Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : indymedia : xarxa i llibertat : sense clasificar
Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart
15 des 2009
Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart “Quico”
Nota_premsa_50anys_QuicoSabaté.pdf
Nota_premsa_50anys_QuicoSabaté.pdf (19,7 KiB)
Aviat arribarà l’any 2010 i amb ell la commemoració del 50 aniversari de la mort en combat de Francisco Sabaté Llopart, més conegut per “Quico”. El 5 de gener del 1960, en Quico moria en combat a la cruïlla del carrer Major amb el de Santa Tecla de Sant Celoni, i finalitzava així una trajectòria de lluita antifeixista i de resistència a la dictadura franquista.


Any rere any el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté s’ha encarregat de fer-nos-en memòria i remoure els records de lluita organitzant actes populars i reivindicatius sota la placa dedicada al maqui al carrer de Santa Tecla de Sant Celoni. En aquesta mateixa línia s’han inclòs els actes d’entitats anarquistes, com la CNT, celebrats cada 5 de gener al mateix cementiri. L’any 1995 l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental va homenatjar el guerriller, en el 35 aniversari del seu assassinat, i així mateix ho feia, l’any 2000, una comissió celonina en el 40 aniversari.


Amb motiu d’aquest esdeveniment, i entenent el 50 aniversari com una data molt especial, us comuniquem que s’ha creat la Comissió 50 Anys Quico Sabaté. Les organitzacions que formen part d’aquesta Comissió són: el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Celoni, la CNT, la CGT del Vallès Oriental i l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, i ja compta amb les primeres adhesions a títol individual: Alba i Paquita Sabaté i Castells, i Manel, Francesc i Enric Jené i Sabaté, filles i nebots d’en Quico, respectivament.


L’objectiu de la Comissió és organitzar una sèrie d’activitats per recordar la lluita armada contra el franquisme, en especial la dels anarquistes, i la tràgica mort del guerriller de l’Hospitalet de Llobregat.


El grup constituït resta obert a les aportacions tant individuals com col•lectives per fer que l’any 2010 sigui l’“Any Quico Sabaté”. Si hi esteu interessats/des, us podeu posar en contacte amb nosaltres a l’adreça de correu electrònic 50aniversariquicosabate ARROBA gmail.com, qualsevol tipus d’aportació serà benvinguda.



Comissió 50 anys Quico Sabaté
Sant Celoni, 14 de desembre de 2009
Mira també:
http://50aniversariquicosabate.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart
16 des 2009
Sem fa raro, aixo de que l'EI colabori en un homenatge a algu que va odiar tant el comunisme, que el va combatre i va posar-lo a la mateixa categoria que el franquisme com vol fer ara la RAE. Es estrany tambe que donem suport algu que va fer tants comunicats en els que parlava de "liberar España" o distribuia sempre propaganda per Barcelona dirigint-se a "los españoles".
No dic que no lhaguem de respectar a titol individual, com a lluitador antifranquista. Pero participar amb els nostres recursos en un homenatge d'algu que hauria lluitat contra el nostre model de pasi, com ja va fer matant comunistes o guardias de la generalitat republicana, i que va tindre tant d'odi cap al comunisme, ho trobo una mica incongruent.
Salut.
Re: Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart
16 des 2009
Doncs a mi em resultaria estrany, que algú que no fos un simple Tröll, armat o no,és dediqués a vomitar merda contra un antifeixista.Pero a la vista del que darrerament es veu a Indy ja no em resulta res estrany.
Mori al Nazionalisme, visca l'Anarkía!
Re: Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart
16 des 2009
Pero si te raó, l'indepe! El Quico era un anticomunista furibund! No li faria cap gracia aquest poti-poti sobre la seva tomba. Només espero que no sigui un ball de banderetes vermelles o nacionals i simbols de partits institucionals aquest acte.
Re: Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart
16 des 2009
Potser aixo va ajudar a fer-se una opinio:
"El dia 27 d'agost de 1936, en Quico marxa al front d'Aragó amb la columna "Los Aguiluchos", comandada per Joan Garcia Oliver. En plena batalla de Teruel, el comissari comunista Ariño li encomana encapçalar una missió suïcida i forassenyada en mig d'una impressionant tempesta de neu i vent a on patiren un vuitanta per cent de baixes –tàctica sovint emprada pels comunistes per treure's del d’amunt els confederals que feien nosa-. En Quico no li ho perdona i li "passa els taps". Retorna a Barcelona per escapar d'un afusellament segur, però al poc temps és detingut per membres del SIM -servei d'informació militar- que el traslladen a una "checa" -comissaria comunista- de Sants. Després de ser víctima d'un parany, patirà la pallissa més gran de la seva vida. Quatre agents del SIM es tornen per picar-lo durant més d'una hora seguida i ingressa a la presó Model vomitant coàguls de sang."
Sindicato Sindicat