Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : pobles i cultures vs poder i estats
[Ateneu Rosa de Foc] XXVII Mercat d'intercanvi de Gràcia. 20 de desembre a la Pça Diamant
14 des 2009
XXVII MERCAT D’INTERCANVI A LA VILA DE GRÀCIA (20 de desembre)





El proper diumenge 20 de desembre de 11 a 18h tindrà lloc a la plaça Diamant el Mercat d’Intercanvi d’hivern de la Vila de Gràcia.
Si estàs fins el monyo del adoctrinament consumista nadalenc, aquí tens el teu refugi. Si vols començar a canviar els teus hàbits de consum per aquestes festes però al teu voltant tothom ha embogit perdent el temps i els diners a les botigues, vine al mercat i veuràs com no estàs sol ni sola.



La pressió mercantilista és forta i anar contra corrent no és fàcil. Els mercats d’intercanvi serveixen també per fer pinya i reforçar els nostres valors, reciclem, reutilitzem, subvertim, consumim de manera conscient, ens ajudem, ens coneixem, ens divertim i sobretot, fem una bona botifarra al sistema capitalista.



Així que no t’ho pensis més, ja pots començar a repassar els armaris. Si ens esforcem a portar coses en bon estat, artesanals... podrem aconseguir fer els regals sense diners (si és que volem fer-ne, clar!). Pares i mares, àvies i avis, oncles i tietes... pensem en les criatures, les més manipulades, i portem joguines “regalables”, puzzles, contes... per intercanviar.



Durant el mercat hi haurà una xerrada sobre plantes medicinals com l’stevia i el kalanchoe (que ja corren pel mercat), com cultivar-les a casa i reproduir-les.



Com sempre, l’Olla Mòbil farà el dinar amb l’ajut de tots i totes nosaltres i dels ingredients que vulguem portar.



Intenta portar la teva taula o estora perquè cada cop som més gent i no hi ha prou taules per a tothom.

Recorda que el mercat no es fa sol, dona un cop de mà al muntar i desmuntar taules i no abandonis objectes, o donaràs feina a un altre.



Abriga’t bé i cap al mercat!!



Fes difusió.
Per a mes informació: moviments.net/rosadefoc/rosadefoc
Xarxa intercanvi de Gràcia (Xaingra), xaingra-owner ARROBA moviments.net

Ateneu Rosa de Foc (C/Robí cantonada Topazi)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Ateneu Rosa de Foc] XXVII Mercat d'intercanvi de Gràcia. 20 de desembre a la Pça Diamant
16 des 2009
XXVII MERCADO De INTERCAMBIO EN LA VILA DE GRÀCIA (20 de Diciembre)


El próximo domingo 20 de diciembre de 11 a 18h tendrá lugar en la plaza del Diamant el Mercado de Intercambio de invierno de la Vila de Gràcia. Si estás hasta el moño del adoctrinamiento consumista navideño, aquí tienes tu refugio. Si quieres empezar a cambiar tus hábitos de consumo por estas fiestas pero a tu alrededor todo el mundo ha enloquecido perdiendo el tiempo y el dinero en las tiendas, ven al mercado y verás como no estás sol@.

La presión mercantilista es fuerte e ir contra la corriente no es fácil. Los mercados de intercambio sirven también para unirnos y reforzar nuestros valores, reciclamos, reutilizamos, subvertimos, consumimos de manera consciente, nos ayudamos, nos conocemos, nos divertimos y sobre todo, que le damos un buen corte de mangas al sistema capitalista.

Así que no te lo pienses más, ya puedes empezar a repasar los armarios. Si nos esforzamos a traer cosas en buen estado, artesanales... podremos conseguir hacer los regalos sin dinero (si es que queremos hacerlo así, claro!). Padres y madres, abuelas y abuelos, tíos y tias... pensemos en las criaturas, las más manipuladas, y traigamos juguetes "regalables", puzzles, cuentos... para intercambiar.

Durante el mercado habrá una charla sobre plantas medicinales como la Stevia y la Kalanchoe (que ya corren por el mercado), cómo cultivarlas en casa y reproducirlas ( http://www.dolcarevolucio.cat/?lang=es ). Como siempre, l'Olla Móvil hará la comida con la ayuda de tod@s nosotr@s y de los ingredientes que queramos traer.

Intenta traer tu mesa o alfombra porque cada vez somos más gente y no hay suficientes mesas para todo el mundo. Recuerda que el mercado no se hace solo, echa una mano a montar y desmontar mesas y no abandones objetos, o darás trabajo a otr@.

Abrigate bien y para el Mercado!!
Haz difusión.
Para mas información: http://www.moviments.net/rosadefoc/rosadefoc/
Red Intercambio de Gràcia= Xarxa d'Intercanvi de Gràcia (Xaingra), xaingra-owner ARROBA moviments.net

Ateneu Rosa de Foc (C/Robí esquina Topazi) Vila de Gràcia - Barcelona
Sindicato Sindicat