Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
¿Una sociedad participativa o comunismo libertario?
10 des 2009
Un debate acerca de 'visión anti-capitalista' entre Project for a Participatory Society, partidarios de la economía participativa (ParEcon) y el grupo libcom.org
Introducción



A fines de 2008, el grupo libcom.org fue invitado por el sitio UKWatch.net a tomar parte de un debate junto a Project for a Participatory Society (PPS), cuyo tema fuera 'visión anti-capitalista'. Esto nos pareció una buena oportunidad tanto para llevar nuestras ideas al papel así como para someterlas a la prueba de una sólida crítica. También teníamos críticas propias acerca de la 'economía participativa' ('EconPar'), las cuales habíamos discutido con anterioridad pero que tampoco las habíamos puesto por escrito en ninguna parte, y este debate nos daba la oportunidad de presentarlas a defensores de la EconPar. Los debates iban a ser publicados en UKWatch y en Znet, su sitio hermano estadounidense.



De libcom.org, Joseph Kay fue el principal participante, mientras que de PPS Mark Evans asumió dicho rol. Para dar el puntapié inicial al debate, a ambos grupos se nos pidió que expusiéramos nuestras respectivas 'visiones sobre la economía del Reino Unido', debiendo responder a las del otro grupo, responder a las respuestas y así sucesivamente. El debate comenzó con una oleada de intercambios, pero desde Enero de 2009 no nos han contestado a nuestra última presentación. UKWatch había estado muy ocupado por una actualización de su sitio, pero a pesar de escribirnos en el periodo entre la fecha mencionada y Agosto de 2009, no hemos recibido más respuestas y el sitio UKWatch.net está actualmente offline.



En consecuencia publicamos el debate hasta donde quedó, pensando en que tiene muchas cosas de interés para los activistas anti-capitalistas. Como nuestras respuestas fueron las últimas de las que supimos, tenemos la última palabra. Sin embargo, tenemos la certeza de que esto no excluye un debate más a profundidad, teniendo como punto de partida este panfleto.


Mira tambe:

http://www.klinamen.org/article7120.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¿Una sociedad participativa o comunismo libertario?
11 des 2009
Són l'Economia Participativa o el Comunisme Llibertari propostes de transformació social prou adients, coherents, factibles i desitjables avui dia? Des del meu punt de vista, la resposta és no, per diversos motius.

Economia Participativa (Parecon): És una proposta merament econòmica, que oblida l'àmbit polític, social i ecològic. A més, la forma econòmica proposada és molt burocràtica i contraria a l'autonomia indvidual. És com una espècie de planificació central del socialistme estatista, però una mica més participativa. Es podrien fer més crítiques, sobre la insfuciencia teòrica i estrategica d'aquesta proposta, moltes d'elles són abordades en més profunditat aqui: http://www.democraciainclusiva.org/txt/parecon.pdf

2. Comunisme Llibertari. Una de les mancances del comunisme llibertari és que gairebé no té cap proposta per a l'àmbit econòmic. Com és desitribueixen els recursos i el treball en una societat autogestionada? El comunisme llibertari no va més ennlà d'allò tan vague de "a cada un segons les seves necessitats, de cada un segons les seves capacitats". Però per construir una nova societat autogestionada necessitem nocions per organitzar una nova forma econòmica factible i desitjable, més enllà de l'economia de mercat i la planificació estatal. D'altra banda, el comunisme llibertari, com que ha estat formulat en el segle XIX, suggereix una estrategia revolucionària, que la història ha provat que no és realement bona per a una veritable tranformació social profunda i generaitzada. Més que un aixecament massiu que trenqui les estructures capitalistes en poc temps i n'instauri unes de noves, és més factible i desitjable una estrategia transiciónal, en que cada cop més persones vagin fent un canvi de valors i d'institucions cap a un nou paradigma d'organització social, en un moviment ampli i que es pot extendre durant varies dècades.

Bé, la qüestió és: hi ha alguna proposta que d'alternativa social a gran escala que sembli més desitjable, factible i actual que aquestes dos? Hi ha alguna proposta que abasti l'àmbit econòmic, polític, social i ecològic i proposi una estrategia transiciónal per gradualment anar de la situació en que estem ara cap a una nova societat?

Crec que el projecte de la Democràcia Inclusiva és una proposta molt més satifactòria a la necessitat i el desig de construïr una nova societat realment democràtica i ecològica.

+ info: www.democraciainclusiva.org

Salut!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more