Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: corrupció i poder
El seu millor alumne
29 des 2009
En el seu discurs, el Nobel es va comparar amb Mandela, manifestant que davant aquell, els seus èxits eren petits. Més aviat encara no s'han produït.
L'Acadèmia ha quedat enfangats, d'això no es torna.
obama-bush.jpg
Gatopadismo disfressat de bones intencions, llibertat i democràcia, seguretat garantida per la policia mundial, amos de l'univers ... Barack Obama s'assembla al personatge que Tom Cruise té a càrrec en Missió Impossible. Si Obama fos l'actor, al final es trauria la màscara i sota apareixeria la cara de ... Bush.

Però els amos de l'imperi no són els que posen la cara, ells donen les ordres. Els que executen aquestes ordres són els que posen la cara. Llavors envien tropes a l'Afganistan, permeten que segueixi oberta Guantánamo i l'ex Escola de les Amèriques-avui coneguda com a Institut de Defensa per a la Cooperació de Seguretat Hemisfèrica-.
I de què ens defensen? En realitat segueixen amb la idea de defensa per la seguretat, enclavada a la Doctrina de la Seguretat Nacional. Només que ara no és una defensa contra el "comunisme internacional" sinó contra els governs d'Amèrica llatina que han decidit desenganxar-se de la influència i de la INTERVENCIÓ dels EUA en les seves polítiques internes, en la seva economia i en la seva "seguretat". D'aquests governs "populistes", d'aquestes democràcies "perilloses" busquen defensar-se, i dels moviments socials que han anat sorgint al continent com a resposta a les conseqüències de polítiques servils (acceptades des de dins en els 80-90) i imposades des de fora mitjançant tractats i consensos. I és important analitzar la paradoxa dels governs nord-americans que proclamen un Estat que no intervingui en l'economia, i aquests governs nord-americans que, a través d'institucions financeres, ha anat intervenint en les economies d'Amèrica llatina. Aquí s'aplicaria aquell coneguda dita de "fes el que jo bé dic però no el que jo malament faig" ...

Tornant al Nobel de la Pau, sembla haver estat atorgat com a premi de polítiques i dòlars.

En el seu discurs, el Nobel es va comparar amb Mandela, manifestant que davant aquell, els seus èxits eren petits. Més aviat encara no s'han produït.

Hi va haver si un rapte de sinceritat amb el que estarem d'acord: molts altres mereixien molt més aquest premi que el mateix Obama. També va expressar, en rebre el premi: "De totes maneres, estem en guerra, i sóc responsable per desplegar a milers de joves a lluitar en un país distant. Alguns mataran. A altres els mataran. Per tant, vinc aquí amb un agut sentit del cost del conflicte armat, ple de difícils interrogants sobre la relació entre la guerra i la pau, i el nostre esforç per reemplaçar una per l'altra ". Crec que allà mateix van haver de retirar-li la nominació i el premi, produint l'escàndol internacional més celebrat, aplaudit i merescut. Com premiar per la pau a qui està dient que seguirà bombardejant i matant?

L'Acadèmia ha quedat enfangats, d'això no es torna.

Quanta raó té el digne president de Bolívia, Evo Morales, quan va expressar que "el negre està sent el millor alumne del blanc: Bush"! Aquest és un traïdor a milers de negres que van morir a mans del blanc. Malcom X es retorça a la seva tomba. És de peleles executar els interessos profunds de l'imperi que desmereix a la seva ètnia, perquè reivindica l'explotador, l'assassí, l'victimari, i oficials de mà executora del mateix que els seus antecessors van patir, però portat sobre poblacions de diverses parts del món. Però a més continua aprofundint l'assassinat ecològic al planeta, que afecta a tots.

A les antípodes, Nicomedes Santa Cruz, ens explica que un gra de cafè valia més que un negre. Lamentable colonitzat, avui ell és funcional als interessos dels que ho esclavitzaren, dels qui segueixen prioritzant els interessos econòmics per sobre de les vides, l'escarni i la destrucció cultural, de l'apropiació econòmica per la força de les armes.

