Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
No volem la independència
17 des 2009
NO VOLEM LA INDEPENDÈNCIA

(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 17 de desembre de 2009)

En la consulta del dia 13 de desembre sobre la independència de Catalunya, no hi va haver quòrum. Un 30 per 100, molt lluny del quòrum. O sigui que, si hagués estat un referèndum oficial, no hauria estat vàlid.

Presumptament tots els independentistes van anar a votar i quasi tots els no independentistes es van abstenir. Així es poden treure dues conclusions: 1) Catalunya en bloc no vol la independència. La majoria dels catalans/es o bé estan conformes amb l'Estatut o bé tant els fa. 2) Una molt bona part de Catalunya està farta de les dilacions i les reticències dels òrgans del poder central en els afers catalans.

I cal que aquests òrgans en treguin conseqüències: si volen conservar Catalunya, tal com la majoria de catalans/es volem conservar Espanya, cal que canviïn la manera de fer, i actuïn amb més serietat i generositat. El nombre d'independentistes ha passat, versemblantment, del voltat del 20 per 100 al voltant del 30. Que no facin bromes...

ANTONI FERRET. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: volem la independència
17 des 2009
si la volem, però de tot el país i sense UE











































































no?
Re: No volem la independència
17 des 2009
Ah no? i això d'on surt? jo em sembla que no he pogut votar enlloc perque diguis el que vull o no. Si voleu saber quanta gent vol l'independència, quanta continuar a espanya i a quants els hi sua, és ben fàcil, deixeu que es faci un referèndum de veritat i ho sabrem de ben segur. A que això no.

M'encanta que aquest referèndum que no tenia cap mena de validesa, il·legal i bla, bla, bla, ara resulta que alguns volen donar-li com si fos de veritat. Té validesa per que us agrada el resultat que ha sortit? Una mica fariseu no?

Jo no se si vull o no l'independència, suposo que depenent per a que, de fet, no se quanta gent la vol o no i tampoc m'importaria saber-ho, però el que tinc claríssim és que vull que tothom pugui decidir el que vulgui sense que ningú li prohibeixi i es respecti la majoria del que surti. Tu, Ferret, estàs en contra? perque sembla que els que estan més en contra d'això són els que donen més validesa a unes dades de les que molts dies abans s'havien desmarcat.

El que queda clar seguint el teu criteri tan taxatiu és que pel percentatge tampoc volem a EUiA. No?
180.000 independentistes
17 des 2009
10.000 persones que, malgrat, no esta per la independencia estan d'acord en que es pregunti

500.000 que, o els es igual, o no estaven informades de que es feia o que "quien calla otorga?"

aquesta es la realitat Ferret, crec (els refendums oficials no son vinculants, no hi ha minim de participacio per la seva validesa etc)

Article a la Directa d'aquesta setmana [p.8]

"Quina és la participació mínima?
... s'ha repetit que no eren vinculants. El que ja no s'ha repetit tant és que la Consitutció espanyola. al seu article 92, estableix que els referendums [no són] vinculants. A més la legislació no exigeix una participacioó mínima per considera vàlid un resultat... argument ... dels defonsors de la validesa de la Constitució espanyola al Pais Basc... La Consitució europea ...a mb un 72% dels vots pel si, es a dir, un 28,8% de l'ectorat total, una xifra similar al 13D -aixo sense comptar l'augment del cens per la inculsió de la poblacio immigrant [PER FI!] Pero ningu va considerar deslegitemiada la Constitucio europea"

L'Estatut(et)? politica d'aparador dels politics, n'hi ha que en passa perque passa del pais, n'hi ha que en passa perque li preocupa el pais (i n'hi ha qui li preocupa el pais, la classe, el genere i altres coses)
Re: No volem la independència
17 des 2009
No es que no la queramos, es que nos la trae al fresco. Es un tema parecido al de los toros, una conversación idónea para una sobremesa y punto, sin más. Tampoco vamos a darle importancia (tampoco se lo merece), ni hacernos sangre (como los idiotas del piso de arriba), sólo sacamos el tema cuando ya hemos terminado con nuestro repertorio habitual. Personalmente envidio a la gente que se ha tomado esto en serio por disponer de tanto tiempo libre y les animo con todo el cariño del mundo a que sigan así, dándonos temas amenos para acompañar el cafelito. Y felicitar a todos/as las que fueron a votar por ejercer el derecho democrático en una sociedad (de mercado) libre e igualitaria. Desde aquí me gustaría proponer otro referendum clásico: el de la liberalización del cannabis o el de los toros, o el de los abrigos de pieles o ....
Re: No volem la independència
18 des 2009
ets un/a idiota. els teus arguments i comparacions són de P3.
(A)
Re: No volem la independència
18 des 2009
exacte, com dius, el Ferret s'equivoca al dir que no havia quorum, ja que la legislació espanyola no contempla un mímim de participació per fer vàlida una votació...

Dit això, me la sua la independència, i com diu el Ferret el sentiment indepe deu seu al voltant del 25-30% de la població catalana...
Re: No volem la independència
18 des 2009
això de "que nos deja indiferentes" és la típica merda de discurs de pegebero de merda lector del jueves. Un trenta per cent de la gent consultada va anar a votar sí en bloc. Del 70 % de gent restant, la meitat no és que els sudés, és que hi estan en contra. Per tant, d'indiferents, hi ha només un 35%. I veuríem si restarien tant indiferents si es fes un referèndum vinculant d'una puta vegada
Re: No volem la independència
18 des 2009
realista, en termes globals, si un 25% més hagués anat a votar, tenint en compte que el 27% que va votar el 94% va votar sí, i suposant que tots aquells votessin NO, continuaria guanyant el sí. Tenint en compte que el percentatge "abstencionsita" a totes les conteses electorals i referendums està al 40-50%, que no veus que menys el 6% que va votar NO és la constatació que els espanyols estan CAGATS?
Re: No volem la independència
20 des 2009
estic d'acord que si hagués estat vinculant probablement hauria guanyat el SÍ... però amb quin marge? pensem que perquè guanyi el SÍ a tot catalunya fa falta que a l'interior i a girona guanyi per MOLT, per compensar l'àrea metropolitana de bcn que és on hi ha el 75% de població i presumiblement menys inclinada a la independència
Sindicato Sindicat