional que llevan a delante compañeros anarquistas, atacamos por medio de un artefacto casero de mediano poder una sucursal del banco francés ubicado en la intersección de las calles corrientes y Uruguay del centro porteño.

De esta manera dejamos en evidencia la vulnerabilidad de los espacios de dominio del capital y lo inútil que son sus fieles sirvientes.

Saludamos a tod@s l@s que día a día luchan contra este sistema de miseria y hambre y hacemos un llamado a no bajar los brazos y a continuar la campaña de ofensivas contra el estado y el capital.

Células revolucionarias Brigada Salvador Puig Antich
Manifestacion a la cárcel de devoto [bs. as.]
JPEG

El domingo 27 diciembre se realizó una manifestación en la penitenciaria de devoto. En el marco de solidaridad internacional de los compañeros anarquistas en huelga de hambre.

Los compañeros de distintas organizaciones se expresaron por la destrucción de todas las cárceles, leyendo comunicados y desplegando banderas anticarcelarias.

En emotivo acto de traspasar los muros de la penitenciaria, se logró a viva vos, comunicación con muchos de los presos logrando también una complicidad antiautoritaria. La cooperación y el apoyo mutuo en las actividades de agitación, no se detienen y una vez más se demostró la entrega y la voluntad por instalar la lucha anárquica en pos de la destrucción del Estado y el Capital y sus perversas instituciones, viendo como a una de ellas la carcel y la necesidad de finiquitar su existencia.

Anarquistas
Ataque al Banco Nacion, solidaridad con la huelga de hambre!!! [bs. as.]

Comunicamos que en la noche del 23 de Diciembre incendiamos el cajero automático del Banco Nación, de la calle Federico Lacroze al 2600. La acción fue compuesta por dos bidones de gasolina, jabón líquido y 4 camping gas; todo ello encintado con un artesano pero efectivo dispositivo de encendido.

Con este gesto cómplice de acción, compezamos la adhesión a las distintas muestras de amor revolucionario con nuestros hermanos en huelga de hambre, como así también dejar claro que tenemos memoria y que no olvidamos a Freddy y Marcelo.

Nos abrazamos en estos actos con todos aquellos que ocupan un espacio y un tiempo para poder aportar las destrucciones mas energicas y fraternales.

BRIGADA DE LA CÓLERA (Mauricio Morales)
Acción directa en solidaridad con los presos en Huelga de Hambre [bs. as.]
JPEG

Aproximándose las 2:00 a.m. del día domingo 27 de diciembre, hemos dejado un artefacto explosivo en las cercanías de la sede del Régimen Penitenciario Federal. ubicado en las calles Lavalle y Pueyrredon. Escondimos la carga debajo de una camioneta propiedad de algún burgués, demostrando una vez más la vulnerabilidad del control que estos sicarios pretende implantar sobre nuestras vidas. Queremos dedicar esta acción a los presos anarquistas en huelga de hambre desde el 20 de diciembre al 1 de enero, extendiendo la ofensiva por ellos planteada y recordando a los compañeros caídos en la lucha contra el estado, el capital y sus cárceles, como Mauricio Morales, como Zoe, como Paco Ortiz, como tantos otros y otras.

Sepan nuestros enemigos que mientras mantengan a nuestros hermanos y hermanas secuestradas en sus centros de exterminio, no podrán descansar en paz ni en sus propias cuevas.

Células Revolucionarias

Núcleo Xose Tarrio



http://www.hommodolars.org/web/








Meeting afuera del COF solidariza con las compañeras presas en la semana de huelga internacional

colaboradores hommodolars/anonimo

Martes 29 de diciembre de 2009

En estos últimos días, marcados por la fuerte solidaridad como respuesta a la propuesta del compañero Gabriel Pombo Da Silva desde Alemania, de comenzar una huelga de hambre internacional de todos-as los-as presos-as políticos-as, se ha vivido un ambiente de ataque/respuesta por parte del Estado y sus armas represivas en contra del proletariado que organizado busca la total destrucción de la existencia de todos los mecanismos esclavizantes.

Hoy, 29 de diciembre, se efectuó en las afueras de la Cárcel de Mujeres (COF) ubicada cerca del metro San Joaquín (frente a una aburguesada y eclesiastica casa de estudios), un organizado meeting de compañeros-as solidarios-as que exigían la libertad de las compañeras presas, y en general, de todos-as aquellos-as que aportan a esta guerra social contra del Capital y su miseria cotidiana, ademas también de llamar a la abolición del sistema carcelario y penal en su conjunto. Al lugar llegó un gran número de compas, pero también, como mencionamos con anterioridad, como respuesta a estas muestras solidarias, se hizo presente un número considerable de pacos quienes haciendo uso de sus sirenas de los repudiables vehículos represores, intentaron atacar el clima de compañerismo que envolvía al meeting.

