Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia
El NAP del Camp es presenta
18 des 2009
El projecte que ha tingut més empenta desde les Trobades per a la Cooperació Local al Camp de Tarragona ha estat ni mes ni menys que el Nucli Autònom Públic del Camp, una eina concebuda a l'àrea d'economia de la Xarxa pel Decreixement i del que se'n va parlar a moltes trobades, i que ara ha agafat força per aquestes contrades.

Fent-ne cinc cèntims, el NAP és una eina per a substituir els euros en els intercanvis econòmics (al igual que les monedes socials o els bancs del temps), amb la particularitat de que es busca el "valor just" (sense plusvàlues) en base al temps que hi ha darrera de cada servei o producte i amb la possibilitat de realitzar aportacions a un fons comú de temps que es redistribueixen per a la realització de tasques d'interès comú o públic.

Aquest divendres i dissabte el presentem amb dues taules informatives, una a Reus i l'altra a Tarragona, acompanyades de música, menjar i bon rotllet. A més, presentem la nova pàgina nap.cat, que allotjarà el programari NAPia (per gestionar l'intercanvi dins els NAP) i proporcionarà informació d'aquest sistema econòmic alternatiu. La web actua com un wiki, de manera que és la mateixa comunitat (nosaltres) els que la creem i revisem (fent clic als botons Edita que apareixen a cada pàgina). És un experiment, de manera que si no funciona canviarem de sistema, però pot ser molt interessant treballar d'aquesta manera tant oberta i col·laborativa que ha permès crear un projecte tan gegantí com la Viquipèdia.
Mira també:
http://decreixement.net/blog/decreix-el-camp/el-nap-del-camp-es-presenta
http://nap.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat