Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
una utopia, una esperança. La hitòria de Josep Alomà
09 des 2009
“L’ anarquisme és un ideal de bondat, de bellesa, de servei als altres i sobre tot d’independència personal”.


Josep Maria Alomà i Sanabras
Portada+Una+Utopia+Una+Esperan%C3%A7a.jpg
"La meva idea és de puresa, la meva idea és d’un anarquisme on neguem la violència. La valentia nostra és saber dir no a les coses quan s’ha de dir no, i dir sí quan s’ha de dir sí".

"L’anarquisme no en té, de programa. L’anarquisme no en pot tenir, de programa. Perquè l’anarquisme és la idealitat. I aquesta no pot tenir traves o limitacions arbitràries".

"És igual que la política sindical: sindicats n’hi ha de feixistes, n’hi ha de "catòlics", n’hi ha de tota mena; sindicat simplement no vol dir res, sindicat ha de tenir un cognom: n’hi ha que diuen sindicatos "cristianos", sindicatos corporativistas, doncs escolta: nosaltres som un sindicat anarcosindicalista.

Per què? Perquè a través del sindicat nosaltres volem, en primer lloc: que el treballador tingui consciència que ha de defensar el seu lloc de treball i el seu jornal. I després, el sindicat ha de servir per capacitar-se de quins són els seus drets i els seus deures, allò que no li han pogut ensenyar o que no ha pogut aprendre; i que ha de ser solidari amb els altres, que ens hem d’ajudar mútuament els uns amb els altres.

I a través d’aquesta formació i d’aquesta educació, arribar un moment en què la societat es pugui constituir lliure mitjançant un comunisme llibertari: una societat en què els homes i els pobles puguin establir una convivència solidària dels uns amb els altres. I a través d’aquest sistema d’organització llibertària en què l’home és el primordial, arribar a l’anarquisme".

Josep Maria Alomà i Sanabras

Entrevistes de Jordi Piqué a Josep Maria Alomà, 1985
Mira també:
http://josepaloma.blogspot.com/
http://josepaloma.blogspot.com/2009/12/anarquisme.html

This work is in the public domain
Sindicat