Como se había recomendado anteriormente, el objetivo de hoy era en resumen no restar enemigos, sino que acercar la causa de la guerra a quienes no han asumido todavía una postura clara, y ven solamente a la cárcel como un lugar físico represivo y no como un mecanismo de represión. De acuerdo a esto se podría decir que el objetivó trazado por los convocantes estuvo dentro de lo que se pedía, pues se adhirieron algunas visitas a presas quienes veían felices como gente sin ningún interés de por medio, más que la adhesión a la lucha proletaria se interesaba por "los suyos".

Nuevamente se evidenció claramente que el Estado/Capital, en su obsesión por lograr el más absoluto control social de su territorio, envía en su máxima provocación lacayos con la justificación de "monitorear" la tranquilidad de los vecinos. Pero está claro, la confrontación es cotidiana, el conflicto se agudiza al igual que la acción del Estado/Capital, por ello se hace necesario adelantarse a las respuestas de este, generando los espacios adecuados para que entre los individuos tomen las medidas que los tiempos exigen. Basta de los condoros por tonteras, seguridad y organización.

Por otra parte recordemos que la importancia de la lucha anti carcelaria radica en que esta institucion funciona para doblegar moralmente a quienes han realizado acciones ajenas a los patrones establecido por la sociedad de clases como "medios aptos" para acceder a los fines naturalizados del mercado o en otras instancias, simplemente sobrevivir. Especialmente cuando hablamos de comp@s secuestrados por el Estado que luchan por abolir toda forma autoritaria y opresora en tanto elementos que requiere el capital para su proceso de valorización que hoy absorbe la totalidad de las vidas. La solidaridad activa permite intensificar la fortaleza de los comp@s en la prisión al tiempo que la funcionalidad de esta se limita al encierro físico (factor poderoso por lo demás) pero que descompone el poder de amedrentar a los luchadores en tanto, sabiendo que el encierro es una posibilidad, este no logra un ?arrepentimiento? de los que caen sino una convicción aun mayor que nos traspasan para demoler la actual sociedad de clases y todo lo que la hace posible
Re: Problemes del moviment llibertari
31 des 2009
a mi me gusta el proyecto Myhem d la peli el club d la luxa
Re: Problemes del moviment llibertari
31 des 2009
Molt bé l'article company, encara que discrepo en algunes coses, però m'alegra veure com una nova generació de llibertaries ens comencem a replantejar les coses.

Projectes com ara el de la FEL, em motivem molt perquè veig que d'aqui poc podrem tornar a tenir un moviment com no hem tingut en els ultims 30 anys.

Respecte als que es fan palles amb el foc i am Xile, doncs que marxin ja cap allà o que comencin a fer el mateix aqui, però que no donguin la conya com si aqui la gent fossim idiotes perquè no ens auto-suicidem com a moviment.

Salut i endavant per construir el moviment llibertari català!
Re: Problemes del moviment llibertari
01 gen 2010
Aquests analisis no toquen a Indymedia, sino que els tingui cadascu amb qui els hagi de tenir.

Quants anys tenim penya?

Un espai contrainformatiu no es un forum.

La lluita, al carrer, a l'internet, difusio

Serietat
Re: Problemes del moviment llibertari
01 gen 2010
Afegeixo una qüestió:

Analitzar els problemes d'un suposat moviment (?) portaria una mica més d'esforç que recollir els quatre tòpics que circulen pel guetto i posar-los un rere l'altre. Requereix cert esforç i no menys autocrítica. Naturalment és bo fer una ullada als problemes que desenvolupem com a front, però això va més enllà que exposar les pròpies opinions (algunes prejuicioses) com si fossin problemes objectius reconeguts i raonats.
Estic d'acord amb bona part del text, i estaria bé si fos per una conversa de bar, però crec que un debat productiu requereix més argumentació i més anàlisi.
Salut
Re: Problemes del moviment llibertari
01 gen 2010
Més debat i menys escrits profètics
Re: Problemes del moviment llibertari
01 gen 2010
No veig perquè no pot dónar la seva opinió per aquí el company/a. Crec que el que us molesta a alguns és que critiqui el fet de destruïr per destruïr, la moda de la A. El que és infantilisme és això i no escrits com aquest que intenten obrir la crítica i el debat per tal de superar els nostres errors.
Re: Problemes del moviment llibertari
01 gen 2010
No veig perquè no pot dónar la seva opinió per aquí el company/a. Crec que el que us molesta a alguns és que critiqui el fet de destruïr per destruïr, la moda de la A. El que és infantilisme és això i no escrits com aquest que intenten obrir la crítica i el debat per tal de superar els nostres errors.
Re: Problemes del moviment llibertari
03 gen 2010
cert k el debat ha d'extendrés mlt. a llegir, divulgar, debatre i aktuar!! tan important és el debat com l'acció directa. salut camarades

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more