Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
12 des 2009
(Difussió) Demà diumenge segueix la jornada electoral en detall a Llibertat.cat
cartellcuptarragona13d09.jpg
Llibertat.cat publicarà en aquest espai totes les notícies d'actualitat que es vagin generant fins al dia de la consulta, així com el mateix 13-D i els dies posteriors amb especial esment a la informació de i l'esquerra independentista sobre les consultes.

El 13D Llibertat.cat farà un seguiment exhaustiu de la jornada electoral, de les dades de participació i dels resultats en detall.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/7281/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
12 des 2009
Idò, enhorabona a Llibertat.cat per la feinada!

Bona feina i salut!
Paisos Catalans si, comunisme no
12 des 2009
El titular d'aquest missatge potser esta equivocat, i la part de "el poble treballador català" no deberia ser-hi. Això es una consulta per la independencia no pas per instaurar cap dictadura o sistema social.

Evidenment anirè a votar, perquè a diferència de les dictadures comunistes (hem sembla que llibertat.cat dona suport en això), crec en el dret de la gent a votar en unes eleccions lliures.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
12 des 2009
Jo també crec que la part del titular on hi diu "el poble treballador català" pixa fora de test, però per diferents raons.

1a- El treballador (o, millor dit, en un caputalisme fastigós com el que patim, els explotats), no és ni català, ni andorrà, ni birmà.

2a- No hi ha "pobles" sinó POBLE. Sols hi ha explotadors i explotats.

3a- La llibertat ha de ser econòmica per ser real i efectiva i per articular una societat lliure i d'estructura horitzontal, de lliure contracte i de lliure associació no és que no necessitem marcs territorials definits per l'herència burgesa i feudal és què fora condició si ne qua non cagar-nos-hi a sobre.

Per tant, adalids de "a la llibertat per la via de la independència" (de qui, respecte de qui i de què??), evitareu que el capital "català" estigui radicat fiscalment a Madrid (o a Andorra)? evitareu l'explotació de l'home per l'home i instaurareu la propietat pública dels mitjans de producció al territori "català"?... però, si la formulació de la consulta ja combrega amb la Unió Europea (què és la Europa del caputalsime Podrit!!)...

Sessió de titelles non-stop durant uns mesos per a major glòria dels burgesos nazionalsites de merda, mentre es tallen les vies per a una revolució autèntica.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
12 des 2009
Saps que passa estimat picot? A la pell de brau som uns 40 milions, es molt dificil posar-si d'acord. Aixi que dema vas a votar pel si a l'independencia, en un futur no llunya serem una nacio lliure, i si pot ser xuclant de l'unio europea. Quan siguem lliures ja vindran les revol-lucions que tu vulguis, nomes serem 6 o 7 milions aixi que per matematiques, hi ha mes possibilitats de fer una societat "megachupiguai i multiculti" que alguns volen. Se me'n fot si no et convencen els meus arguments pero dema els bons catalans votaran el si a l'independencia.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
12 des 2009
PEP, en tot cas està bé que acceptis que és mooolt difícil que convencis algú amb els teus, per dir alguna cosa, arguments.
Realment molt ilustratiu veure com en temps de crisi el capitalisme dirigeix el malestar de la classe obrera cap a qüestions de tipus "nacional", creant enfrontaments falsos, despistant i allunyant el focus d'atenció del conflicte de classe. La història està plena d'episodis com aquest. I tot i això no n'aprenem i ens confonem d'enemic constantment i ens perdem amb absurdes discusiona identitàries que curiosament uneixen i posen junts a la foto les CUPs i CiU.

Ja ho deien els sin-dios :)
"Tu enemigo és el capital.
Las razas no nos separan
nos separa la clase social"
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
encara esteu amb això de les classes socials...?
al segle xix potser tenia sentit la lluita de classes, però ara? no em feu riure... esteu a la lluna hahaha.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
No soy independentista, me considero libertario, pero:

Por el simple hecho de romper Espanya voto si a la independencia.

Por el simple hecho de no tener rei, voto independencia.

Por el simple hecho de que tendremos la posibilidad de redactar otra "constitucion" con más derechos (preferiria el comunismo libertario, pero hay k ser realistas) y destruir la constitucion monarquica voto si a la independencia.

Por el simple hecho de no depender de instituciones fascistas como el tribunal constitucional, monarquia etc. voto si a la independencia. Se habre una nueva posibilidad de una sociedad más democratica y justa.

Por el simple hecho que la lucha popular y la autoorganizacion se extendera con la promocion de los referendums, voto si a la independencia.

En fin, voto k si porque sería un gran avance para mi, pero no seria un avance definitivo, aun faltaría el comunismo... pero todo avance es bueno, no?

No caigamos en infantilismos joder!!! No es burgues votar si a la independencia, igualmente que no tengamos un estado o sociedad comunista... todo llegara... sera k teneis envidia que dejemos de pertanacer a españa para emprender un nuevo camino?¿

En la lucha nos encontraremos todos lxs trabajadorxs, sean de donde sean... la unidad internacionalista entre los trabajadorxs no se rompera por la independencia de catalunya, sino k tiene que unir aún más a traves de la lucha emacipadora y la solidaridad.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
Saps què passa, benvolgut PEP?
A la Terra som més de 6.000 milions d'habitants.
El fet de què abans "NO hi havés crisi" i ara "SÍ què hi ha crisi" hauria d'il·lustrar-nos suficientment sobre l'arrel del problema. És adir, amb més del 80% de la població mundial EXCLOSA (més d'una quarta part, més de 1.500 milions, literalment MORINT DE FAM), fins ahir el CAPUTALIME era "rendible" i, avui, ja no és rendible. El 80% d'exclusió, NO ÉS SUFICIENT.

"La lluita de classes és quelcom decimonònic"... I...? I l'àlgebra té més d'un mileni i gràcies a ella (i a en Boule) usem internet.

Bé, seguim amb la visió adulta de crear fronteres adscrites a administracions "supra-nazionals" com la "molt democràtica" UE (junta d'accionistes a qui se li en fot les identitats, les persones i tot plegat). Defugim de la "visió infantiloide" i "decimonònica" de veure l'arrel dels problemes i la ubicació exacta de l'enemic on "NO hi és" (en el caputal, qui, per cert, treu profit del nazionalisme, el promou i, ell mateix. és més apàtrida que ningú...).
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
Creo que lo que se intenta decir aqui es que intentar dirigir el malestar de la classe trabajadora hacia questiones de tipo nacional es una arma del sistema para evitar la union de la classe trabajadora en la lucha por sus intereses reales. Siempre ha sido asi.
En epocas oscuras como la nuestra el poder intenta dividir a las personas entre nacionalidades o razas, creando identidades nacionales que juntan a los trabajadores con los empresarios (todos catalanes), a los explotados con sus explotadores.
Hace tiempo a las manis gritabamos:
Autoctona o estrangera
una sola clase obrera.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
Interesante el debate, añadir una cosa más al autodefinido como libertario, la independencia que se presenta aquí y ahora es el asalto al gobierno de la burguesía local (léase catalana), ni más ni menos. No tiene absolutamente nada de progreso para las clases populares, es esa misma burguesía que se cargó el impuesto de patrimonio y ahora hace lo mismo con el de sucesiones, esa misma que se cree dueña del cortijo y que sus antepasados se hicieron ricos traficando con esclavos. ¿Hablas de infantilismo? Joe, pues relee tu comentario...
Aquí en el Baix Llobregat, el único pueblo que tienes referendum es el Papiol, un pueblecito mu mono que no tiene ni instituto. ¿Qué pasa con ciudades como Cornellà, Viladecans, Sant Feliu....?¿sólo preguntan en los sitios dónde saben qué van a ganar? Raro, ¿no? O quizás no! Es la práctica corriente en las democracias subdesarrolladas.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
Libertario... què et fa pensar que si es redacta una nova constitució catalana serà amb més drets i més social que l'espanyola? Què et fa pensar que les institucions propies del possible nou estat català seran més democràtiques que les de l'estat espanyol? La burgesia catalana organitzada amb un estat català probablement seria molt més agressiva i feixista que el que són les estructures de l'estat espanyol. Et recordo només que la seva policia és una de les més violentes i sofisticades del món.
I en tot cas, totes aquestes consultes "espontanees" apunten (i de fet el redactat de la pregunta és implecable en aquest aspecte) cap a la creació d'un Estat Català integrat dins el marc de l'Europa capitalista. Cap referència a la lluita de classe, cap referència a la classe treballadora ni a cap tipus de transformació de les estructures econòmiques. Són, de fet, una autèntica cortina de fum en plena crisi, una cortina de fum que intenta crear cohesió social interna buscant enemics a l'exterior (el mateix que fa la burgesia espanyola amb els catalans vaja).
Alhora de la veritat uns i altres tanquen negocis especulatius conjuntamnet sense cap problema i se'n riuen de l'engany dels nacionalismes.

que no ens enganyin. Visca la lluita de classes.
Re: Paisos Catalans 13D: endavant cap a la llibertat del poble treballador català
13 des 2009
Totalment d'acord amb libertario.

Sense ser independentista ni nacionalista és absolutament coherent per qualsevol persona que tingui l'objectiu d'un canvi social, recolzar l'única possibilitat de canvi i desestabilització de l'estat espanyol que hi ha a l'horitzó. Per suposat que la lluita dins d'un futur estat català serà la mateixa que dins de qualsevol estat, però no voler veure les possibilitats de canvi, de construcció de noves realitats i de desaparició de certes institucions odioses, com a llibertari no m'ho puc permetre.

Crec que podem fer un paral·lelisme, salvant totes les distàncies, amb l'adveniment de la república a l'estat espanyol, per suposat que la majoria d'anarquistes no veien en aquesta el seu ideal i posteriorment el temps els va donar la raó, però la seva actitud en els primers dies va ser indubtablement la de preferir aquell nou règim que l'antiga dictadura monàrquica. El mateix possibilisme que van veure en les eleccions de febrer del 36 per aconseguir l'amnistia de desenes de milers d'empresonats. Una mica ho veig per aquí i crec que molts llibertaris podem coincidir.

No, de la nit al dia i per desgràcia no farem cap revolució social, estem a molts anys i amb una manca de preparació absoluta per engegar un canvi com aquest, però les portes queden molt més obertes quan més s'apropi les decissions a les persones, quan més s'apropi a un municipi, vila o ciutat i els seus habitants tinguin dret a decidir, el que sigui, quan sigui i sense condicions. Recolzar això no és deixar de banda tota la resta com alguns intenten fer veure, crec que és al contrari.

A tots aquells que parlen de cortines de fum per tapar la crisi em sembla sincerament que juguen a un confussionisme molt demagog. Per aquesta regla de tres qualsevol cosa que es faci, qualsevol protesta i qualsevol acte que no tingui a veure amb la crisi estrictament estaria fent el mateix, però ni és així ni té cap mena de lògica fer coincidir una cosa amb l'altra. Els processos van i poden coincidir o no amb d'altres conjuntures. La crisi continua i continuarà després de que un dia a unes desenes de pobles decideixin sobre això, ni fa més forta la crisi ni l'amaga. I en tot cas, aquesta reacció per decidir també la veig dins d'aquest procés de crisi.

Si realment aquestes consultes poden ser il·lusionants i arribar a lloc és perque els partits polítics no han estat els encarregats d'impulsar-les, això em sembla un gran encert, ara volen com a bons apropiacionistes fer-se la foto i entrar a una moguda que han estat esquivant una vegada i una altra, i ara és quan s'ha d'estar ferms i continuar marcant el pas des de la societat civil sense caure en els cants de sirena i les recurrents manipulacions partidistes. Em sua el que digui Puigcercòs, Camacho, el de C's, CIU o qualsevol altre, m'interessa el que digui la gent dels pobles. També m'il·lusiona que planti cara de front i obertament a la seva constitució, els seus estatuts i que marquin un horitzó molt més enllà d'aquests textos, molt més proper i saltant-se la legislació imperant d'una forma ben imaginativa.

Qui té problemes realment en que qualsevol poble o persona decideixi el que vulgui ser?? Tinc claríssim que ens apropa més a la llibertat qui dona opcions de parlar el que sigui i sense tabus que qui intenta prohibir-ho i fer il·legals les decissions de qualsevol poble. I no, no estem parlant aquí d'unes eleccions amb lluites partidistes manipulades ni de referendums teledirigits per cap poder, és simplement respectar l'opinió de les persones.

Pensar que una consulta com aquesta preguntarà sobre la lluita de classes ho trobo molt poc realista, com començar a dividir-la sobre quin model econòmic es vol. Per una vegada penso que la independència és un pas previ ineludible, ens hem de treure del damunt el llast de l'estat espanyol i la lluita contra el sistema capitalista també considero que serà molt més propera quan més a prop tinguem els caps d'aquest sistema econòmic i sobretot el poder decissori per decidir si cal el pressupost del nostre municipi. El tot o res maximalista em sembla cada cop més absurd, quan al final sempre acabem amb el res.

Endavant amb el dret de decidir sobre tot, sempre, sempre i sempre.
Sindicat Terrassa