Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina
[Argentina-Xile] Extraditats Freddy i Marcelo
17 des 2009
El govern argentí va decidir expulsar als companys Marcelo Villarroel i Freddy Fuentevilla, que van ingresar per aire a territori xilé enmig d'un impressionant operatiu policial que va adoptar mesures d'extrema seguretat.
Els dos companys van arribar passades els 22.45 hores del dimarts al complex aduaner Licura de Lonquimay, per ser traslladats fins l'aeroport Maquehue (Comuna de Padre las Casas) a la Novena Región de La Araucanía i agafar un helicopter fins la Regió Metropolitana, on s'hauran d'enfrontar als Tribunals de Justicia.

Segons va declarar amb prepotència el subsecretari d'Interior, Patricio Rosende, "ahora es el turno de la justicia chilena para que se apliquen las sanciones que corresponden. Las gestiones para ello (su traslado) han sido múltiples y culminan con un operativo de la PDI que los traslada a Santiago".

La servil autoritat ministarial va adelantar que ambdós combatents pasaran a tribuanals a primera hora del dimecres, moments en que la Fiscalia Centro Norte "agafarà el control"."Ahora, la justicia chilena tiene la última palabra y no hay impunidad para ningún delito", va afirmar el mateix immoral que ha entregat ordres de sitiar militarment el WallMapu i que ha estat part de la administració bacheletista que ha mantingut la impunitat per als botxins dels més de 70 assassintats en democracia.


Marcelo i Freddy van ser detinguts el 15 de març de 2008 a San Martín de los Andes a Neuquén. Després d'un intents muntatge, en el que se'ls va acusar de ser els responsables de l'assalt al banc Security, els dos companys van decidir abandonar terra xilena i ingressar de manera il·legal a Argentina amb la intenció de salvaguardar les seves vides i poder tramitar una petició de refugi humanitari.
Despres de travessar la cordillera, els companys van arribar a la nació transandina. Durant la seva estancia, quan van intentar entrar en un restaurant, van ser agredits xenófobament per militars de civil, guardies del lloc i policies, sent detinguts i acusats de participar en l'assassinat del cabo Luis Moyano.

"Luchadores sociales y orgullosos combatientes populares", així es defineixen ambdós companys que durant més d'una dècada s'han tingut que enfrontar a la criminalització, tortura, repressió i empresonament.

El 29 de setembre de 2008 es va iniciar un judici abreujat en el qual van ser condemnats a 4 anys i 6 mesos de presó per portar il·legalment armament de guerra.

El 28 d'abril de 2009, la cambra de Zapala decideix el trasllat de Marcelo Villarroel a Cutral Co i el canvi de pavelló per a Freddy Fuentevilla.

Tot lo anterior és una mostra més del constant intent de l'estat argenti i xilé de desmoralitzar i anular psicologicament als companys, que ademes han estat sistematicament victimes d'allanaments, cops, requises per part de grups antimotins trasandins. Així mateix, el seu grup de suport, visites, familiars i amics i amigues han hagut d'enfrentar-se a serioses vexacions,hostigaments i muntatges en contra seva.

*Traducció al català del text publicat a Indymedia Argentina. Dimecres 16 de desembre de 2009.
Mira també:
http://argentina.indymedia.org/news/2009/12/711162.php
http://freddymarcelo.entodaspartes.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Argentina-Xile] Extraditats Freddy i Marcelo
17 des 2009
Mirar tambe:
http://www.hommodolars.org/web/spip.php?article2784
Sindicato Sindicat