El Premi Nobel de la Pau ho mereix Fidel, que ha dirigit tan dignament a Cuba per anys, aixecant ben alt l'orgull d'un poble castigat des dels EUA; donant mostres inequívoques de solidaritat amb els més necessitats, enviant metges a diferents parts del món per donar llum als ulls. Que ha sostingut amb dignitat la moral d'un poble sotmès al ferotge bloqueig econòmic, l'aïllament de la resta de les nacions americanes, a invasions com la de Badia dels Cochinos, a les accions de la CIA per assassinar a qui avui hauria d'haver rebut el Premi Nobel de la Pau.
Mira també:
http://www.loquesomos.org
http://www.loquesomos.org/joom/index.php?option=com_content&view=category&id=105

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El seu millor alumne
29 des 2009
I que en pensa Fidel de les persones homosexuals? Són un atemptat a la dignitat Cubana? I de les persones anarquistes que lluiten per un món millor? han de ser engabiades per evitar desestabilitzar el règim?

Fidel és un tirà, comunista i tirà, com Stalin, Pol Pot, Mao i demés... que per molt heroiques que siguin les seves resistències davant el capitalisme, arrosseguen la mateixa repressió contra l'enemic intern (el poble) digne de les potències imperialistes.

Mai un cap d'Estat pot optar a un Nobel de la Pau, ja que si no està en guerra contra un altre Estat, ho està contra el seu poble. La història del segle XX ens ho ha ensenyat, ara falta aprendre-ho.
Re: El seu millor alumne
29 des 2009
Quants suposats anarquistes cubans hi ha empresonats? Perquè defenseu a uns grupusculs finançats per la CIA que es reuneixen en locals de la CIA? Sembla que les sigles no us deixen veure el bosc.

Fidel ha comes errors, forces errors. Molts han estat esmenats, però en tot cas a Cuba hi ha més llibertat que a España. Quants presos politics hi ha a cuba? quants presos politics hi ha a españa? quants anarquistes hi ha presos a cuba? quants a españa? quants anarquistes han estat assassinats a cuba epr l'estat? i a grecia? ia españa? quants atemptats suposadament anarquist ha fet el govern cubà? i l'espanyol (Escala)? I l'italià? I el dels EUA...

Alguns dels que us anomeneu anarquistes sou poc més que anticomunistes sense massa esperit critic. No podemd efesnar cuba, però veient que en Henry Kissinger té un nobel de la pau, perque no demanar-ne un per en fidel?
Re: El seu millor alumne
29 des 2009
fidel és i serà pare de tots els lluitadors antiimperialistes
Re: El seu millor alumne
29 des 2009
Tu creus? Aixo vol dir que sha anat al llit amb totes les mares dels lluitadors antiimperalistes? Em sembla una mica exagerat,fins i tot per el Fidel, ni que fos el Bertin Osborne.
Re: El seu millor alumne
29 des 2009
El criminal de Henry Kissinger el te. I tan panxo.
I ronald reagan va ser candidat.
Re: El seu millor alumne
29 des 2009
jo soc homosexual i mai viuria a Cuba en les actuals condicions "revolucionàries". Jo sóc comunista però no imbècil i discriminar les persones per la seva opció sexual és aberrant, ho facin els imperialistes o els suposats antiimperialistes. Molt bé moltes coses de Cuba, lamajoria, però no fotem a acceptar-ho tot perquè lluitin contra els mateixos que nosaltres.
Re: El seu millor alumne
31 des 2009
El senyor premi nobel és un que es va forrar per que va patentar i comercialitzar la dinamita, actualment la fundació nobel recompensa els guanyadors amb diners generats de la venda d'explosius. El guardó el van crear per problemes de consciència del senyor nobel, però mai contra els seus interessos. El premi aquest és un enganya babaus. Em sembla correcte que li hagin donat a l'obama. Aviam si així es destapa la farsa al final dels premis nobel de merda.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more