Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Prou Dispersió!!! Zígor, pres polític català, és traslladat a la presó de Castelló.
14 des 2009
La setmana passada el pres polític català, Zígor Larredonda, va ser novament dispersat i traslladat des de la “Prisión Provincial de Albacete” a la presó de Castelló(C.P. Castelló-2)
mani rescat.jpg
cartell generic no hi som totes x mail.jpg
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa(S.A.T.), conjuntament amb el col·lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes Rescat, volem denunciar una vegada més l'aplicació de la dispersió cap al nostre company i pres polític Zígor Larredonda.
    La dispersió és una mesura repressiva completament immoral, però també il·legal, que s'aplica als i les preses polítiques o a als presos que lluiten dintre la presó contra les injustícies del sistema penitenciari. La dispersió consisteix en mantenir a la presona presa el més allunyat possible del seu entorn social i familiar i anar-lo canviant regularment de presó. La finalitat és atacar la seva integritat intentant que es trenquin els seus vincles tant amb d'altres presos com amb amics i familiars i que la persona presa es quedi sola i aïllada. A més a més la repressió de la dispersió s'amplia a l'entorn del pres ja que els familiars i companys ha de desplaçar-se molt lluny, fer molts quilòmetres, moltes vegades passar la nit en un hotel,.... amb el desgast físic i econòmic que comporta i també exposats als accidents de tràfic a les carreteres. Diem que la dispersió també és il·legal perquè precisament el Reglament Penitenciari diu just tot al contrari del que fa la dispersió, demostrant una vegada més que l'estat espanyol vulnera les seves pròpies lleis.
    En Zígor va ser empresonat el 22 de gener del 2001, i des de llavors ha passat per diverses presons de Madrid(Soto del Real, Aranjuez, Valdemoro) i Albacete, on es trobava empresonat fins la setmana passada, quan va ser traslladat a la presó de Castelló sense que encara ara en sapiguem els motius oficials. Segons han informat els seus familiars no va patir cap problema durant el trasllat i aquest cap de setmana va poder tenir la primera visita amb ells.
    En Zígor sortirà, juntament amb en Diego, el proper 22 de gener del 2010, després de complir fins l'últim dia la condemna de 9 anys que els van imposar només amb declaracions extretes sota tortura i sota l'aplicació de la llei antiterrorista de diversos detinguts. Mai va haver cap prova que demostrés la seva culpabilitat.
    Des de Sat i Rescat volem denunciar que aquest trasllat és una mesura repressiva emmarcada dins l'estratègia de la dispersió i que ha estat feta amb tota la intenció justament ara, en dates properes al nadal i properes a la seva llibertat. Ara en Zígor haurà de conéixer de novament el funcionament de la presó, ja que cada una és diferent i es fa les seves normes pròpies, haurà de demanar novament autorització per tal que puguin anar a visitar-lo els companys i, degut a estar classificat com a fies i sotmés a un control estricte, és possible que amb el que triguen ja no pugui tenir visites d'amics i amigues durant el nadal ni el mes de gener que és l'ultim que li queda per complir. Aquesta situació se suma a la que estan patint des de fa mesos la resta del colectiu de presos polítics i els seus familiars a la resta de l'estat espanyol els quals estan perdent moltes visites degut a impediments per part del funcionaris.
   
Davant de tots els motius exposats Sat i Rescat criden a la mobilització i a la solidaritat per tal de denunciar la situació que està patint en Zígor i la resta de presos i preses polítiques. Algunes de les propostes són:

Animem a que tothom escriure a en Zígor a la presó de Castelló per donar-li suport i demostrar-li que no està sol. La direcció és:
C.P. Castelló 2 - Paratge Mascarell - accés C.V- 129 Km. 15 - 12140 Albocàsser (Castelló)

Participar a la Mani de torxes per la llibertat dels presos polítics orgabitzada per Rescat que es farà el proper dissabte 19 de desembre a les 19h a Barcelona a la font de Canaletes.

Participar de la campanya “No hi som totes”
organitzada per SAT durant els mesos de desembre i gener a Terrassa. Els actes destacats seran:

Divendres 18 de desembre: marxa de torxes a les 20h davant ajuntament de Terrassa.

Dissabte 16 de gener: Acte polític a la Biblioteca Central de Terrassa a les 18:30h.

Divendres 22 de gener: Concentració contra els 9 anys d'empresonament d'en Zigor i en Diego davant l'ajuntament de Terrassa a les 20h.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou Dispersió!!! Zígor, pres polític català, és traslladat a la presó de Castelló.
15 des 2009
coll, doncs l'han apropat als "països catalans", quin es el problema ara?? jajjaja, mira que sou ridiculs...ara la familia el te mes a prop, a unes 2 horetes tranquilament sense corre en cotxe...
Re: Prou Dispersió!!! Zígor, pres polític català, és traslladat a la presó de Castelló.
15 des 2009
Sembla que no te n'adones del que supossa haver de patir un canvi de presó degut a la criminal dispersió i a sobre, quan et queda res per acabar la condemna. Com es nota que no tens ni idea del que parles i a sobre, vols intoxicar.

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS/ES!
VISCA EL SOCORS ROIG!!!
Sindicat Terrassa