Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: @rtivisme
Salvem la Llotja Avinyó!
12 des 2009
Att. redactors, redactores de Cultura21;

MANIFEST CONTRA EL TRASLLAT DE LLOTJA AVINYÓ

Hola, som alumnes de l'Escola de Disseny i Art Llotja Avinyó, i contactem amb vostés per demanar-los la seva col·laboració en els fets que a continuació els exposem:

A qui pugui interessar

A l’edifici de la Plaça de la Verònica, núm.2 s’han fet classes artístiques des de fà 70 anys ininterrompudament amb el nom de Escuela Superior de Bellas Artes de San Jorge. Actualment, i des de l’any 1968 fins ara, ha estat la seu de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja Avinyó, i l’han gaudit tots els alumnes que la van triar com a opció d’estudis.

L’estat estructural d’aquest edifici emblemàtic s’ha anat deteriorant any rere any per manca d’un manteniment adequat per part de l’administració, i malgrat les constants i reiterades peticions d’actuació fetes per tal de restaurar-lo, això mai no s’ha produït. Degut a aquest fet, el passat mes de novembre es va produir l’ensorrament de part del sostre d’una de les aules, afectant greument l’estructura, per sort aquest fet que va passar de nit evitant així que cap persona resultés ferida.

Els professors van fer arribar un escrit a la direcció del centre informant dels fets. La direcció va fer anar un arquitecte, qui va valorar les condicions insegures de l’edifici i per tant el desallotjament del centre. Els alumnes vam rebre una notificació on se’ns comunicava que havíem d’aturar immediatament les classes per tal de fer les reformes pertinents, i que no les reprendrem amb normalitat fins suposadament el proper 18 de gener, ubicats però provisionalment a l’edifici de Llotja Sant Andreu, encara no acondicionat per a realitzar classes. Això afecta lectiva i moralment als alumnes.

Sabem que un cop acabades aquestes obres no tornarem a ocupar la nostra escola pel propi interès dels propietaris de l’edifici.

Per tot el que hem exposat, els sotasignats

Exposem:

L’Escola Superior de Disseny i Art Llotja Avinyó és l’únic centre d’ensenyament d’art gratuït al centre de Barcelona.

La Llotja, originàriament ubicada a les Drassanes, existeix des de fa 232 anys i allà van estudiar artistes de renom com Picasso, Miró, Fortuny, Lola Anglada, i d’altres més actuals com pot ser Antoni Micó, Roger Olmos, Sergio Mora, Carmen Segovia, entre d’altres.

Som conscients de les possibles conseqüències al barri a causa del trasllat, al veïnat i als comerços propers, especialment.

Reivindiquem per tant el nostre desig que un cop acabades les obres de reestructuració de l’edifici Llotja Avinyó de la Plaça de la Verònica, ens sigui retornat als alumnes per a poder continuar amb la nostra formació acadèmica, no volem que aquest edifici emblemàtic acabi convertint-se en un centre d’oficines, de botigues, etc.

Gràcies per la vostra atenció i us agrairiem el vostre recolçament.

Plataforma d´estudiants de la Llotja.
Mira també:
http://www.sosllotjaavinyo.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvem la Llotja Avinyó!
12 des 2009
Molta sort en les vostres reivindicacions, companys! La gloriosa Llotja, tan ignorada pels setciències i opinòlegs del disseny, és l'escola de disseny més antiga i més prestigiosa del món. El que passa és que és gratuïta i no rep el bombo i platillo que reben les escoles pijes ni el reconixement que hauría de rebre ni, vist el cas que exposeu, tan sols una mímima cura pels seus edificis. Jo vaig fer el primer curs a la Massana i tota l'especialitat a la central de la Llotja, a Ciutat de balaguer, però vaig conèixer aquest emblemàtic edifici i fora una llàstima no preservar-lo.

Salutacions!
Sindicato Sindicat