Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[4F] Aquest dijous concentració de suport
08 des 2009
BARCELONA NO OBLIDA : 4F

El 4 de Febrer en una casa al barri de sant Pere hi ha una festa. La Guàrdia Urbana acordona la zona per desallotjar-la. La policia carrega indiscriminadament sobre qui pretén entrar, o marxar dels carrers del voltant, sent aquesta última situació en la que es troba Rodrigo .

Durant les càrregues, vàries persones des de la casa on es feia la festa , llancen objectes al carrer, on està la policia. Un test llançat des d’ una finestra fereix greument un guàrdia urbà.

L’ alcalde Joan Clos apareix als mitjans l’ endemà , donant aquesta versió del test llançat des de la casa. Als pocs dies se’n desdiu, i no es torna a veure més l’informe policial en què es basava l’ exalcalde.

Tres joves amb pintes alternatives i sud-americans, paguen els plats trencats. Mai van estar en aquell edifici, van ser detinguts al carrer.
Un nou informe policial , acusa a Rodrigo d’ haver llançat una pedra , a peu de carrer, contra el policia ferit, fent que aquest caigués d’ espatlles i es partís el crani al picar contra la vorera. Aquesta versió va ser posada en dubte pels pèrits mèdics durant el judici. (Es necessita un cop molt més fort que una pedrada per tirar a terra, així, a algú.)

Poques hores després, BCNeta neteja la zona que estava acordonada. Quan arriba la policia científica, allà no queda cap tipus de prova.

Els tres detinguts: Rodrigo Lanza, Alex Cisternas, i Juan Pintos van ser torturats a comissaria ( veure informe d’ Amnistia internacional . )
El jutge no va permetre un sol testimoni en la defensa.

Alfredo i Patricia van ser detingudes la mateixa matinada del 4F a Hospital del Mar, quan rebien atenció mèdica després d’ un accident de bici a Arc de Triomf.
Van ser detingudes per la seva estètica, entrant dins el mateix muntatge del 4F. Estan pendents d’ entrar a presó amb penes d’ uns 3 anys.

Rodrigo va estar a la presó dels 22 als 24 anys per una falsa acusació.
Ara, torna a entrar, amb una condemna de 5 anys i una multa augmentada a 500.000 €.

PROU MUNTATGES POLICIALS. ABSOLUCIÓ DETINGUTS I DETINGUDES DEL 4F. LLIBERTAT RODRIGO LANZA!


DIJOUS 10 DESEMBRE A LES 19:00 H.
A PLAÇA SANT JAUME CONCENTRACIÓ .

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat