Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Maulets] Valoració consulta 13-D
15 des 2009
Comunicat de Maulets respecte els resultats de les consultes del 13-D

Des de Maulets hem de fer una valoració molt positiva de les consultes celebrades el 13 de desembre. Malgrat la participació no hagi acomplert les expectatives, Maulets sabem que allò important era posar el debat de la independència de la nació en el primer pla polític i exercir el dret de consultar el poble quan calgui així com fer participar la societat en la democràcia participativa.

Tot i això, hem de ser autocrítics i saber que queda molta feina per fer si volem comptar amb una majoria social independentista. Els referèndums han estat i seran una molt bona eina per fer créixer l'independentisme però cal que la lluita segueixi perquè al final la utopia es faci realitat. I és que, del total de persones que han votat, ens hem situat per sobre del 90% a favor de la independència de la nació catalana.

D’altra banda, considerem molt positiu el fet que s’hagi organitzat aquestes consultes des de la gent, la societat civil, sobrepassant la classe política i els seus foscos interessos partidistes. Així mateix, els catalans hem tornat a desafiar Espanya i les seves estructures celebrant les consultes malgrat les amenaces d'il·legalització o d'agressions feixistes.

Per últim, dir que tot el procés ha estat molt il·lusionador per la militància de Maulets que hi hem participat i, malgrat considerem que algunes coses es podrien millorar, les consultes ens han fet augmentar la motivació dels joves per la llibertat dels Països Catalans.

LA LLUIA CONTINUA !
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat