Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació
TDT, TDT2 i 3D? Apaga la tele!
12 des 2009
Als mitjans massius de propaganda inverteixen milions en fer viable el compliment de la seva promesa: deixar d'emetre el senyal de TV compatible convencional (TV analògica).
elroto-telebasura.jpg

A l'Estat espanyol ja es va veure el fracàs de Retevisión/Auna per engegar el primer canal de TDT "Quiero TV", que va iniciar l'any 2000 i va plegar el 2002. Altres televisions han viscut diversa sort a la carrera per sobreviure a la massificació d'internet.

"Renovar-se o morir" és el lema que s'han aplicat els mitjans de propaganda audiovisual tradicionals, dissenyats tècnica i filosòficament per a la comunicació en una sola direcció: de la corporació a les masses. Però la renovació només s'ha vestit d'avanç tècnic (no pràctic) i així començar a parlar de "futur" i "digital" quan en realitat no és més que l'agonia d'una tecnologia superada aclaparadorament per les xarxes informàtiques, que ja van passar la mà per la cara en el món del periodisme escrit, com el gran exemple que tenim de la xarxa Indymedia.

Institucions polítiques i corporacions mercantils insisteixen en seguir entrant a les llars familiars amb la mateixa porqueria de continguts i mentides, encapçalats per la violència de pel·lícules, assetjament publicitari i psicològic, mentides i manipulació dels noticiaris cutres de sempre, i falsa participació via SMS.

Aquest hivern 2009-2010 es posaran a prova els pitjors presagis de la indústria integrista de cultura televisiva, que van començar establint el 2012 com a data de conversió de la TV analògica cap a la digital, i van avançar la data cap aquest any veient el canvi radical d'hàbits del públic jove en relació als continguts audiovisuals.

PERÒ NO SE'N VAGIN... QUE ENCARA HI HA MÉS!

Amb els decodificadors normals que el 2009 s'estan distribuint no es reb el senyal d'alta definició de 1080 línies, així que aquest l'han reservat per la segona versió de TDT (DVB-T2), que només es veurà amb decodificadors i senyal que encara no està al mercat per l'any 2010.

Convido tothom a qui li hagi arribat un decodificador o televisor a canviar-lo per un llibre. Pot ser un bon regal cultural per l'entrada d'any.

elroto-guerragolfo2.jpg

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat